Parkeren Amsterdam West

Wij hebben de beste parkeerplekken rondom Amsterdam West voor jou opgezocht.

Bekijk beschikbaarheid & prijzenDirect reserveren

Bijna overal in Amsterdam geldt betaald parkeren. Afhankelijk van de situatie wordt bepaald als kort stilstaan ook wordt gezien als parkeren. In gebieden met betaald parkeren wordt er geen onderscheid gemaakt waar je staat op straat. Er wordt controle uitgevoerd op het hele gebied op betaald parkeren. Dus al sta je niet in een parkeervak, maar half op de stoep. In heel Amsterdam controleert de gemeente ook op foutparkeren. Als je stilstaat waar dat niet mag, bijvoorbeeld op de stoep of bij een parkeerverbod, is dat ook foutparkeren.

Betaald parkeren Amsterdam West

In stadsdeel Amsterdam-West moet worden betaald voor parkeren. De tarieven zijn afhankelijk van de zone waar je parkeert.  Daarnaast zijn er wel diverse parkeergarages in Amsterdam West te vinden. Maar ook de prijs van parkeergarage’s kan verschillen. Amsterdam West bestaat uit de volgende wijken: Oud West, Westerpark, De Baarsjes  en Bos en Lommer. In het stadsdeel West geldt betaald parkeren op straat op maandag tot en met zaterdag en in sommige wijken ook op zondag. De parkeerduur is onbeperkt. Parkeren op zon-en feestdagen is in sommige stadsdelen vrij. De tijden van betaald parkeren en parkeertarieven kunnen ook per wijk verschillen.

Waar goedkoop parkeren in Amsterdam West?

Bijna overal in Amsterdam geldt betaald parkeren, maar niet overal kost dat hetzelfde. In de binnenstad betaal je bijvoorbeeld meer dan aan de rand van de stad. En in sommige winkelstraten kost parkeren een paar centen, alleen mag je dan maximaal een uur blijven staan. Als inwoner van Amsterdam kun je wel een parkeervergunning aanvragen. Er zijn vergunningen voor bewoners, bedrijven, sportverenigingen en maatschappelijke instellingen. Met zo een parkeervergunning mag je in een bepaald vergunninggebied je auto parkeren. Voor hulpverleners en gehandicapte bewoners is er een vergunning die in de hele stad geldig is. Gehandicapten die zelf wonen in de stad parkeren gratis op parkeerplaatsen op straat, deze zijn speciale gehandicaptenparkeerplaatsen.

Als je  in Amsterdam bent en je bent met de auto dan wil je het natuurlijk ergens kunnen parkeren. Je kunt er vrijwel niet gratis parkeren, maar moet betalen. Zo zijn er parkeerautomaten waar je je auto kwijt kunt. In Amsterdam zijn er verschillende parkeergarages waar je zeer goedkoop kunt parkeren. Ook kun je ervoor kiezen in Amsterdam zelf te parkeren op straat of in een parkeergarage. Een andere optie is de P+R locaties aan de rand van de stad. Parkeren in Amsterdam verschilt ook per buurt. In de binnenstad kost op straat parkeren een paar euro’s. Maar vergelijk je dit met garage’s, dan zijn die goedkoper dan op straat.

 Amsterdam Oud-West parkeren

Oud West bestaat uit 6 verschillende buurten: Bellamybuurt, Borgerbuurt, Cremerbuurt, Da Costabuurt, Helmersbuurt en de Vondelparkbuurt. Tegenwoordig is hier op zondag ook betaald parkeren. Rondom het Westerpark is de parkeerdruk nog niet zo hoog. Er zijn een aantal zeer goedkope parkeergarages. Op zondag geldt ook de regel betaald parkeren. In de Baarsjes is parkeren nog relatief goedkoop. In Bos en Lommer is er nog vaak plek op straat te vinden of je kunt ook betaald parkeren. Op zon- en feestdagen geldt in sommige stadsdelen betaald parkeren. De feestdagen zijn nieuwjaarsdag, tweede paasdag, Koningsdag, hemelvaartsdag, tweede pinksterdag en eerste en tweede kerstdag. Betaald parkeren geldt in stadsdelen waar ook op zondag betaald parkeren geldt.

In Amsterdam Oud West zijn er verschillende parkeergarages. De parkeertarieven in de parkeergarages verschillen in Amsterdam Oud West nogal. Zeer goedkope parkeergarage vlakbij de Overtoom en het Vondelpark. Je loopt zo naar het museumplein of Leidseplein. Nog goedkoper is parkeren bij een P+R Terrein en dan het openbaar vervoer nemen. Let er altijd wel op dat als je in aanmerking wilt komen voor het goedkope parkeertarief dat je voldoet aan de richtlijnen van de P+R regeling. Om in aanmerking te komen voor de goedkope parkeertarieven moet je met het openbaar vervoer de centrumzone van Amsterdam te bezoeken. Dit is handig voor mensen die een hele dag willen blijven in Amsterdam.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.