Wereldstekker

Jij bent opzoek naar een wereldstekker, maar wat is nu de beste wereldstekker in 2024? Wij hebben het onderzocht en verwerkt in een handige koopgids. Wereldstekkers vergelijken op prijs en kwaliteit zodat jij je eigen keuze kunt maken. Benieuwd naar de top 5 van dit moment? Wij helpen jou verder!

#1 TravelMore Reisstekker 

Accepteert (input)stekkers uit alle landen.

#2 Reisstekker – Wereldstekker UK

Van UK naar EU.

#3 SKROSS Reisstekker Wereld naar Europa

Opladen in Europa.

Je wilt een wereldstekker kopen, maar waar begin je tegenwoordig? Op webwinkels als Bol.com zijn enorm veel wereldstekkers te vinden. Maar hoe kies je nou de beste optie? Het doen van onderzoek is belangrijker dan ooit.

Dit is dan ook de reden dat onze redactie een flink aantal wereldstekkers vergelijkt hebben, om vervolgens dit onderzoek te verwerken in een handige koopgids. Het lezen van de gehele gids duurt ongeveer 15 minuutjes. Vervolgens ben jij op de hoogte van alle ins en outs rondom wereldstekkers. Direct naar de beste optie? Maak dan gebruik van onze handige tabel waarin jij overzichtelijk ziet wat de resultaten van ons onderzoek zijn.

In het kort
 • 2 stuks 
 • 3-poot
 • Type G plug

#1 TravelMore Reisstekker Type G – Set 2 stuks

Yes ben je al zover om reis te gaan? Heb je nagedacht over elektriciteit? Nee? Dan is het tijd dat te doen, want je hebt dat hard nodig om je mobiele telefoon, tablet, laptop, camera, E-reader etc. op te laden. Maak je geen zorgen, ook al ga naar Afrika, Midden Oosten of waar dan ook, overal hebben tegenwoordig elektriciteitsvoorzieningen, maar wat let op! Niet overal kan je dezelfde stekker gebruiken. Geen probleem TravelMore is op de hoogte hiervan en heeft de Type G2 stekker ontwikkeld. Dit lost jouw problemen op.

Deze stekker kan alle type (input)stekkers accepteren, behalve Type M (Zuid-Afrika. De universele input van de verloopstekker maakt het mogelijk om verschillende apparaten aan te sluiten, hierdoor kan je overal en opladen. De stekker is heel licht, compact en handig ontworpen voor de reizigers, het heeft een afmeting van 3 x 3 x 5.5 cm en weegt zelfs minder 2 gram.

De plugs van stekkers zijn er in verschillende types, de G-type is een reisstekker engeland, reisstekker amerika, reisstekker zuid afrika, reisstekker italie, reisstekker type g, reisstekker australie, reisstekker thailand, reisstekker india. Verder kan je gebruiken voor Schotland, Wales, Dublin, Noord-Ierland, Hongkong, Malta, Maleisië, Verenigde Arabische Emiraten, Bangladesh, Botswana, Cambodja, Burma, Cyprus, Dubai, Gambia, Ghana, Gibraltar, Granada, Guyana, Jordanië, Kenia, Libanon, Macau, Nigeria, Qatar, Saoedi-Arabië, Tanzania, Sri Lanka, Oeganda en Singapore.

Wees wel voorzichtig met wattages, de adapter schakelt niet niet tussen wattages. Het is dus aangeraden om het niet voor te wattages te gebruiken bijvoorbeeld voor haartools.

 

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Geaard
 • 3 poot naar 2 poot
 • Geen USD

#2 Reisstekker – Wereldstekker UK naar EU

Een reisstekker zorgt ervoor dat je ook tijdens een reis naar een land of werelddeel stroom hebt. Je kan je verschillende apparaten opladen, zoals je telefoon, camera’s, laptop, E-readers, tablet en noem maar op. Want vooral als je op reis bent maak enorm veel gebruik van deze apparaten, denk maar aan de keren dat je live wil zijn op social media of wanneer je foto’s wil maken en uploaden. 

Deze reisstekker maakt het mogelijk dat je op elk Europees contact je apparaten kan opladen om optimaal gebruik te kunnen maken van ze. Het beste is wel dat je nagaat of de apparaten die wil je opladen wel ingesteld zijn op de juiste netspanning. De stekker gaat zich tijdens het opladen niet aanpassen.

Deze reisstekker is heel compact en licht, het neemt niet veel ruimte in beslag en kan zelfs in je handtas mee. Of je koffer zal wel een plekje hebben ervoor, op plaats van bestemming kan je gewoon gelijk gebruik maken ervan. Met deze wereld reisstekker hoef je niet veel moeite te maken voor het opladen van je apparaten. En je hoeft op plaats van bestemming ook geen speurtocht te beginnen naar een universele reisstekker. Het is geschikt voor 10 A/16 A/240 V.

 

 

 

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Geaard
 • 230V
 • Hairtools

#3 SKROSS Reisstekker

Tegenwoordig is het aangeraden om een wereldstekker mee te nemen als je op reis gaat. Hierdoor garandeer jezelf op optimale stroom voor je apparaten die je meeneemt. Je kan hierdoor zeker zijn dat je telefoon, camera, laptop, tablet, powerbank etc. opgeladen is voor gebruik. De SKROSS is met het oogpunt daarom is ontwikkeld, je bent ermee verzekerd van een opgeladen apparaat. Hierdoor kan je optimaal van je vakantie genieten en herinneringen maken.

Met deze reisstekker action kan je je apparaten opladen in Europa. Apparaten uit Australie, Verenigd Koninkrijk, Italie, China, Zwitzerland en Amerika kunnen ook gewoon worden gebruikt. De wereldstekker is heel handig in formaat met een afmeting van 6x5x6 cm en een gewicht van 0.056 gram. Je kan het makkelijk in je koffer of zelfs handtas meenemen.  

Ook te koop via:

In het kort
 • Geaard
 • 3 Poot
 • 240V

#4 Reisstekker Engeland naar Europa

Deze 3-polige wereldstekker is zeker de stekker die je moet overwegen bij reisstekker kopen als je Engelse apparaten wil aansluiten op stopcontacten in West-Europa. De stekker van Britse komaf is een wereldbekende aansluiting, hierdoor komt het ook voor bij apparaten uit andere landen.

Deze stekker heeft geen geïntegreerd USB-poort, je kan je apparaten dus niet via een USB kabel opladen met deze reisstekker. Je kan je oplader verbinden met de stopcontact via deze oplader. De 3-polige stekker is tegenwoordig namelijk een bekend fenomeen geworden in opladers, maar niet overal heb je de optie om deze te gebruiken. Hierbij komt deze wereldstekker goed van pas.

Het is 240V en is heeft een gewicht van maar 0.019 kg, je kan het makkelijk overal plaatsen en meenemen. Maakt niet uit of het je koffer is of je handtas of laptop tas, de formaat is handig en past haast overal.

 

Ook te koop via:

In het kort
 • USB Poort
 • 6 apparaten tegelijk
 • 7S beveiliging

#5 TravelMore Universele Wereldstekker 

De TravelMore Universele wereldstekker is een zeer geavanceerde adapter met de allernieuwste technologie, het is in de meeste landen te gebruiken. Deze wereldstekker heeft zelfs 4 USB-A poorten en 1 USB-C poort, dit biedt de mogelijkheid om bijna al je apparaten probleemloos op te laden. Op deze adapter kan je tot zes apparaten aansluiten, geen gedoe met wachten totdat 1 apparaat is opgeladen om de volgende aan te sluiten. 

Je kan deze adapter in meer dan 150 landen gebruiken, maakt niet uit waar je bent in de wereld met deze adapter heb je geen problemen met toegang tot stroom. De meegeleverde tasje maakt het makkelijk om de adapter veilig op te bergen en mee te nemen in je bagage.

De vijf USB poorten zijn allemaal fast charge USB poorten, geen lange wachttijden voor het laden van je apparaten dus. Het vermogen van deze wereldstekker is 2000 watt (AC100-250V), je kan dus naast je mobiele telefoons, camera, laptop, tablet ook je scheerapparaat, tondeuse, haardroger en hairtools gebruiken. Wees wel alert dat deze wereldstekker niet als converter gebruikt kan worden, dus ga de input wel na.

De stekker heeft 7S beveiligingsysteem en heeft een geavanceerde Smart chip en een hoogwaardige zekering. Het heeft bescherming tegen overbelading, overbehitting, kortsluiting, lossing, power en voltage en overstroom. Deze stekker is ook voorzien van kinderbeveiliging door middel van safety shutters.

Je kan deze wereldstekker in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Midden-Oosten, Azië, Afrika en Oceanië gebruiken. Het is vrijwel overal te gebruiken, mits er meerdere stekkersystemen worden gebruikt.

 

 

Ook te koop via:

Kiezen van een Wereldstekker

Je bent al eindelijk zover en wil op vakantie, je hebt tijd erin gestopt om een bestemming te kiezen . En je bent al ready om volle teugen te genieten van je vakantie. Een vakantie is echter ook iets waar je herinneringen maakt en bewaart, een mobiele telefoon en een camera zijn dus onmisbaar. Beide beiden de mogelijkheid om momenten vast te leggen, zodat je later terug kan kijken. Maar beide moeten constant opgeladen zijn en blijven om optimaal gebruik te kunnen maken. 

Het kan vaak voorkomen dat je niet overal je oplader kan gebruiken, hier komt een wereldstekker goed te pas. Dit biedt jou de overbrugging van jouw oplader naar de stekker. Wil je een reisstekker kopen dan heb je bovenstaande koopgids gelezen en weet je al wat de geselecteerde wereldstekkers te bieden heeft. Je kan kiezen uit opties voor verschillende landen ook de reisstekker usa is ertussen.

Je kan op verschillende plekken een wereldstekker kopen ook reisstekker kruidvat zijn goed. De beste reisstekker vind ik echter de TravelMore Universele Wereldstekker, het biedt een breed scala aan opties, je hoeft je niet te beperken tot opladen van apparaten. Je ook apparaten aansluiten voor gebruik. Het heeft de optie voor het aansluiten van 6 apparaten tegelijkertijd voor het opladen. En je kan het in bijna 150 landen gebruiken, je bent dus gegarandeerd op stroom.

Spanningen en reisstekkers

De technologie is zo snel aan het ontwikkelen tegenwoordig dat het bijhouden ervan moeilijk wordt. Tegenwoordig heb je stekkers in verschillende outputs, als je op vakantie gaat kan dit een probleem worden. Gelukkig dat men reisstekkers heeft ontworpen om deze problemen te overbruggen.

Net als stopcontacten verschilt ook de spanning die door landen wordt gebruikt, en veel van onze elektronische apparaten zijn niet gemaakt om deze verschillende spanningen te dragen. In de Verenigde Staten werkt elektriciteit bijvoorbeeld op 110-120 volt, terwijl een groot deel van de wereld op 220-240 volt draait. Als uw apparaat geen dual-voltage of multi-voltage heeft, heeft u een reisstekker of transformator nodig.

Controleer uw apparaat om te bepalen of u een converter nodig heeft. De spanning moet worden vermeld. Oudere haardrogers hebben over het algemeen een enkele spanning, terwijl nieuwere haardrogers een dubbele spanning hebben. Voor apparaten met dubbele spanning hoeft u mogelijk alleen een schakelaar naar een hogere of lagere spanning te draaien. Multispanningsitems, zoals nieuwe laptops en en smartphones, detecteren en schakelen automatisch spanningen. Apparaten met dubbele spanning en multi-spanning hebben geen converter nodig. Voor items met één spanning is echter een converter vereist om goed te kunnen werken. Als u een van deze items op een eenvoudige reisadapter aansluit, kan het apparaat kapot gaan of erger.