Een werknemer die in een auto van de zaak rijdt, mag altijd een onbelaste parkeerkostenvergoeding ontvangen voor het parkeren op de plek van de werkzaamheden. Maar hoe zit dit bij een werknemer die in een eigen private lease rijdt? En met parkeren bij Schiphol voor een zakenreis? Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden.

Parkeren bij Schiphol vergoeding

Als jij veel reist voor je werk, kan het zijn dat je werkgever de parkeerkosten die je maakt belastingvrij vergoedt. Wanneer je een auto van de zaak gebruikt is het eenvoudig. Alle gemaakte werkgerelateerde parkeerkosten en overige reiskosten zoals bijvoorbeeld de kosten voor veerponten en dergelijke, kunnen onbelast worden vergoed. Bij parkeerkosten die je maakt met een privé auto ligt dit anders. De werkgever mag namelijk maximaal 19 cent per gereden kilometer onbelast vergoeden. Er wordt vanuit gegaan dat dit bedrag alle reiskosten dekt, waaronder de parkeerkosten. Over het algemeen is deze 19 cent echter ruim onvoldoende, zeker met de flink gestegen brandstofkosten. Er is nog een andere optie waar werkgevers gebruik van kunnen maken. Zo is het mogelijk om de parkeerkosten in de vrije ruimte van de werkkostenregeling onder te brengen. In dit geval gaat het wel ten koste van andere leuke dingen die je met dit bedrag zou kunnen doen.

Private lease en parkeren bij Schiphol

De auto die je als privé lease rijd wordt gezien als eigendom, al is de auto technisch gezien niet in jouw bezit maar is deze van de leasemaatschappij. De wagen komt op jouw naam te staan. Jij moet wegenbelasting betalen, dit bedrag is opgenomen in de maandelijkse leaseprijs die je betaalt. In de leaseprijs zijn ook het onderhoud van de auto, de verzekering en eventuele pechhulp inbegrepen. Bij privé lease is er dus geen sprake van fiscale bijtelling. Variabele kosten, zoals brandstof, parkeerkosten en boetes moet je zelf betalen. Wel kunnen hierover afspraken gemaakt worden met je werkgever.

Goedkoop parkeren Schiphol

Er zijn verschillende manieren waarop je zo goedkoop mogelijk kunt parkeren bij Schiphol. Dit is handig als er geen complete vergoeding beschikbaar is of je de parkeerkosten moet betalen vanuit de kilometervergoeding van 19 cent per kilometer. Door je auto niet voor de deur te parkeren bespaar je doorgaans flink op de parkeerkosten. Het is haast altijd goedkoper om jouw parkeerplek van tevoren online te reserveren. Door de verschillende opties om te parkeren bij Schiphol te vergelijken, weet je zeker dat jij de goedkoopste plek hebt. Een andere optie is park, sleep and fly, waarbij je de nacht voor vertrek overnacht in een hotel vlakbij de luchthaven. Rij dus niet onvoorbereid naar de luchthaven maar doe van te voren even wat onderzoek om zeker te zijn van de beste prijs.