Reiskussen

Jij bent opzoek naar een reiskussen, maar wat is nu de beste reiskussen in 2024? Wij hebben het onderzocht en verwerkt in een handige koopgids. Reiskussens vergelijken op prijs en kwaliteit zodat jij je eigen keuze kunt maken. Benieuwd naar de top 5 van dit moment? Wij helpen jou verder!

#1 Tempur Transit Reiskussen

Wasbare hoes.

#2 TravelMore Reiskussen

Met memoryfoam.

#3 Dapoda Anti Nekpijn kussen

Orthopedische kussen.

Je wilt een reiskussen kopen, maar waar begin je tegenwoordig? Op webwinkels als Bol.com zijn enorm veel reiskussens te vinden. Maar hoe kies je nou de beste optie? Het doen van onderzoek is belangrijker dan ooit.

Dit is dan ook de reden dat onze redactie een flink aantal reiskussens vergelijkt hebben, om vervolgens dit onderzoek te verwerken in een handige koopgids. Het lezen van de gehele gids duurt ongeveer 15 minuutjes. Vervolgens ben jij op de hoogte van alle ins en outs rondom reiskussens. Direct naar de beste optie? Maak dan gebruik van onze handige tabel waarin jij overzichtelijk ziet wat de resultaten van ons onderzoek zijn.

In het kort
 • Wasbaar
 • Katoen/ polyester
 • Unisex

#1 Tempur Transit Reis U Vorm

U gaat op reis en heeft nagedacht over de duur van de reis en wil natuurlijk dat u zonder nekpijn op plaats van bestemming aankomt. De beste middel om dit te bereiken is het aanschaffen van een reiskussen. TEMPUR heeft een perfecte kussen ontworpen die u de mogelijkheid geeft om alle nekpijnen te voorkomen tijdens jouw reis.

Bij het ontwerp is er rekening gehouden met met jouw gemak, de kussen heeft precies de vorm van jou nek. En is handig in gebruik, het past precies in jouw nek en biedt de juiste ondersteuning. Deze kussen heeft een afneembare hoes die je na gebruik gewoon kan wassen voor hergebruik. De hoes is samengesteld uit 75% Katoen en 25% Polyester, met een afmeting van 30 x 28 x 8 cm.

Voor de kussen zelf is er gekozen voor temperatuurgevoelige visco-elastishe materiaal, dit geet de U-vorm aan de kussenom jouw hoofd en nek te ondersteunen, zonder tegendruk te creëren. Hierdoor krijg je een comfortabele rust.

 

 

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Memoryfoam
 • Afneembare hoes
 • Nekknoop

#2 TravelMore Memory Foam Reiskussen

Deze vernieuwde Cool Gel & Bamboo Memory foam nekkussen geeft je een comfortabele reis. Deze kussen van TravelMore is speciaal met het oogpunt om comfort tijdens het reizen ontworpen. De memory-foam kussen biedt uitstekende ondersteuning voor je hoofd, schouders en nek. Je lichaamstemperatuur wordt gereguleerd door de cool-gel technologie en de bamboo die geïnjecteerd is in de memory foam. 

De gebruikte memory-foam van de TravelMore nek kussen is van premium kwaliteit, dit zorgt voor de perfecte ondersteuning. De voordelen van memory foam zijn, het is superzacht, voelt fijn aan, geeft de juiste ondersteuning en keert altijd langzaam terug naar de oorspronkelijke vorm.

Voordelen van de TravelMore kussen zijn, ondersteuning voor nek, hoofd en schouders. Vermindert gespannenheid in de spieren,het heeft vernieuwende Cool Gel-technologie en memory-foam met Bamboo injectie. Het heeft een superzachte pluche afwerking en is uitgerust met een nek knoop.

 

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Opvouwbaar
 • Opblaasbaar
 • Driedelig

#3 Dapoda® Orthopedische Anti Nekpijn Kussen

De naam Dapoda Paradise Comfort zegt het al, je kan een paradijs aan comfort tijdens je reis verwachten met deze nek kussen. De vernieuwende anti-nekpijn kussen is met deze bedoeling op de markt gebracht. De bedoeling is om alle nek- en schouderpijn weg te nemen voor je, je kan deze kussen ook perfect tijdens je reis gebruiken.

Door deze kussen wordt de kraakbeen omhoog gehouden, dit ondersteunt de nek. Dit geeft een lichte rekking aan de nek, wat voor een relaxend ervaring zorgt. Tesamen met dit zorgt het ook voor een perfecte uitlijning van je rug, dit verlicht de spanning in de zenuwen. De halswijdte van deze kussen is 17.5cm. Met deze opties en design is de kussen een perfecte alternatief voor een nek hangmat, het is sneller en makkelijker in gebruik en biedt dezelfde resultaten.

Er is geen speciale aanbrenging vereist voor het gebruik van de kussen. je krijgt stapsgewijze instructies die snel en makkelijk uit te voeren zijn, met deze instructies kan je de kussen ook optimaal gebruiken.

 

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Spandex
 • Hypoallergeen
 • Brandveilig

#4 Cuddlebug kussen

Deze kussen is een multi- use kussen, je kan het als nekkussen gebruiken, als cuddle kussen gebruiken of als rugsteun gebruiken. Ga je op een lange reis dan kan deze kussen op verschillende manieren hulp bieden in het comfortabel maken van je reis. Denk aan de lange afstand en lange uren die je moet zitten, je kan deze kussen perfect inzetten als ruggensteun. Als je merkt dat je je hoofd wil rusten dan kan je de kussen daarvoor inzetten. 

Het gekozen materiaal voor deze kussen is hypoallergeen, u hoeft dus geen allergieën te verwachten bij gebruik. Verder is het brandveilig, dus over je lichaamstemperatuur hoef je je geen zorgen te maken. De kussen is gemaakt van 87% nylon en 13% spandex, dit is makkelijk machine wasbaar. Het heeft een afmeting van 50 x 30 cm, maar er zijn nog meer afmetingen te verkrijgen. Het hangt van jouw keuze af.

Ook te koop via:

In het kort
 • Komt in een tas
 • Bijhorende masker
 • Afneembare hoes

#5 Traagschuim Nekkussen 

Als je opzoek bent naar een ideale reiskussen pakket, dan is de TravelMore Traagschuim de beste keus, je krijgt bij aanschaf een gratis slaapmasker en oordopjes. Deze nek kussen heeft een U-vorm, en is heel zacht uitgevoerd. Het zorgt voor de maximale comfort tijdens je reis, je kan het in de vliegtuig gebruiken, in de trein gebruiken, in de bus gebruiken of in de auto gebruiken. Overal biedt het de juiste comfort.

Jouw hoofd , nek en schouders worden perfect ondersteund door de U-vorm van de kussen. De beperkte houding en lang zitten tijdens lang reizen kan heel vervelend zijn, dit kan spanning veroorzaken in je lichaam. De nekspieren kunnen hoofdpijn of spanning veroorzaken, de TravelMore kussen biedt verlossing van deze pijn en spanning. De meegeleverde masker voegt alleen toe aan je comfort, het sluit vervelende lichtinval geheel buiten als je ongestoord wil rusten.

Om alles makkelijk bij elkaar te hebben wordt er ook een tas meegeleverd, je kan makkelijk en handig meenemen. De nek kussen heeft ook touwtjes waarmee je de kussen makkelijk kan vastmaken bij gebruiken. Dit zorgt ervoor dat niet wegschuift bij gebruik, de fluweel zachte hoes biedt extra comfort. Je kan het ook makkelijk weghalen om te wassen.

De kussen zelf is gemaakt van memory foam de uiterste comfort voor jou te creëren, dit materiaal past zich aan naar jou lichaamsbouw. En bij niet-gebruik keert het weer langzaam terug naar zijn eigen oorspronkelijke vorm. Hierdoor kan het door een ieder gebruikt worden, het is vooral ook ideaal voor mensen met ademhaling en astma problemen. Memory foam geeft niet af en heeft ook geen stofdeeltjes op, dit irriteer mensen met ademhalingsproblemen dus niet. 

Ook te koop via:

De ultieme reiskussen

Je hebt de koopgids doorgenomen en wil nu eindelijk een keuze maken, het is altijd goed om na te gaan welke afmeting en model je het best wilt. Alhoewel elke reiskussen een standaard U-model heeft, heb je hier de optie om ook te kunnen kiezen uit een Cuddle kussen. Als je er even bij stil staat kan deze kussen je verlichting bieden in veel situaties. Je kan het als ruggensteun gebruiken, als neksteun gebruiken, of gewoon als cuddle kussen. De keuze ligt aan jou.

Als je echter echt een reiskussen wil dan heb je de Tempur Transit, TravelMore Memory Foam (2x modellen) en de Dapoda Orthopedische nek kussen. Ze bieden allebei ongeveer dezelfde comfort, het verschil zit in het materiaal en de formaat. De Tempur is gemaakt van visco-elastishe materiaal die geen tegendruk geeft. Heel handig en stabiel dus.

De TravelMore gebruikt memory foam de wereld erkende materiaal, het vormt mee met je nek en gaat weer naar zijn oorspronkelijke vorm. Bij de TravelMore Traagschuim krijg je zelfs gratis een slaapmasker en oordopjes. Bij de Dapoda heb je een driedelig kussen die ondersteuning biedt tot je hele wervelkolom eigenlijk.

Reiskussens

Het U-vormige kussen is er sinds 1928, toen Elizabeth Millson uit Melrose, N.Y. er een voor het bad patenteerde. De opkomst van het reiskussen begon in de jaren tachtig, maar werd de afgelopen twee decennia alomtegenwoordig en viel samen met verschillende trends.

Het steeds commerciëler en krapper worden van vlieg reizen heeft gemaakt de reiskussen business een vlucht heeft genomen de afgelopen tijd. Meer langere wachttijden, meer langere vlieg reizen maken dat een reiskussen tegenwoordig niet eens meer weg te denken is voor de reizigers. 

Het maakt nou niet uit of je voor een vakantie- of een zakenreis gaat, je wil altijd zonder nekpijn op bestemming aankomen en gelijk aan de slag kunnen. Je wilt je niet bezig houden met de nekspieren en nekpijn, daar komt de reiskussen voor in als wonder. Bij het gebruik van een reiskussen verminder je nekpijn en schouder pijn enorm. Probeer het uit en ontdek de wonder.