Ga je naar een concert, boodschappen halen of een festival en moet je je auto ergens parkeren? Dan wil je natuurlijk dat het op een veilige plek wordt geparkeerd. Een gebroken ruit of gestolen onderdelen kunnen je namelijk veel geld kosten. Veel mensen zetten daarom een alarm voor hun voertuig. Een ander middel om je auto tijdens het parkeren te beschermen van diefstal is door gebruik te maken van een stuurslot. Maar hoe veilig is het gebruik van een stuurslot.

Stuurslot voor de auto

Een auto stuurslot is een preventie middel tegen diefstal van je auto. Door een stuurslot te plaatsen voor je auto is het namelijk niet mogelijk om het stuur van je auto te draaien. Voor een autodief wordt het dus onmogelijk om met jouw auto weg te rijden. Voordat je een stuurslot koopt moet je wel rekening houden met het merk en model van je auto en of het geen beperkingen heeft ten aanzien van een stuurslot. Dit kan namelijk verschillen per auto, omdat auto’s niet van dezelfde fabrikant komen. Gelukkig zijn er ook universele stuursloten. Deze passen vrijwel in elke auto.

Voordelen van stuurslot

Het stuurslot is een goede beveiliging tegen diefstal. Dieven willen namelijk heel snel een auto stelen. Maar een stuurslot zorgt ervoor dat ze hierin vertraagd worden. Aangezien de meeste dieven dan ook geen professionals zijn kan een stuurslot hen dus moeilijk maken. Wanneer een stuurslot is geïnstalleerd zal het veel langer duren om de auto te stelen en zelfs ermee weg te kunnen rijden. Het doel van autodieven is om zo snel mogelijk de auto mee te nemen en als het te lang duurt geven ze snel op en is de kans om betrapt te worden ook groter. Als er een stuurslot zichtbaar is geïnstalleerd zal dit een preventieve werking hebben. Als een potentiële autodief langskomt en ziet dat er een autoslot is geïnstalleerd, zal hij vaak de auto overslaan en op zoek gaan naar een andere auto zonder stuurslot.

Waarom een stuurslot handig kan zijn

Stuursloten zijn er in verschillende prijsklassen. Hoe beter de kwaliteit van een stuurslot, hoe hoger de prijs is. Van dure stuursloten mag je dan ook verwachten dat zij een goede beveiliging bieden tegen het stelen van je auto. Met een stuurslot ben je verzekerd van de veiligheid van je auto. Een stuurslot is over het algemeen gemaakt van staal. Op die manier kan je het niet makkelijk doorzagen. Dit neemt namelijk te veel tijd in beslag en autodieven hebben daar eenmaal geen tijd voor. Bij het zien van een stuurslot lopen dieven je auto meestal voorbij. Een stuurslot is een goede beveiliging tegen diefstal door vooral gelegenheidsdieven. Echte professionele autodieven zullen zich door een stuurslot niet laten tegenhouden en zij weten ook hoe je een stuurslot onklaar moet maken. Aangezien de meeste autodieven geen professionals zijn, is een stuurslot een goede beveiliging om hen het moeilijk te maken.