Parkeren Amsterdam Oost

Wij hebben de beste parkeerplekken rondom Amsterdam Oost voor jou opgezocht.

Bekijk beschikbaarheid & prijzenDirect reserveren

Parkeren Amsterdam Oost

Amsterdam is een stad waar veel mensen dagelijks bijeenkomen. Het is niet alleen een vakantiebestemming voor toeristen, maar ook de lokale bevolking geniet van Amsterdam. In Amsterdam kun je genieten van verschillende musea, de terrasjes, cafe’s en ook lekkere restaurants. Omdat het er altijd zo druk is wil je natuurlijk ook je auto ergens kunnen parkeren. Gelukkig zijn er in Amsterdam zelf, maar ook de omstreken verschillende parkeergarage’s. Het hangt er ook vanaf in welk gebied je je auto parkeert. Parkeer je in het centrum zelf, dan  kost parkeren duurder. Parkeer je aan de rand of een eindje verder en ga je met de OV naar Amsterdam dan kom je goedkoper uit. De schone en goed bereikbare parkeergarages zijn verspreid over de hele stad, van het centrum tot in de verste uithoeken van Amsterdam. Parkeer je in het centrum, dan loop je zo naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Maar je kunt ook aan de rand parkeren in Amsterdam om daarna met de fiets of het openbaar vervoer naar het centrum te reizen.

Veel bezoekers kiezen ervoor om gebruik te maken van de voordelige P+R regeling. Daar kun je goedkoop parkeren en dan met de metro of tram naar Amsterdam en weer terug. Om gebruik te kunnen maken van het P+R tarief moet je voor een bezoek aan het centrum van Amsterdam  gebruik maken van het GVB openbaar vervoer. Een GVB vervoerskaart kun je kopen bij de blauwe automaten, maar je kunt ook je ov-chipkaart gebruiken. Bij terugkomst controleert de betaalautomaat bij het afrekenen van het parkeer-tarief of de laatste check-in in het centrum heeft plaatsgevonden.

Kosten parkeren Amsterdam Oost

Bijna overal in Amsterdam geldt betaald parkeren, maar niet overal kost dat hetzelfde. In de binnenstad betaal je bijvoorbeeld meer dan aan de rand van de stad. En in sommige winkelstraten kost parkeren een paar centen, alleen mag je dan maximaal een uur blijven staan. Als inwoner van Amsterdam kun je wel een parkeervergunning aanvragen. Er zijn vergunningen voor bewoners, bedrijven, sportverenigingen en maatschappelijke instellingen. Met zo een parkeervergunning mag je in een bepaald vergunninggebied je auto parkeren. Voor hulpverleners en gehandicapte bewoners is er een vergunning die in de hele stad geldig is. Gehandicapten die zelf wonen in de stad parkeren gratis op parkeerplaatsen op straat, deze zijn speciale gehandicapten parkeerplaatsen.

Amsterdam Oost parkeren

In Amsterdam oost geldt betaald parkeren. Er zijn verschillende wijken met verschillende parkeertarieven en ook verschillende betaaltijden. Hoe verder vanaf Amsterdam Centrum je parkeert hoe goedkoper de parkeertarieven zijn. Met name rondom het Amstelstation zijn er een aantal goedkope parkeergarages te vinden. Amsterdam Oost beschikt over verschillende parkeergarages. De parkeergarages zijn nogal verschillend geprijsd. Hoe dichter bij het centrum van Amsterdam hoe duurder de parkeergarages zijn. Ben je van plan lang in Amsterdam te blijven en wil je dus goedkoper uitkomen? Dan kun je het liefst een eindje verder parkeren van het centrum.

De Oosterparkbuurt staat bekend om het grote park dat er ligt: het Oosterpark. Daarnaast liggen het Tropenmuseum, het onze Lieve Vrouwe Gasthuis en de Dappermarkt in deze buurt. Rondom het Oosterpark geldt betaald parkeren. Let wel op aan welke kant van het Oosterpark je parkeert. Aan de oostkant is de parkeertijd tot s’avonds minder laat. Hotel Arena heeft een eigen parkeergelegenheid. In stadsdeel Amsterdam oost moet je betalen voor parkeren op maandag tot en met zaterdag.

Amsterdam bestaat uit 7 stadsdelen met elk een eigen stadsdeelraad: Centrum, Oost, Noord, West, Nieuw-West, Zuid en Zuid-Oost. De parkeertarieven per stadsdeel in Amsterdam kunnen dus behoorlijk van elkaar verschillen. De tarieven in het centrum zijn namelijk het duurst. Als je gaat parkeren zul je vast wel opgemerkt hebben dat de draaiknopautomaten met de parkeerticket in Amsterdam zijn verdwenen. Op de parkeerautomaat moet je nu het kenteken van je auto intoetsen en betalen met pin, chip of creditcard.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.