Ga je naar Schiphol voor een vlucht? Dan kan het parkeren van je auto daar soms ontmoedigend zijn. Rondrijden door de drukke terminal, proberen een beschikbare plaats te vinden en ervoor zorgen dat je volgens alle regels parkeert – het is genoeg om zelfs de meest ervaren chauffeurs hoofdpijn te bezorgen! Om je te helpen hebben we deze 10 goede tips voor goed parkeren op Schiphol samengesteld. Het maakt niet uit of het je eerste bezoek is of dat je een frequente vlieger bent op deze luchthaven, ons advies zorgt ervoor dat het vinden en gebruiken van geschikte parkeeropties zo stressloos mogelijk verloopt. Lees verder en maak je nooit meer zorgen dat je te laat komt door verwarring over waar (en hoe) je moet parkeren! Goede lijstjes kunnen zeer hulpzaam zijn voor de beste tips.

Parkeren op Schiphol

Parkeren op Schiphol is gemakkelijk en handig. De luchthaven heeft opties zoals kort parkeren en lang parkeren, en ook valet parking services. Kort parkeren is ideaal als je iemand afzet of ophaalt en snelle toegang tot het terminalgebouw belangrijk is. Lang parkeren is perfect voor reizigers die meerdere dagen de stad verlaten en een betaalbare optie willen.

Als je op zoek bent naar iets luxers, biedt Schiphol ook valet parking diensten aan, waarbij je tot aan de terminal kunt rijden en je voertuig op een beveiligd terrein kunt laten parkeren door een professionele chauffeur, zodat je met een gerust hart op reis kunt gaan. Hoe je ook besluit te parkeren, Schiphol heeft alles voor je geregeld!

10 tips voor beter parkeren op de luchthaven

Schiphol is een van de drukste luchthavens ter wereld, en als je er doorheen reist, kan het vinden van voldoende parkeergelegenheid een ontmoedigende taak zijn. Maar met deze 10 handige tips kun je je parkeerervaring op de luchthaven veel efficiënter en stressvrij maken.

Controleer ten eerste de website voor specifieke parkeerprijzen voordat je naar het vliegveld vertrekt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ten tweede, reserveer je plek online als dat kan, want dat bespaart je vrijwel zeker tijd. Ten derde, sluit je aan bij een regeling voor ervaren parkeerders die frequente gebruikers belonen met kortingen en voorrang bij de toegang tot drukke parkeerplaatsen. Ten vierde, neem even de tijd om te controleren welke plekken alleen gereserveerd zijn voor elektrische auto’s of gehandicapte bestuurders; het vermijden van deze plekken kan de files op populaire locaties verminderen.

Ten vijfde, probeer waar mogelijk gebruik te maken van ‘slimme’ parkeergarages waarmee je direct met je smartphone of met een creditcardterminal kunt betalen – dit voorkomt lange wachtrijen. Ten zesde, maak je vertrouwd met loyaliteitsprogramma’s voor parkeergarages die je geld kunnen besparen bij langdurig verblijf; contante betalingen worden vaak niet geaccepteerd in de meeste van hun parkeergarages.

Ten zevende: voorkom dat je extra betaalt om je parkeermogelijkheden te upgraden – kies altijd verstandig! Ten achtste: kijk uit naar speciale aanbiedingen en kortingen tijdens drukke periodes zoals schoolvakanties en sportevenementen die de kosten van een lang verblijf in de officiële parkeergarages van Schiphol aanzienlijk kunnen verlagen.

Ten negende, denk er altijd aan om overtollige parkeerkaarten op te halen, want dat kan voordelig zijn als je van verschillende terminals vertrekt, zelfs op dezelfde dag; en ten slotte, vergeet nooit waar je geparkeerd hebt – een foto op je telefoon kan handig zijn!