Parkeren Amsterdam Zuid

Wij hebben de beste parkeerplekken rondom Amsterdam Zuid voor jou opgezocht.

Bekijk beschikbaarheid & prijzenDirect reserveren

Amsterdam is één van de duurste steden van Europa als het gaat om parkeren. In de binnenstad kost op straat parkeren maar liefst € 5,- per uur. Is je eindbestemming het centrum van Amsterdam, dan kun je het liefst een eind verderop parkeren. Garages zijn goedkoper dan parkeren op straat, maar P+R is een goed alternatief om de hoge parkeerkosten te ontwijken. Gelukkig ben je met het ov snel in Amsterdam. In Amsterdam gelden op straat verschillende uurtarieven. Het hoogste tarief geldt in de oude binnenstad en het laagste uurtarief geldt in een aantal winkelstraten. Ook parkeren in parkeergarages is duur in Amsterdam.

P+R parkeren Amsterdam-Zuid

Belangrijke voorwaarde voor het voordelige P+R parkeertarief is een bezoek aan het centrumgebied. Het P+R centrumgebied bestaat uit stadsdeel Centrum en delen van Oost, Zuid en West. Hier betaal je bij een betaalautomaat. Bij het afrekenen van je parkeertarief wordt er gecheckt of je laatste check-in in het centrum heeft plaatsgevonden. Alleen op die manier kom je in aanmerking voor de P+R tarief. Parkeren kun je ook bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV.

In het gehele gebied van stadsdeel Zuid geldt betaald parkeren. Er zijn gelukkig  veel openbare garages in Amsterdam-Zuid. Maar de tarieven kunnen nogal verschillen. Betaalt parkeren kun je bij de parkeerautomaten. In Amsterdam-Zuid geldt betaald parkeren op maandag t/m zaterdag. De betaaltijden en tarieven kunnen per wijk verschillen. Op zon- en feestdagen kun je gratis parkeren in sommige stadsdelen in Amsterdam Zuid. Bij station Amsterdam Zuid geldt betaald parkeren. Er zijn niet veel goedkope opties om te parkeren.

Ook kun je gebruik maken van P+R parkeren. Eén prijs voor zowel parkeren als fietsen, dat kan met Park & Bike. Je betaalt een prijs voor het parkeren inclusief het gebruik van de fiets. Parkeren in Amsterdam kan goedkoop in enkele parkeergarages. Parkeren op straat is duur. Daarnaast zijn er weinig plekken te vinden.  Je kunt wel parkeren in een van de parkeergarages rondom het station, maar deze vragen hoge parkeertarieven.

Parkeertarieven Amsterdam Zuid

Bij de parkeergarages is het tarief omgerekend per uur om een goede vergelijking van de parkeertarieven te kunnen maken. In sommige parkeergarages wordt per minuut afgerekend. Wie met de auto naar Amsterdam komt kan gebruik maken van de P+R Parking, dit staat voor parkeren en reizen. Hiermee bespaar je veel geld, want op straat parkeren in Amsterdam  veel duurder. P+R Parkeerplaatsen zijn veilige parkeergarages. Er is 24-uur toezicht en er zijn ook toiletten aanwezig. Deze  parkeerplaatsen kun je probleemloos vinden dankzij de verwijzing op de borden langs de weg. Maar weet wel dat de tarieven van de verschillende parkeergarages enorm verschillen, er zijn gemeentelijke en commerciële parkeergarages. Ga je voor een hele dag naar Amsterdam dan kun je ook een dagkaart kopen. Deze zijn namelijk veel voordeliger.

Betaald parkeren station Amsterdam Zuid

Station Amsterdam Zuid is een trein- en metrostation, dat in het zuidelijke deel van de hoofdstad Amsterdam ligt. Station Amsterdam Zuid ligt midden in het Zuidasgebied, het zakendistrict van Amsterdam, dat strategisch tussen Schiphol Airport en de Amsterdamse binnenstad ligt. Vanaf Station Amsterdam Zuid is Schiphol Airport makkelijk te bereiken en vanuit de trein kan eenvoudig overgestapt worden op de metro, tram of bus. Station Amsterdam Zuid is het snelst groeiende station van Nederland. Eenvoudig parkeren is dus een must voor bezoekers. De drukte op Station Amsterdam Zuid is behoorlijk toegenomen, dus is het extra belangrijk dat er betaalbare parkeerplaatsen in de buurt van het station te vinden zijn. Gelukkig kun je met verschillende parkeerapps gemakkelijk een parkeer plaats reserveren. Het voordeel is dat je verder te voet kunt. Ook kun je veilig online betalen en zijn er geen annuleringskosten.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.