Kofferset

Jij bent opzoek naar een kofferset, maar wat is nu de beste kofferset in 2024? Wij hebben het onderzocht en verwerkt in een handige koopgids. Koffersets vergelijken op prijs en kwaliteit zodat jij je eigen keuze kunt maken. Benieuwd naar de top 5 van dit moment? Wij helpen jou verder!

#1 3 delig bagage

Stoffenkoffer met cijferslot.

#2 Beefree Kofferset 

360 graden draaiende wielen.

#3 Princess Traveller

100% Polycarbonaat.

Je wilt een kofferset kopen, maar waar begin je tegenwoordig? Op webwinkels als Bol.com zijn enorm veel koffersets te vinden. Maar hoe kies je nou de beste optie? Het doen van onderzoek is belangrijker dan ooit.

Dit is dan ook de reden dat onze redactie een flink aantal koffersets vergelijkt hebben, om vervolgens dit onderzoek te verwerken in een handige koopgids. Het lezen van de gehele gids duurt ongeveer 15 minuutjes. Vervolgens ben jij op de hoogte van alle ins en outs rondom koffersets. Direct naar de beste optie? Maak dan gebruik van onze handige tabel waarin jij overzichtelijk ziet wat de resultaten van ons onderzoek zijn.

In het kort
  • 3-delig
  • 4 wielen 
  • Cijferslot

#1 3 delig bagage stoffen koffer set

Deze 3-delige kofferset aanbieding van SB-Travelbags is geproduceerd uit een heel stevige polyester stof. Dit maakt de koffer heel licht en sterk tegelijkertijd. Al deze koffers hebben een cijferslot, die heel makkelijk te veranderen is. Er zijn twee ritsvakken aan de voorzijde, de de achterzijde is voorzien van een vast adreslabel. Aan de bovenkant heb je een handkant, zo ook aan de zijkant.

De vier wielen geven een uitstekend reiservaring, het zijn zwenkwielen. Rondom de koffers, zijn ze voorzien van een rits, er is ook een ritsruimte om de koffer breder of hoger te maken. Hierdoor kan je makkelijk ruimte creëren bij het inpakken, is het ruimte teveel dan maak je de rits gewoon weer dicht en heb je een strakke koffer. Je ingepakte spullen zullen dan niet van hun plek raken.

Verder zijn kofferset 3 delig voorzien van een trekstang, die de makkelijkheid biedt om de koffers makkelijk achter je mee te trekken. Je schuift het makkelijk uit en dan heb je trekstang voor het gemak. Elke koffer heeft een cijferslot, je doet de ritsen in dit slot en toetst je eigen code in. Hierdoor kan niemand behalve jij in je koffer, je hebt je bagage dan makkelijk beveiligd. Het enige wat je moet doen is de code onthouden, geen gedoe met sleutels.

Deze set bestaat uit drie koffers met de volgende afmetingen, 75 x 45 x 31 cm, 65 x 40 x 28 cm en 55 x 35 x 25 cm. Het gewicht van de grote koffer is 4kg met een inhoud van 130 liter, de middelmatige koffer is 3.6kg met een inhoud van 95 liter en de kleine koffer is 3kg met een inhoud van 40 liter.

 

Ook te koop via:

In het kort
  • 3- delig
  • 360° wielen
  • TSA-slot

#2 Beefree Kofferset 

De Beefree kofferset is een 3 delige kofferset gemaakt met het oog op een mooie, lichtgewicht en multi-functionele set. Het is een kofferset om verliefd op te worden. Het gebruikte materiaal voor het maken van deze kofferset is heel nauwkeurig gekozen, met het oog op duurzaamheid. De bedoeling is dat deze kofferset een aantal vakanties meegaat met jou.

Voor de design is gekozen voor een heel moderne en up to date look voor de koffers. Er is rekening gehouden met gemak en dat brengt ons bij de 360 graden draaiende wielen. Met deze wielen hoef je je polsen en armen niet plotseling te bezeren. De koffer draait mee met jou in welke richting je ook draait, je hoeft je niet teveel in te spannen. En dit brengt ons naar de trekstang, die is aangebracht voor het gemak. Deze trekstang is heel sterk en zorgt voor jou gemak, je hoeft je koffer niet meer te sjouwen. De 360 graden wielen zorgen ook ervoor dat de trekstang niet onnodige belasting en ruk krijgt bij het draaien.

De handgrepen zijn van hoogwaardige materiaal en zullen het niet begeven bij het optillen van de volgeladen koffer. De binnen voering van de koffers is heel netjes afgewerkt met nylon, de buitenkant is een hardcase van ABS. Dit biedt perfect weerstand tegen stoten en vallen. Deze koffer heeft de sluiting precies in het midden, dit verdeeld de inpak ruimte in twee delen. 1 kant kan perfect inpakken en afsluiten met een rits, de andere kant heeft een bevestigingsriem. Al met al wordt je bagage veilig ingepakt en gaat het niet verschuiven met dit model.

De afmeting inclusief handgrepen zijn, 58x38x23cm met een gewicht van 3kg, 68x48x26.5cm met een gewicht van 3.7kg en 79x53x30cm, met een gewicht van 4.5kg. Verder zijn de koffers voorzien van een TSA-slot, er wordt een handleiding meegestuurd voor het instellen van de slot. Dit wordt in de middenvak van de koffer geplaatst voor je. Een TSA-slot is toegepast zodat niemand anders dan de douane jou koffer kan opendoen, zij hebben zo een TSA sleutel, waarmee zij in noodgeval je koffer kunnen opendoen om de inhoud te checken.

 

Ook te koop via:

In het kort
  • Polycarbonaat
  • TSA slot
  • Dubbele wielen

#3 Princess Traveller Toby Black

Het idee van deze 2 delige kofferset is om iedere dag een dierendag te maken voor je. Princess Traveller was heel erg onder de indruk en gecharmeerd door een katje op 1 van haar reizen, en besloot hem mee te nemen naar Nederland. Zo is uiteindelijk deze kofferset 2 delig ontstaan. De princess kofferset geeft ons een bijzondere kans om op zo een manier kennis te maken met Toby Black. Hij is een kleine zwarte kat met veel menselijke trekjes en een unieke stijl. Vooral in Azië is Toby heel erg populair en nu is het bezig harten te veroveren hier.

De buitenformaat van deze koffer is als volgt, 55 cm (h) x 21 cm (d) x 35 cm (b) voor de kleine. En 66 cm (h) x 25 cm (d) x 42 cm (b) voor de grote, het komt met een TSA-Slot die jou de ultieme veiligheid voor jou bagage biedt. Het bevat dubbele wielen, waarmee je het makkelijk overal naar mee kan trekken. De supersterke trekstang maakt dit ook heel makkelijk. Het materiaal waarvan deze koffer gemaakt is, is 100% Polycarbonaat oersterk maar toch lichtgewicht. Aan de binnenkant is het voorzien van polyester omlijning.

Ook te koop via:

In het kort
  • 360 ° wielen
  • 4-delig
  • ABS materiaal

#4 Luxe Reiskoffer 

De Luxe Reiskoffer is een vier-delig kofferset, het is een lichtgewicht kofferset, die eigenlijk onmisbaar is voor je vakanties. Het is gemaakt van de oersterke materiaal ABS kunststof en is voorzien van een cijfercode slot. Elke koffer beschikt over een cijfercode slot, 2 zwenkwielen en een trekstang. Deze combinatie maakt deze kofferset de ultieme middel voor gemak.

De set komt inclusief handbagage koffer en zijn allemaal gemaakt van ABS. Dit geeft het weerstand tegen schokken en stoten, bij het vallen hoef niet te vrezen voor een kapotte koffer. Want niemand zit te wachten daarop, tijdens het reizen. Verder heeft een handvat aan de zijkant, zodat je makkelijk kan optillen. Als je niet wil optillen, geen probleem gebruik gewoon de trekstang. De 360 graden wielen maken het mogelijk om de koffers gewoon overal mee te trekken.

De ingebouwde rits zorgt ervoor dat de ruimte van de koffers kan vergroten, met een hoogte van 20%. De plaatsing van de sluiting in het midden biedt jou de kans om de aan beide helften in te pakken. 1 kant wordt middels ritsen dichtgemaakt en de andere kant kan gewoon met een veiligheidsriem dicht gemaakt worden. Al je bagage wordt hierdoor strak bij elkaar gehouden.  

De koffers komen met de volgende afmetingen, 40x31x18 cm met inhoud van 25 liter, 50x35x22 cm met inhoud van 45 liter, 60x40x23 cm met inhoud van 72 liter en 70x46x26 cm met inhoud van 106 liter.

Ook te koop via:

In het kort
  • Polypropyleen
  • TSA-slot
  • 4 dubbel-wielen

#5 TravelZ Big Bars Kofferset 

De kofferset van TravelZ Big Bar is een verademing voor elke reiziger. Bij het ontwerp is er heel veel aandacht besteedt aan gemak en comfort van reizigers. De gekozen materiaal is licht, de koffers hebben een TSA- slot, het materiaal maakt de koffer ook stevig tegen stoten en schokken en de vier dubbelwielen zorgen voor de ultieme comfort. 

De koffer s vervaardigd van Polypropyleen, het heeft een heel luxe binnenkant met een ritsvak en een elastisch vak. De binnenvoering heeft een gekruiste spanband, om je bagage georganiseerd te houden. De ritsvak is groot genoeg om een boek of reisgids te kunnen meenemen. De trekstang is makkelijk verstelbaar, waardoor je het makkelijk kan verstellen naar je eigen lengte. Dit product komt vanwege de gemakken en de oersterke materialen met een garantie van twee jaren.

De ritssluiting van de koffers zijn in het midden geplaatst, hierdoor kan je beide helften inpakken. Dit geeft ook gelijke verdeling van de lasten, 1 kant kan je makkelijk met een ritssluiting sluiten en de andere helft kan door veiligheidsriemen bij elkaar gehouden. Hierdoor wordt je hele  bagage strak bij elkaar gehouden.

De koffers komen in de volgende formaten, 55 x 37 x 20 cm met een gewicht van 35 Liter en gewicht van 2,7 kg. En 78 x 52,5 x 29,5 cm met een inhoud van 106 Liter en gewicht van 4,7 kg.

Ook te koop via:

Het kiezen van een kofferset

Je hebt uiteindelijk je tijd genomen om de koopgids te lezen en wil nu een keuze maken. Alvorens je een keuze maakt is het goed dat je de volgende punten eerst op een rij zet voor jezelf. Deze gaan je helpen om de juiste keuze te maken voor jezelf, je moet namelijk eerst weten wat je allemaal wil meenemen, daarna moet het duidelijk zijn voor hoeveel dagen je gaat, dan kijk je aan de hand hiervan naar hoeveel bagage je eigenlijk nodig hebt.

Als je de mogelijkheid tot het wassen van je kleren hebt, dan is het niet nodig om heel veel kleren mee te nemen. Naast kleren moet je weten wat je nog meer meeneemt. Visualiseer dat alles bij elkaar en kies dan je koffer, terwijl je dit doet maak ook een lijst. Wanneer je begint in te pakken heb je dit bij de hand.

Je hebt nu alles al op een rij staan en weet precies wat je nodig hebt. Nu is het zaak dat je kijkt naar wat het best werkt voor jou, de 3-delig bagage geeft je ruime optie om alles wat je wil mee nemen makkelijk mee te nemen. Het is een stoffen koffer, dat voorzien is van stevige ritsen en een cijferslot. Voor het gemak heeft het 4 wielen en een trekstang, waarmee je het makkelijk overal kan meenemen.

Zowel de Beefree Kofferset als de Princess Traveller, de Luxe Reiskoffer en de TravelZ Big Bars zijn koffersets met hardcasing, hierdoor zijn ze alle vier beschermd tegen schokken en stoten. Ze hebben alle vier wielen, een trekstang en een TSA-slot. Echter steekt de BeeFree uit, het heeft 4 wielen die 360° graden meedraaien bij jouw bewegingen. Dit ontlast je hand, polsen en armen enorm bij het handelen van de koffer. Bij het maken van een beweging draait de koffer gewoon makkelijk mee. Er wordt geen enkel druk gelegd op je armen door het volle gewicht van de koffer.

Enkele tips

Als je op reis gaat is het handig om van te voren bij je luchtvaartmaatschappij of reisagent te informeren hoeveel kilo’s aan bagage je mag meenemen. Met deze informatie bij de hand kan je gericht inpakken en besluiten wat je allemaal wil meenemen. Vaak genoeg hebben luchtvaartmaatschappijen een vaste gewicht aan bagage per persoon, overschrijd je dit dan moet je eventuele overvracht betalen.

Als je weet hoeveel kilo’s je mag meenemen is het handig als je nagaat wat je allemaal denkt nodig te hebben voor je reis. Als je wasmogelijkheid hebt, is het niet nodig om veel kleren mee te nemen. Je kan setjes maken per dag, dit geeft je al snel een beeld van de volume. Aan de hand hiervan zie je snel welke koffer je moet inpakken voor je reis. Als je naar een bestemming gaat waar je familie of vrienden hebt en een geschenkje wil meenemen, houd dan gelijk daarmee ook rekening.

Maar een kofferset is niet alleen bedoelt spullen mee te nemen, als je op vakantie gaat wil je natuurlijk zoveel mogelijk spullen, souvenirtjes, geschenkjes en noem maar op terug brengen. Mijn advies is altijd om de middelmaat koffer en de handbagage in te pakken met spullen die wil meenemen naar de bestemming. Doe de middelkoffer in de grootste koffer en neem deze mee om spullen terug te brengen vanuit je bestemming. Dat is handig toch?

Op deze manier hoef je niet met je handen in je haren te zitten met alles wat je hebt vergaard op je vakantie. Als je op het punt staat terug te komen, gebruik gewoon de grote koffer en doe al je souvenirtjes, geschenkjes en boodschappen in deze koffer.