Koffer

Jij bent opzoek naar een koffer, maar wat is nu de beste koffer in 2024? Wij hebben het onderzocht en verwerkt in een handige koopgids. Koffers vergelijken op prijs en kwaliteit zodat jij je eigen keuze kunt maken. Benieuwd naar de top 5 van dit moment? Wij helpen jou verder!

#1 TravelZ Big Bars Reiskoffer

4 dubbele wielen.

#2 Eastpak Tranverz L 79 cm

Soepel wielsysteem.

#3 Eastpak Tranverz L Reiskoffer

TSA-slot.

Je wilt een koffer kopen, maar waar begin je tegenwoordig? Op webwinkels als Bol.com zijn enorm veel koffers te vinden. Maar hoe kies je nou de beste optie? Het doen van onderzoek is belangrijker dan ooit.

Dit is dan ook de reden dat onze redactie een flink aantal koffers vergelijkt hebben, om vervolgens dit onderzoek te verwerken in een handige koopgids. Het lezen van de gehele gids duurt ongeveer 15 minuutjes. Vervolgens ben jij op de hoogte van alle ins en outs rondom koffers. Direct naar de beste optie? Maak dan gebruik van onze handige tabel waarin jij overzichtelijk ziet wat de resultaten van ons onderzoek zijn.

In het kort
 • TSA Slot
 • 4 dubbele wielen
 • Hardcase

#1 TravelZ Big Bars Reiskoffer

Deze handbagage koffer is de ideale partner voor een reis. Het is een ruime koffers, dat heel licht en comfortabel in gebruik is. Het heeft een TSA slot, de 4 dubbel wielen maken het gebruik helemaal super makkelijk. Het is vervaardigd uit Polypropyleen en is een lichtgewicht koffer, de binnenkant is voorzien van een ritsvak en een elastische vak. De trekstang maakt het geheel compleet door te dienen als extra gemak, je kan het makkelijk verstellen en de koffer overal naar toe meetrekken. Al deze features maken dit koffer een uitstekend product, de fabrikant geeft daarom ook 2 jaren garantie.

De veiligheid van deze koffer wordt gegarandeerd door de wereldbekende TSA slot, het is een cijfercombinatie slot die voldoet aan alle IATA- normen. De hoofdsluiting is zodanig geplaatst dat de koffer verdeeld wordt in 2 inpak ruimtes. Je kan namelijk bij het openmaken alle 2 helften inpakken, 1 deel is voorzien van een afgesloten ritsvak en het ander deel heft veiligheidsriemen. Op deze manier is je bagage evenredig verdeeld over de inhoud van de koffer.

De 4 dubbele wielen zijn allemaal 360° graden draaibaar, als je een beweging in welke richting dan ook maakt, de koffer rolt makkelijk mee met je. Dit maakt dat je handen en polsen niet plotseling overbelast worden door her verkeerd draaien van de koffer bij een beweging die jij maakt. De koffer is 78 x 52,5 x 29,5 cm met een inhoud van 106 Liter en een gewicht van 4,4 kg.

 

Ook te koop via:

In het kort
 • TSA slot
 • Wielen
 • Trekstang

#2 Eastpak Tranverz L Reiskoffer

Het is een feit dat mensen op hun terugreis meer terug meenemen dan dat ze hadden meegenomen. Tranverz biedt een makkelijke oplossing voor dit, je hoeft niet meer je koffer over te belasten en misschien kapot te maken in  het proces. Deze eastpak koffer heeft een sluiting in het midden die de koffer in twee inpak helften verdeeld. Je kan makkelijk beide delen inpakken, beide kanten worden met een rits afgesloten. Hierdoor hoef je niet vriezen voor het verschuiven van je bagage, alles blijft netjes op zijn plek.

Deze koffer is voorzien van twee wielen en een trekstang, die je kan instellen naar jou lengte. Dit maakt het handelen van je bagage super makkelijk. Het materiaal waarvan deze koffer gemaakt is, biedt de mogelijkheid dat de koffer ook meegeeft met de inhoudt. Het rekt zich uit voor het uiterst benutten van de inhoud.

De riemen/ gespen aan de zijkanten bieden de optie om de inhoud stevig bij elkaar te houden. Ook als je niet alle 2 inpak ruimten hebt gebruikt, kan je met behulp van deze gespen ervoor zorgen dat alle stevig en netjes op zijn plaats blijft. De gebruikte TSA slot biedt de ultieme beveiliging van de inhoud aan. De voor ristvak kan je gebruiken om je reisdocumenten of je reisgids in te doen, deze zijn dan makkelijk bij de hand. Verder heeft deze koffer voor het makkelijk optillen een handvat zowel aan de boven als zijkant.

 

 

 

Ook te koop via:

In het kort
 • TSA Slot
 • Wielen
 • Trekstang

#3 Eastpak Tranverz L Reiskoffer 

Deze Eastpak reistrolley is een grote formaat, waarbij er rekening is gehouden ermee dat je zoveel mogelijk bagage kan meenemen als terugbrengen. De dubbele inpakruimten bieden de perfecte oplossing daarvoor, de sluiting van deze koffer is namelijk in het midden geplaatst, Dit zorgt ervoor dat bij het openmaken de kofferinhoud wordt verdeeld in 2 delen. Beide zijn voorzien van ritssluitingen om al je inhoud perfect bij elkaar te houden.

Voor de ultieme beveiliging heeft deze koffer een TSA slot, waardoor je gerust bent over je dierbare bagage. De look van deze koffer is zo aantrekkelijk mogelijk uitgevoerd, er is gekozen voor de kleur zwart en rode gespen, handvaten en trekstang. Hierdoor zie je koffer gelijk op de kofferbaan van een vliegveld. 

De koffer is voorzien van 2 wielen en een trekstang die je kan uittrekken naar jou lengte. Hierdoor kan je de koffer heel makkelijk overal meetrekken, als het moet optillen dan zijn er handgrepen zowel aan de zij- als bovenkant. Het gekozen materiaal voor deze koffer is Polyester, bij het inpakken hoef je geen zorgen te maken. Het materiaal geeft makkelijk mee met de inhoud, om ervoor te zorgen dat alles op zijn plek blijft zijn er nog ritssluitingen. En als je maar 1 ruimte gebruikt, heeft de zijkant nog gespen om alles strak bij elkaar te houden.

Deze klassieke reistrolley in ons grote formaat is perfect voor als je wat langer van huis verblijft. De tas heeft dubbele compartimenten om je te verzekeren van een soepele en veilige reis.

Ook te koop via:

In het kort
 • TSA slot
 • 360° wielen
 • Hardcase

#4 SUITSUIT Fabulous Fifties Handbagage

De suitsuit koffer is een ideale koffer voor jou welverdiende vakantie. Het is een kleine koffer die als perfecte handbagage dient, met een afmeting van 55 x 36 x 20 cm. Het is beveiligd met een TSA-slot, bij de design is er gekozen voor een hardcase vanwege de sterke en veiligheid. Het is perfect bestand tegen stoten en schokken. 

De sluiting van deze koffer is geplaatst in het midden, dit verdeeld de koffer in 2 inpak ruimten. Beide delen zijn netjes voorzien van een rits, dit zorgt ervoor dat al je bagage perfect bij elkaar blijft. De koffer is voorzien van 4 dubbele wielen, dit geeft extra stevigheid bij het meenemen van deze koffer. De wielen draaien ook 360° mee met al je bewegingen, dit zorgt ervoor dat je handen en polsen niet bezeerd worden bij een plotselinge beweging met de koffer.

Verder heeft deze koffer een trekstang die alleen bijdraagt tot het totale gemak. 

 

Ook te koop via:

In het kort
 • TSA slot
 • Hardcase
 • 360° wielen

#5 Samsonite S’Cure Spinner Reiskoffer

Samsonite is de welbekende merk als het om koffers gaat, deze samsonite koffer is gemaakt van Flowlite. Dit is een nieuwe revolutionaire polypropyleenmix, dat oersterk en heel lichtgewicht is. Deze action koffer is voorzien van 4 dubbele spinner wielen, die 360° meedraaien met jou. Geen gedoe met koffers die omkantelen en je handen en polsen bezeren.

Deze koffer is een perfecte trolley koffer met de trekstang die je op gewenste hoogte kan instellen. Het is gemaakt van aluminium en is heel lichtgewicht. De koffer is voorzien van een boven en zij handvat voor het makkelijk optillen ervan. Het is voorzien van een TSA-slot, die jou de garantie voor veiligheid van je bagage biedt. Het is voorzien van een adressen label aan de achterkant, hierop kan je jouw gegevens invullen om je koffer veilig terug te krijgen in geval van verlies.

Deze koffer heeft de sluiting in het midden, dit creëert twee inpakhelften. De 1 is voorzien van een ritssluiting en de andere van een veiligheidsriem. Als je alleen 1 helft wil gebruiken komt de rits sluiting handig uit, als je bagage blijft makkelijk bij elkaar. Wil je echter bij de terugreis nog meer spullen in je koffer doen dan gebruik je lekker de tweede helft, je hebt dan geen extra koffer of tas nodig.

Vanwege de vele oersterke kwaliteit en de vele gemakken biedt de fabrikant wereldwijd vijf jaren garantie op deze koffer, sla je slag dus.

 

 

Ook te koop via:

Tot slot

Het maakt niet uit of je voor een weekend, een week of een paar weken op vakantie gaat, een koffer is bij alle opties onmisbaar. Zodra je een reis maakt, heb je een koffer nodig om al je bagage mee te nemen. Er zijn verschillende formaten, modellen en merken op de markt waaruit je kan kiezen. In deze koopgids hebben wij informatie gegeven over 5 koffers waaruit je een keuze kan maken om een koffer kopen

Bij het kiezen van een koffer is het belangrijk voor jezelf na te gaan, wat je persoonlijke behoefte is. Ga vaak voor dagen op reis? Wat wil jij als gemakspunten in de koffer, wil je wielen, hoeveel wielen wil je? Moet het een trekstang hebben? Uit welk materiaal moet het koffer gemaakt zijn? Wil je garantie hebben voor het product? Het is altijd handig om al deze vragen eerst voor je zelf te beantwoorden.

De TravelZ Big Bars, Eastpak Tranverz, SUITSUIT Fabulous en Samsonite S’Cure Spinner hebben allemaal wielen, een TSA-slot en een trekstang. Het verschil zit in de aantal wielen, het materiaal en de grootte. De Eastpak Tranverz heeft namelijk 2 wielen, de andere hebben allemaal 4 wielen, die 360° meedraaien. De TravelZ Big Bars heeft zelfs 4 dubbele wielen voor extra veiligheid. De TravelZ Big Bars en de Samsonite S’Cure Spinner bieden allebei garanties, de eerste biedt 2 jaar garantie en de Samsonite biedt 5 jaar garantie. 

 

Je koffer inpakken

Op de markt zijn er verschillende vormen, formaten en merken koffers waaruit je kan kiezen. Je hebt de wereldbekende Samsonite, de princess koffer, de Travelz Big bars, SUITSUIT, CarryOn Skyhopper etc. Je kan ook kiezen uit verschillende materialen, we hebben polyester, denim, ABS kunststof, aluminium koffer en noem maar op. Er is voor een ieder wel wat om te vinden.

Alvorens je een koffer koopt is het echter handig als je voor jezelf analyseert wat jij zou willen meenemen, de toiletartikelen zijn vaak genoeg items waarin je geen compromis kan bereiken. Het zijn nummer 1 artikelen die je meeneemt, ze maken deel uit van je dagelijks leven. Het is logisch dus dat ook op een vakantie deze bij de hand zal willen hebben.

De volgende wat je meeneemt zijn kleren, je moet je namelijk elke dag aankleden. Aan de hand van de bestemming en de duur van de vakantie bepaal je het mee te nemen aantal. Let wel dat je luchtige kleren meeneemt als je naar de tropen gaat, neem een sweater mee. Dit is om voorbereid te zijn op een nacht buiten in de tropen, ’s nachts kan het er koel worden. Vergeet je open sandalen niet, in het warme weer zullen je voeten zeker luchtig willen zijn. Ga je echter veel lopen? Vergeet je gympies dan niet.

Naast de toilet artikelen, kleding en schoeisel is zijn er nog een paar verplichte items die je bij de hand moet hebben voor je gemak. Informatie hierover kan je het best bij je reisbureau opvragen of je kan je bestemming googlen. Maar je reisbureau zou in staat moeten zijn om je te helpen met informatie of folders. Het is namelijk altijd handig om voorbereid in te pakken en op de plaats van bestemming niet voor verrassingen komen te staan