Kinderkoffer

Jij bent opzoek naar een kinderkoffer, maar wat is nu de beste kinderkoffer in 2024? Wij hebben het onderzocht en verwerkt in een handige koopgids. Kinderkoffers vergelijken op prijs en kwaliteit zodat jij je eigen keuze kunt maken. Benieuwd naar de top 5 van dit moment? Wij helpen jou verder!

#1 Kidzroom Fearless

Supercute print en perfecte formaat

 

#2 Trunki Ride-On

Koffer om mee uit te rijden.

 

#3 Vadobag Dino

Gemaakt voor gemak.

 

Je wilt een kinderkoffers kopen, maar waar begin je tegenwoordig? Op webwinkels als Bol.com zijn enorm veel kinderkoffers te vinden. Maar hoe kies je nou de beste optie? Het doen van onderzoek is belangrijker dan ooit.

Dit is dan ook de reden dat onze redactie een flink aantal kinderkoffers vergelijkt hebben, om vervolgens dit onderzoek te verwerken in een handige koopgids. Het lezen van de gehele gids duurt ongeveer 15 minuutjes. Vervolgens ben jij op de hoogte van alle ins en outs rondom kinderkoffers. Direct naar de beste optie? Maak dan gebruik van onze handige tabel waarin jij overzichtelijk ziet wat de resultaten van ons onderzoek zijn.

In het kort
 • Ideale formaat
 • Van polyester
 • Met trolley

#1 Kidsroom Fearless

Deze Kidsroom Fearless is speciaal gemaakt voor die kleine meiden die dapper en onbevreesd hun pad vervolgen. Deze koffer is de ideale formaat voor je kleuter om alles mee te nemen naar een logeerpartij of kampeer avontuur. Deze kinderkoffer is ontworpen met het oog op gemak, de kinderkoffer trolley kan makkelijk over mee naar toe getrokken worden. Geen gedoe met optillen en armen onnodig belasten dus. De design is speciaal gemaakt met kinderen op het oog, de glimmende detail rond de rits zorgen voor de mooiste kindertrolley voor je kind. En zeker iets om te showcasen aan de kleine vriendinnen. De unicorn print is gemaakt met het oog op het leveren van de perfecte jeugd herinneringen aan jouw engeltje.

De trolley is telescopisch en heel makkelijk uit te schuiven, de kinderkoffer op wieltjes kunnen over heel wat grond. De koffer zelf is gemaakt van polyester, 1 van de meeste sterke materialen voor deze doeleinden. Het neemt geen vocht op, kan goed tegen zonlicht (in geval je iets te eten meestuurt, verzuurd dat niet). De inhoud van deze koffer is 16,8 liter, de perfecte kinderkoffer handbagage. 

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Rijbaar
 • Zitplek
 • Voortrekken

#2 Trunki Ride-On Tijger Tipu

Met trunki kinderkoffer wordt reizen met kinderen een hele hoop relaxter. De design van Trunki is heel uniek en grappig, het laat je toe om je kind rond te trekken erop als hij/ zij moe is. Of je kind kan lekker zelf rond scooteren op de koffer, je kind kan gewoon erop zitten en zijn/ haar weg vervolgen. Weg met pijnlijke voeten en verveling voor de kleine natuurlijk, die kan bij vermoeidheid gewoon zitten erop. En bij verveling rondscooteren erop. Is dat niet ideaal? Geen kleintjes meer sjouwen op de luchthaven, laat de koffer gewoon dat werk voor jou doen.

Reizen wordt enorm leuk voor kinderen met de Trunki, ze kunnen lekker rondrijden erop, voorgetrokken worden en bij vermoeidheid even uitrusten erop. Met het oogpunt op veiligheid is de koffer zodanig ontworpen dat deze niet omkantelt. Indien je kleine wil rondrijden op deze leuke koffer, kan dit prima door de oortjes als handgreep te gebruiken. Hierdoor tuimelt je kleine niet naar voren van de koffer.

Je kan deze koffer prima als handbagage meenemen op een (vlieg) reis, het maximaal draagvermogen is 50kg, het is aanbevolen voor kinderen met de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Het komt in de volgende afmeting: 46 x 30 x 21 cm.

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Kleine formaat
 • Van polyester
 • Trekstang en wielen

#3 Vadobag Dino kinderkoffer

Deze kinderkoffer met wieltjes is ontworpen met een Dinosaurus print, speciaal voor de jongens die op reis gaan. Het polyester materiaal is de ideale materiaal voor de koffer, het neemt geen vocht op en laat ook geen zonlicht toe. De koffer heeft een hoofdvak en een voorvak, de hoofdvak is heel ruim. De meest gangbare vakantiespullen kunnen makkelijk meegenomen worden in deze kinderkoffer. 

De koffer is voorzien van een stuurstang, die je met gemak kan uittrekken om de trolley makkelijk en eenvoudig te rollen, je hoeft het dus niet op te tillen om je armen onnodig te belasten. De inhoud van deze koffer is 16.8 liter, dit kan makkelijk ook als handbagage meegenomen worden, het is immers maar 40 x 30 x 14 cm (HxBxD). 

Let wel erop dat het product zonder slot wordt geleverd, dit ga je dus zelf erbij moeten doen tegen diefstal. De twee wielen zijn bestand tegen elk ondergrond en kunnen makkelijk over meegetrokken worden. Ze raken niet makkelijk vast en glijden soepel mee.

Ook te koop via:

In het kort
 • Rijbaar
 • Zitplek
 • Voortrekken

#4 Trunki Ride-On Lieveheersbeestje 

Met trunki kinderkoffer wordt reizen met kinderen een heel veel relaxter, je krijgt heel veel kinderkoffer action. Deze koffer heeft een heel unieke en grappige design. dit is bedacht met het oogpunt op kinderen. Elk kind wilt wel iets unieks en tegelijkertijd leuks en grappigs om mee te kunnen rond wandelen op de luchthaven of treinstation. De voortrek touw maakt het makkelijk voor je om je kind gewoon mee te trekken op de koffer als die moe is van het lopen.

Terwijl jij papierwerk in orde maakt kan je kind ook gewoon zitten op de koffer tijdens het wachten. We weten allemaal, dat staand wachten kinderen heel erg moe kan maken. Deze koffer biedt de ideale uitweg uit zo een situatie. En indien je moet wachten op je vlucht of transportmiddel, kan je kind lekker rondscooteren erop voor de pret.

Reizen wordt enorm leuk voor kinderen met de Trunki, ze kunnen lekker rondrijden erop, voorgetrokken worden en bij vermoeidheid even uitrusten erop. Met het oogpunt op veiligheid is de koffer zodanig ontworpen dat deze niet omkantelt. Indien je kleine wil rondrijden op deze leuke koffer, kan dit prima door de oortjes als handgreep te gebruiken. Hierdoor tuimelt je kleine niet naar voren van de koffer.

Je kan deze koffer prima als handbagage meenemen op een (vlieg) reis, het maximaal draagvermogen is 50kg, het is aanbevolen voor kinderen met de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Het komt in de volgende afmeting: 46 x 30 x 21 cm.

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Trekstang
 • Wielen
 • Draaglus

#5 Prêt Denimized – kinderkoffer

Deze Funkids koffer heeft een heel mooie design met hartjes en een vogel (perfect voor vogel liefhebbers). Het is heel perfect voor de meisjes, het heeft zelfs 2 mooie hartjes aan de ritsen. Dit maakt het openmaken en dichtmaken enorm handig en de hartjes zijn gewoon wat elk meisje leuk vind. 

De koffer komt met een handige uitrekstang, en 2 wielen. Geen hassle met sjouwen dus, je kan de koffer makkelijk achter je meetrekken. De zijkant heeft een makkelijke draaglus indien je het moet optillen. De binnenkant heeft heel handige inpakriemen, al je bagage wordt perfect bij elkaar gehouden hierdoor. De voorkant van deze koffer heeft een ritsvak voor alle paperassen en documenten dat je kind bij de hand moet hebben. 

Het heeft een handige formaat van 40 x 30 x 14 cm (HxBxD)  en inhoud van 16,8 liter. Dit maakt het makkelijk om het als handbagage mee te nemen, zo heb je alles wat je kind nodig heeft bij de hand. De gebruikte materiaal voor de koffer is polyester, een heel sterke die gebruikt wordt in heel veel producten (denk maar aan veiligheidsgordel, zeildoeken etc).

 

 

 

Ook te koop via:

Tot slot

Bij het kiezen van een kinderkoffer is het altijd handig als je weet waarop je moet letten. Houd er rekening mee dat deze kinderkoffer stevig moet zijn, het moet kunnen tegen een extra stootje. Niemand zit erop te wachten om tijdens een reis met een gebroken koffer te zitten. Check daarom altijd de trolley, wielen en ritsen op stevigheid. 

Hiernaast is ook goed als je rekening houdt met het feit dat kinderen graag een pretmiddel willen bij lange airport uren. Ze kunnen ook moe worden, op zulke momenten wens je als oudere voor een wonder. Wel de Trunki Ride-on is de perfecte wonder voor jou op dat moment. Je kind kan makkelijk zitten op de koffer, als je kind niet meer wil lopen kan je die koffer meetrekken met hem/haar erop. En last but, not the least kan jouw kind flink rondscooteren op de koffer. Let wel erop dat deze kinderkoffers aanbevolen worden voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Is je kind als iets ouder dan 6 jaar, geen probleem. Er is voldoende keuze uit de Kidzroom, Vadobag en Pret Denimized koffers. Ze hebben alle drie wielen, een trekstang en zijn gemaakt van polyester. De Vadobag is de perfecte keus voor jongens en natuurlijk hebben de meisjes keuze uit de Kidzroom en Pret Denimized. Houdt ze van sprookjes en unicorns, dan is de Kidzroom, de perfecte oplossing. Is ze gek op hartjes en vogels, dan hebben we natuurlijk de Pret Denimized.

Het gaat erom dat de koffer moet voldoen aan jouw wensen en eisen en natuurlijk leuk moet zijn voor jouw kind. Je hoeft nier perse een samsonite kinderkoffer te kopen, de Trunki doet het ook heel goed. 

 

 

Alles over kinderkoffers

Waar je absoluut rekening moet houden is het feit dat reizen heel erg vermoeiend en lang kan zijn voor kinderen. Ze kunnen heel snel gefrustreerd en geïrriteerd raken, het beste wat je kan doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen is hun vanaf het begin betrekken bij het inplannen van je reis. Begin bij de koffers, laat ze zelf uitkiezen welke zij leuk en mooi vinden.

Kinderkoffers hebben vaak een leuke design en een unieke print erop. Het zijn vaak genoeg in verschillende vormen, denk aan de wagentjes, lieveheersbeestjes, tijgers etc. Ze worden speciaal gemaakt met kinderen op het oogpunt, het moet iets leuks en speciaals voor hun zijn. De meest mooie herinneringen (vakanties, kamperen, logeerpartijen) worden samen hiermee gemaakt.

Enkele voordelen van kinderkoffers

Vaak komt het voor dat ouders de bagage van kinderen in hun koffer doen, om zo de aantal koffers minimaal te houden. Dit kan heel vaak ervoor zorgen dat dingen die jouw kind heel graag wil meenemen achterblijft. Een kinderkoffer geeft jouw kind de kans om al die speciale dingen die belangrijk zijn voor hun mee te nemen. Dankzij de handige wielen in de meeste koffers van tegenwoordig kan je kind zijn/ haar koffer zelf mee trekken. Sommige designs zijn zelfs de perfecte zitstoel, je staat er niet bij stil, maar handige zitoppervlak bij de hand hebben voor een vermoeide kind is een verademing bij vertragingen en lange wachttijden. Je kan de kinderkoffer met naam taggen, zodat deze bij eventuele verlies makkelijk terug te traceren is.

Er zijn verschillende handelsplatformen tegenwoordig waar je snel en makkelijk een kinderkoffer kan kopen. Denk maar aan kinderkoffer hema en kinderkoffer kruidvat voor de perfecte oplossing voor jou.