Slaapmasker

Jij bent opzoek naar een slaapmasker, maar wat is nu de beste slaapmasker in 2024? Wij hebben het onderzocht en verwerkt in een handige koopgids. Slaapmaskers vergelijken op prijs en kwaliteit zodat jij je eigen keuze kunt maken. Benieuwd naar de top 5 van dit moment? Wij helpen jou verder!

#1 SIMIA Slaapmasker

Zijden slaapmasker.

#2 Tempur 

Drukverlagend materiaal.

#3 Nedoes slaapmasker

100% natuurlijk katoen

Je wilt een slaapmasker kopen, maar waar begin je tegenwoordig? Op webwinkels als Bol.com zijn enorm veel slaapmaskers te vinden. Maar hoe kies je nou de beste optie? Het doen van onderzoek is belangrijker dan ooit.

Dit is dan ook de reden dat onze redactie een flink aantal slaapmaskers vergelijkt hebben, om vervolgens dit onderzoek te verwerken in een handige koopgids. Het lezen van de gehele gids duurt ongeveer 15 minuutjes. Vervolgens ben jij op de hoogte van alle ins en outs rondom slaapmaskers. Direct naar de beste optie? Maak dan gebruik van onze handige tabel waarin jij overzichtelijk ziet wat de resultaten van ons onderzoek zijn.

In het kort
 • Premium zijde
 • Hypoallergeen
 • Opbergtasje

#1 SIMIA Premium Zijden Slaapmasker

Ben je opzoek naar DE middel om zonder moeite in slaap te vallen en niet vroegtijdig wakker te worden? Dan biedt SIMIA jou de oplossing, deze slaapmasker van SIMIA houdt alle storende licht tegen. Je kan met de SIMIA slaapmasker, makkelijk in slaap vallen en zorgt ervoor dat storende licht je niet vroegtijdig wakker maakt. 

Deze oogmasker is gemaakt met een verstelbare band en is zacht, het is ontworpen uit ademend materiaal. Het is een wereldwijde topseller, die ideaal is voor de rust van je ogen. De tere huid rondom je ogen wordt niet geïrriteerd door het zijden materiaal, het werkt zelfs anti-aging. De makkelijk opbergzakje maakt het makkelijk om het overal mee te nemen, zodat het binnen handbereik is voor gebruik.

Enkele voordelen van deze slaapmasker zijn, het is lichtgewicht, dit maakt dat het niet storend is voor je. De pasvorm is zodanig gekozen dat comfortabel is voor een ieder. Het materiaal waarvan het is gemaakt is zacht en ademend en is van 100% (moerbei) zijde gemaakt en is hypoallergeen. Het komt met een elastiek band dat makkelijk te verstellen is. En natuurlijk niet te vergeten de makkelijke opbergzakje waarin je het overal kan meenemen.

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Totale verduistering
 • Comfortabele pasvorm
 • Drukverlagend

#2 Tempur Slaapmasker 

Het gebruikt materiaal voor deze comfortabele slaapmasker is TEMPUR, de drukverlagend TEMPUR zorgt ervoor dat je ogen maximaal kunnen rusten. Het geeft optimale ontspanning en zorgt ervoor dat geen enkel licht jou stoort tijdens het slapen. Het is zodanig ontworpen dat het totale verduistering biedt, hierdoor kan je ook snel en makkelijk in slaap vallen.

De vorm van deze tempur slaapmasker is heel comfortabel, de drukverlagende TEMPUR maakt dat je bijna niet voelt dat je een slaapmasker op hebt. De hoes van de slaapmasker tempur kan je niet verwijderen om te wassen, je kan het het best borstelen met een zachte borstel. Als het vlekken krijgt kan je die het makkelijkst met een natte doek verwijderen.

Er wordt aangeraden om de slaapmasker niet te wassen in een wasmachine of teveel water, het TEMPUR materiaal waaruit het is gemaakt kan door teveel water beschadigd worden. Let dus hierop. Het hoesmateriaal bestaat voor 75% uit katoen en 25% uit polyester.

Ook te koop via:

In het kort
 • Handgemaakt
 • Lichtgewicht
 • Opbergetui

#3 Nedoes – Zijden Slaapmasker 

De Nedoes slaapmasker is voor 100% handgemaakt, dat geldt ook voor de vulling ervan. Het is een brede band die ervoor zorgt dat je makkelijk in slaap kunt vallen, de band zorgt voor geen irritaties aan jouw huid. Deze slaapmasker komt samen met een opbergtasje en  siliconen oordopjes. De tasje zorgt ervoor dat je het makkelijk kan meenemen en de siliconen oordopjes voegen alleen toe aan de beste nachtrust.

Deze slaapmasker action is op een bijzondere manier vervaardigd voor ultieme nachtrust. Bij de neus is er namelijk op een bewuste manier gestikt, zodat je gezicht perfect gesloten wordt. Dit zorgt ervoor dat er geen licht doordringt naar je ogen, je kan eindelijk ongestoord slapen tot je wakker afgaat. Deze masker is ook voorzien van een verstelbare klittenband sluiting, hierdoor krijg je geen drukkend gevoel tijdens het slapen. Het is hierdoor ook zeer geschikt voor mensen met migraine of andere hoofdpijn klachten.

Ben je iemand die vaak mediteert dan is deze masker de perfecte kameraad en hulpmiddel hiervoor. Bij meditatie is het de bedoeling dat je jezelf volledig afsluit van invloeden van buitenaf, deze slaapmasker action biedt jou de perfecte hulp om dat feilloos te kunnen doen. Mediteren zorgt ervoor dat je je beter kan weren tegen stress, vermoeidheid, frustraties en irritaties. Hierdoor bereik je ook diepere rust in de avond tijdens het slapen.

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Verstelbare band
 • Memory foam
 • 3-D

#4 Northwall 3D Deluxe Slaapmasker

Northwall weet hoe belangrijk een goed nachtrust is en heeft daarom getracht de beste slaapmasker te ontwerpen om bij te dragen aan je nachtrust. Ze zijn gekomen met een 3D slaapmasker die zorgt voor een optimale nachtrust. Met deze slaapmasker wordt licht die jouw slaap kan verstoren voor 100% buiten gesloten, je krijgt helemaal geen last ervan. Deze masker is perfect voor thuis of als je op reis gaat.

Enkele voordelen van de Northwall 3D slaapmasker zijn, het is perfect tegen slapeloosheid, migraine en droge ogen. Het heeft een gemakkelijk verstelbare One Size Fits All hoofdband. Het heeft een aangepaste Neusbrug voor een uitstekende bescherming tegen licht! Het komt in comfortabele Memory foam pasvorm en is zacht voor de huid. Het is gemaakt uit zijde en heeft een afmeting van 21 x 11 x 0,8 cm.

Ook te koop via:

In het kort
 • Traagschuim materiaal
 • Verstelbaar
 • 3-D

#5 STREX Luxe Slaapmasker

De slaapmasker van Strex is ultra zacht en comfortabel, het is gemaakt van ademend traag schuim en is 100% huidvriendelijk. Bij de design is er rekening gehouden met het gewicht, comfort en zachtheid. Het ontwerp biedt 100% verduistering, hierdoor kan je ongestoord slapen. De speciale neusvleugel dekking zorgt ervoor dat elke type licht wordt voorkomen, maakt niet uit of het overdag is of in het licht ’s avonds.

Deze masker heeft een 3D design, er is hiervoor gekozen om de ultieme comfort te bieden voor je gezicht. Verder is de oogruimte breder en dieper dan de doorsnee platte oogmasker. Je ervaart hierdoor geen druk op je oogballen, wimpers en gezicht. Deze slaapmasker is ook voorzien van een verstelbare band die heel flexibel en duurzaam is. Het is heel makkelijk aan te passen naar jou formaat en is de beste slaapmasker kind.

Het gekozen materiaal is premium, het is ademend, voelt zacht aan en zit perfect op het gezicht door de traagschuim. Er wordt wel aangeraden deze slaapmasker niet te wassen in een wasmachine of met veel water. De traagschuim erin zal hierdoor beschadigd raken, dus let hierop, gooi het niet per ongelijk in je wasmachine met je bedgerei.

Ook te koop via:

Slaapmaskers

Slaapmasker kopen? Slaapmaskers blokkeren het licht om uw slaap en gezondheid te verbeteren. Licht is een cruciale factor in de regulering van het circadiane ritme van uw lichaam, het biologische schema dat slaap en waakzaamheid dicteert. … Slaapmaskers lossen al deze problemen op die te maken hebben met opdringerig licht en geven de totale duisternis die u verdient voor een goede nachtrust.

Je bent ook opzoek naar deze goed nachtrust en bent nu beland op deze koopgids met de beste opties aan slaapmaskers. Hierboven hebben wij informatie en voordelen gegeven over 5 slaapmaskers. Slaapmaskers zijn door de jaren heen flink aangepast aan de behoefte van de consumenten. Het is door de jaren heen gegaan van platte maskers met elastiek band, naar verstelbare bandjes, naar 3D ontwerpen voor de ultieme comfort. Je kan slaapmaskers kopen bij verschillende webshops zoals slaapmasker hema, slaapmasker blokker, slaapmasker kruidvat.

Hierboven hebben wij 5 van de beste slaapmaskers voor jou geselecteerd, de SIMIA Premium Zijden Slaapmasker is een standaard design met een opbergtas. Het is gemaakt van zijde en is heel zacht in gebruik, de Tempur Slaapmasker is gemaakt van traagschuim en biedt de ultieme nachtrust.

De Nedoes – Zijden Slaapmasker is ook gemaakt van zijde en is heel prettig in gebruik met de verstelbare bandje. De Northwall 3D Deluxe Slaapmasker is een 3D masker die is gemaakt van memory foam en biedt ultra comfort. De STREX Luxe Slaapmasker is een 3D slaapmasker die is gemaakt van traagschuim en het is verstelbaar. 1 nadeel van de traagschuim is wel dat je het niet in water kan doen, wassen ervan gaat niet dus.

Werking van slaapmaskers

Slaapmaskers worden soms opgezadeld met stereotypen dat ze vrouwelijk of lichtzinnig zijn, terwijl ze in werkelijkheid een nuttig slaapmiddel zijn dat waarschijnlijk meer mensen zouden moeten gebruiken. Onderzoekers die slaap bestuderen, zijn vrij unaniem van mening dat hoe donkerder je kamer, hoe beter je slaapt. Maar de meesten van ons wonen niet in grotten, en daarom is de enige manier om je slaapkamer helemaal donker te maken, met verduisteringsgordijnen – een kostbaar voorstel als je grote ramen hebt. Hier komen slaapmasker als redmiddel goed aan te pas.

De belangrijkste reden dat die wetenschappers zeggen dat je duisternis nodig hebt voor een goede nachtrust, is eigenlijk evolutionair. Mensen – en onze voormenselijke voorouders – zijn van nature dagmensen, wat betekent dat we overdag wakker zijn en ’s nachts slapen. Duizenden jaren lang, voordat we met elektrische verlichting tot laat in de avond konden blijven werken of socializen, sliepen mensen van nature als het donker was en bleven overdag wakker. 

Naast een verhoogde melatonineproductie, hebben wetenschappers ook donkere slaapomstandigheden in verband gebracht met een langere tijd in de REM-slaap en een verminderde waakzaamheid – wat betekent dat u eerder diep slaapt en de hele nacht slaapt. En ze hebben deze voordelen gevonden met slaapmaskers, niet alleen in donkere kamers.