Parkeren Amsterdam Noord

Wij hebben de beste parkeerplekken rondom Amsterdam Noord voor jou opgezocht.

Bekijk beschikbaarheid & prijzenDirect reserveren

In het stadsdeel Noord geldt betaald parkeren in vrijwel alle wijken. Ook zijn er verschillende blauwe zone’s waar er beperkt maar wel gratis geparkeerd mag worden. Bijna in heel Amsterdam geldt inmiddels betaald parkeren. Je kunt goedkoop parkeren op een P+R-locatie aan de rand van de stad. Je kunt van daaruit dan makkelijk met het openbaar vervoer reizen naar het centrum van Amsterdam. Bij het inrijden van de parkeergarage krijg je dan een P+R parkeerkaart. Deze kaart gebruik je bij terugkomst om te betalen. Je kunt ook een uur- of dagkaart kopen.  Gebruik je eigen ov-chipkaart om mee naar het centrumgebied te reizen.

Besparen op betaald parkeren in Amsterdam Noord

Bijna overal in Amsterdam geldt betaald parkeren, maar niet overal kost dat hetzelfde. In de binnenstad betaal je bijvoorbeeld meer dan aan de rand van de stad. En in sommige winkelstraten kost parkeren een paar centen, alleen mag je dan maximaal een uur blijven staan. Als inwoner van Amsterdam kun je wel een parkeervergunning aanvragen. Er zijn vergunningen voor bewoners, bedrijven, sportverenigingen en maatschappelijke instellingen. Met zo een parkeervergunning mag je in een bepaald vergunninggebied je auto parkeren. Voor hulpverleners en gehandicapte bewoners is er een vergunning die in de hele stad geldig is. Gehandicapten die zelf wonen in de stad parkeren gratis op parkeerplaatsen op straat, deze zijn speciale gehandicapten parkeerplaatsen.

Amsterdam-Noord is het enige deel van Amsterdam waar je nog steeds plekken hebt waar je gratis kan parkeren. Slechts in een deel is er betaald parkeren ingevoerd. Het parkeren zou gratis blijven met uitzondering van het winkelcentrum Boven ’t Y. Doordat het betaald parkeren deels is ingevoerd ontstond er in de omliggende buurten dus een drukte. Naar aanleiding daarvan is betaald parkeren dus ingevoerd. De parkeerkaarten zijn in Amsterdam-Noord digitaal. Je kunt bij de automaat betalen met je pinkaart en ook je creditcard. Daarvoor moet je eerst je kenteken invoeren.

Waar op letten bij Amsterdam Noord parkeren?

Er is qua parkeren in Amsterdam-Noord veel veranderd. Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes. De parkeerautomaten zijn modernere versies. Er kan uitsluitend betaald worden op digitale wijze, dus niet meer contant. Betalen bij de parkeerautomaat doe je met een  pin of creditcard. Sinds de plaatsing van nieuwe parkeerautomaten is er meer ruimte tussen de automaten waardoor deze niet direct in het zicht liggen. Bordjes verwijzen bezoekers naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Maar er zijn ook verschillende parkeergarage’s in Amsterdam Noord. Ook zijn er parkeerterreinen in de buurt van winkelcentra. Bij de blauwe zones mag je gratis parkeren. Een blauwe zone kun je herkennen aan de speciale verkeersborden en blauwe markeringen op de weg.

Parkeren bij Amsterdam Noord

Als je  in Amsterdam bent en je bent met de auto dan wil je het natuurlijk ergens kunnen parkeren. Je kunt er vrijwel niet gratis parkeren, maar moet betalen. Zo zijn er parkeerautomaten waar je je auto kwijt kunt. In Amsterdam zijn er verschillende parkeergarages waar je zeer goedkoop kunt parkeren. Ook kun je ervoor kiezen in Amsterdam zelf te parkeren op straat of in een parkeergarage. Een andere optie is de P+R locaties aan de rand van de stad. Parkeren in Amsterdam verschilt ook per buurt. In de binnenstad kost op straat parkeren een paar euro’s. Maar vergelijk je dit met garage’s, dan zijn die goedkoper dan op straat.

De NDSM werf staat bekend om haar festivals en evenementen. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven gevestigd. De IJkantine en Noorderlicht zijn bekende horecagelegenheden. In Amsterdam Noord is het op sommige plekken betaald parkeren. Waar je vroeger je auto gratis kon parkeren, geldt nu betaald parkeren. Er zijn twee parkeergarages in Amsterdam Noord. Langs de IJdoornlaan ligt de Bomengarage P2 en bij de Mediamarkt ligt parkeergarage (P5). Bij winkelcentrum boven ’t Y is het betaald parkeren. Aan alle kanten van het winkelcentrum zijn parkeerplekken aanwezig. Dit maakt het makkelijker voor bezoekers van het winkelcentrum om hun auto te kunnen parkeren. Amsterdam noord heeft een aantal blauwe zones. In deze parkeerzones kunt je 2,5 uur gratis parkeren.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.