Parkeren Amsterdam Arena

Wij hebben de beste parkeerplekken rondom Amsterdam Arena voor jou opgezocht.

Bekijk beschikbaarheid & prijzenDirect reserveren

 

De Amsterdam Arena, ofwel Johan Cruijff Arena, werd in 1996 geopend door Koningin Beatrix. Sindsdien worden er in deze arena belangrijke voetbalwedstrijden en grote evenementen gehouden. Ook historische evenementen worden hier gehouden, een van deze is het huwelijksfeest van Willem Alexander en Maxima. Ook grote beroemdheden hebben tal van optredens gegeven in de arena, denk maar aan Madonna, Michael Jackson en Celine Dion. Intussen zijn in het stadion al meer dan 33 miljoen bezoekers ontvangen. Omdat de arena zo groot is en veel bezoekers kan ontvangen is het natuurlijk handig als je je auto ergens kwijt kunt. P+R transferium Amsterdam Arena is een goedkope parkeerlocatie bij het stadion Amsterdam Arena.

Moet je naar de Amsterdam Arena? De Amsterdam Arena ook wel genoemd de Johan Cruijff Arena, heeft een eigen parkeergarage. Tijdens evenementen en voetbalwedstrijden is het geopend en kunnen bezoekers hun auto daar parkeren. Daarnaast doet de parkeergarage op andere dagen dienst als P+R locatie. In de omgeving van de Arena zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Dit mag niet op straat, maar wel in de parkeergarage’s. Parkeergarage P1 Amsterdam Arena ligt onder het Arena stadion. De parkeergarage ligt in stadsdeel Zuidoost, direct aan de A2. Parkeergarage van Arena Amsterdam is 24 uur per dag geopend. Zijn er geen evenementen dan doet de parkeergarage dienst als een gewone parkeerplek.

Het parkeertarief voor de garages rondom de Amsterdam Arena is 1 euro per 25 minuten. Tijdens evenementen gelden andere tarieven. Tijdens evenementen geldt het evenemententarief in alle garages en parkeerterreinen in de buurt van de Arena. Tijdens evenementen wordt de garage dan gereserveerd voor zij die het evenement organiseren. Je kunt dan geen gebruik maken van de goedkope P+R regeling. Maar je kunt wel gebruik maken van parkeerlocaties in de omgeving. Worden er geen evenementen in de Arena gehouden, dan geven borden langs de toevoerwegen aan dat de Transferium beschikbaar is. Je kunt dan gebruik maken van de goedkope P+R regeling Amsterdam.

Als bezoeker kun je ook gebruik maken van de voordelige P+R regeling. Daar kun je goedkoop parkeren en dan met de metro of tram naar Amsterdam centrum en weer terug. De P+R-regeling geldt alleen als er geen voetbalwedstrijden, evenementen of concerten in de Arena of Ziggodome worden gehouden. Tijdens evenementen kun je ook online een parkeerplaats reserveren. Betalen doe je dus gewoon online. Dit is vooral handig als er een grote voetbalwedstrijd wordt gehouden of een groot evenement. Ook kun je enkele uren voor en na het evenement nog steeds in- en uitrijden. De P+R regeling is een goedkope manier om te parkeren.

Om gebruik te kunnen maken van het P+R tarief moet je voor een bezoek aan het centrum van Amsterdam  gebruik maken van het GVB openbaar vervoer. Een GVB vervoerskaart kun je kopen bij de blauwe automaten, maar je kunt ook je ov-chipkaart gebruiken. Bij terugkomst controleert de betaalautomaat bij het afrekenen van het parkeer-tarief of de laatste check-in in het centrum heeft plaatsgevonden. P+R transferium Amsterdam Arena is een goedkope parkeerlocatie bij het stadion Amsterdam Arena. Deze is gelegen in stadsdeel Amsterdam-Zuidoost. Gebruik bij inrijden van de Arena de inrit P+R P1. Parkeergarage Arena heeft veel P+R-plekken maar is tijdens evenementen in het stadion gesloten als P+R parkeerruimte.

Parkeren kun je onder de Amsterdam Arena en vanaf hier supersnel met de metro naar Amsterdam. Je bent wel verplicht naar Amsterdam Centrum te reizen anders betaal je het reguliere parkeertarief. Bij grote evenementen is P+R Amsterdam Arena gesloten. Op P+R Arena mag je maximaal 96 uur parkeren voor het P+R parkeertarief. Nadien betaal je het normale parkeertarief. Bij het inrijden van de parkeergarage krijg je een P+R-parkeerkaart. Om naar het centrum te rijden kun je je ov-chipkaart gebruiken of kun je een GVB kaart kopen.  Bij terugkomst betaal je dan het P+R parkeertarief. De P+R korting krijg je alleen als je laatste check-in in het P+R centrumgebied is geweest.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.