Wie heeft er nu niet over Kreta gehoord en heeft dit eiland al van oudsher bezoekers vanuit de hele wereld aangetrokken. Naast de prachtige stranden en het blauwe water, zijn er tal van historische bezienswaardigheden te zien. Het prettige warme klimaat doet een schepje bovenop de hele beleving en mag het daarom niet ontbreken op het lijstje van vakantiebestemmingen die je wel eens aan moet doen. De snelste manier om ernaartoe te gaan, is natuurlijk met het vliegtuig en beschikt het eiland over 3 luchthavens. Voordat je de koffers pakt voor een vliegvakantie naar Kreta is het goed de volgende tips door te nemen voor vliegtickets voor Kreta.

Vliegvakantie naar Kreta

  • Zorg voor vervoer op het eiland zelf: met een afstand van oost naar west van zo een 260 km, is het wel raadzaam om uit te kijken naar eigen vervoer. Een huurauto is daarbij geen slecht idee omdat het de mogelijkheid beidt, om de vele bezienswaardigheden te kunnen bezoeken en efficiënt gebruik te maken van de tijd.
  • Hou rekening met de drukte in de zomer: Op Kreta wel te verstaan en is dat wel te merken aan de vele vluchten die richting het eiland opgaan. Plan de vakantie dus op tijd en reserveer daarbij niet alleen de vliegticket(s), maar hou ook rekening met volgeboekte hotels of huurauto’s die niet meer beschikbaar zijn. Niet op het laatste moment wachten dus. Dankzij het Mediterraan klimaat, is het echter ook in de winter prettig vertoeven en zijn er ook in die periode van het jaar, tal van toeristen op het eiland te vinden.
  • Een vliegvakantie hoeft niet veel te kosten: er heerst nog al te vaak het idee, dat een vliegvakantie aardig wat zal kosten. In de praktijk pakt het anders uit en komt dat mede door de concurrentie tussen de verschillende vliegmaatschappijen. Die willen natuurlijk zo veel als mogelijk klanten naar zich toe trekken en gebeurt dat in de vorm van aantrekkelijke tarieven. Neem dus jou tijd om de tarieven met elkaar te vergelijken.

Een vliegvakantie naar Kreta is zeker een belevenis die je niet zo gauw zal vergeten en ben je er met het vliegtuig natuurlijk ook veel sneller. Zo blijft er genoeg tijd over om het eiland te kunnen verkennen. Vergeet niet om uit te kijken naar een huurauto.