Parkeren Amsterdam centrum

Wij hebben de beste parkeerplekken rondom Amsterdam Centrum voor jou opgezocht.

Bekijk beschikbaarheid & prijzenDirect reserveren

Amsterdam is een stad waar veel mensen dagelijks bijeenkomen. Het is niet alleen een vakantiebestemming voor toeristen, maar ook de lokale bevolking geniet van Amsterdam. In Amsterdam kun je genieten van verschillende musea, de terrasjes, cafe’s en ook lekkere restaurants. Omdat het er altijd zo druk is wil je natuurlijk ook je auto ergens kunnen parkeren. Gelukkig zijn er in het centrum en omstreken van Amsterdam verschillende parkeergarage’s. Veel van de parkeerplaatsen in het centrum zitten op loopafstand van grote publiekstrekkers. De schone en goed bereikbare parkeergarages zijn verspreid over de hele stad, van het centrum tot in de verste uithoeken van Amsterdam. Parkeer je in het centrum, dan loop je zo naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Maar je kunt ook aan de rand parkeren in Amsterdam om daarna met de fiets of het openbaar vervoer naar het centrum te reizen.

Waar kun je goedkoop parkeren in Amsterdam Centrum?

In het centrum moet je dus betaald parkeren in Amsterdam. Dit geldt op elke dag van de week dus ook op zondag. De kans dat je gratis ergens mag parkeren is dus klein. De tarieven van parkeren en de tijden waarop je mag parkeren verschillen ook per wijk. Amsterdam centrum is namelijk het duurste stadsdeel van Amsterdam om te parkeren, omdat het veel toeristen trekt en de bezienswaardigheden allemaal in de buurt zijn. Hou er dus rekening mee dat Amsterdam centrum met de auto erg druk is. Er zijn weinig parkeerplekken en parkeren op straat of in een parkeergarage is erg duur. Ga je langer dan een paar uurtjes naar Amsterdam centrum dan is het aan te raden te parkeren op een plek wat verder weg en vervolgens het openbaar vervoer te nemen.

Parkeergarages centrum Amsterdam

Bij de parkeergarages is het tarief omgerekend per uur om een goede vergelijking van de parkeertarieven te kunnen maken. In sommige parkeergarages wordt per minuut afgerekend. Wie met de auto naar Amsterdam komt kan gebruik maken van de P+R Parking, dit staat voor parkeren en reizen. Hiermee besparen je veel geld, want op straat parkeren in Amsterdam centrum is veel duurder. P+R Parkeerplaatsen zijn veilige parkeergarages rondom het centrum van Amsterdam waar je goedkoop kunt parkeren en eenvoudig en snel overstapt op het openbaar vervoer. Er is 24-uur toezicht en er zijn ook toiletten aanwezig.

Deze  parkeerplaatsen kun je probleemloos vinden dankzij de verwijzing op de borden langs de weg. Er zijn 7 P+R parkeerplaatsen in Amsterdam. In Amsterdam zijn er een aantal parkeergarages waar je met een applicatie goedkoop kunt parkeren. Amsterdam centrum is extreem duur om te parkeren. Maar weet wel dat de tarieven van de verschillende parkeergarages enorm verschillen, er zijn gemeentelijke en commerciële parkeergarages. Ga je voor een hele dag naar Amsterdam dan kun je ook een dagkaart kopen. Deze zijn namelijk veel voordeliger.

Parkeren centrum Amsterdam voor inwoners

Als je in Amsterdam woont, kun je een parkeervergunning aanvragen. De prijzen daarvoor verschillen per stadsdeel, want natuurlijk is het centrum duurder. Maar een parkeervergunning is  altijd voordeliger dan de parkeermeter. Amsterdam heeft een uitgebreid tram- en metronetwerk. Je kunt dus ook gewoon gratis parkeren, als je tenminste bereid bent je in het openbaar vervoer te storten. Op feestdagen geldt alleen betaald parkeren alleen als er ook op zondag ook betaald parkeren van toepassing is. De betaaltijden zijn gelijk aan de zondag.

Ben je van plan om lang te parkeren, neem dan een dagkaart of een avondkaart. De dagkaarten geven je een korting en zijn er in drie tijdsversies. De kaarten kun je overal  gebruiken waar het uurtarief hetzelfde of lager is. Kaarten kun je kopen bij de stadsloketten of bij een parkeerautomaat. Gratis parkeerterreinen bij tram en bus stations zijn alleen te vinden buiten de ring A10, in de buurt van A9 en in Amsterdam-Noord. De uurtarieven in de parkeergarages kun je vergelijken met de straattarieven. Ook zijn er verschillen tussen de verschillende parkeergarages en kan het bedrag bij de een duurder zijn dan bij de ander.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.