Een autovakantie vraagt om voorbereiding. Denk aan het uitstippelen van de route, het afsluiten van een autoverzekering en het regelen van de juiste vignetten. Met deze tips weet je zeker dat de vakantie geslaagd wordt.

Met de auto op vakantie? 5 onmisbare tips

1. Op een rustige dag vertrekken

Het klinkt als een inkoppertje, maar toch zijn er veel mensen die wel op de drukste vakantiedagen vertrekken. Op deze zogenaamde zwarte zaterdagen kun je tot wel 4 uur of meer in de file staan. Houd daarom goed in de gaten welke dagen er topdrukte wordt verwacht en pas hier als het even kan je reis op aan. De week ná zwarte zaterdag is het meestal al een stuk rustiger.

2. De bandenspanning voor vertrek checken

Voordat je op vakantie gaat, denk je er waarschijnlijk niet aan om je bandenspanning te checken. Toch is dit een heel goed idee. Je rijdt namelijk veiliger op banden met de juiste spanning, het is beter voor het milieu en je verbruikt minder brandstof. Win-winsituatie dus!

3. Wagenziekte voorkomen

Eén op de vier mensen heeft wel eens last van wagenziekte. De reis naar je vakantiebestemming is dan alles behalve leuk. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het te voorkomen. De kans op wagenziekte is kleiner als je naar buiten kijkt en je focust op de horizon en het raam op een klein kiertje zet. Van frisse lucht knap je snel op als je misselijk bent.

4. Zorg voor genoeg leuke spelletjes

Tijdens een lange autoreis kun je geen gejengel van de achterbank gebruiken. Zorg er daarom voor dat de kinderen zich goed kunnen vermaken. Sla een aantal audioboeken in die je zelf ook leuk vindt om te luisteren, maak je eigen autobingo en doe af en toe een potje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Geslaagde autorit gegarandeerd!

5. De auto niet te vol laden

Op vakantie kom je er meestal achter dat je lang niet zoveel spullen nodig hebt als dat je thuis dacht. En ben je toch iets vergeten? Dan is het meestal op de vakantiebestemming ook gewoon te koop. Nog een reden om de auto niet té vol te laden, is dat het brandstof scheelt. Hoe voller de auto is, hoe meer brandstof hij verbruikt.

En vergeet je ook niet je autoverzekering te controleren?

Voordat je op vakantie gaat, is het slim om te kijken of je autoverzekering nog aan al je wensen voldoet. Een autoverzekering is namelijk net zo onmisbaar als een reisverzekering. Juist als je met de auto op vakantie gaat, loop je risico op pech onderweg of ongelukken. Ben je niet tevreden over je huidige autoverzekering? Denk dan eens aan een autoverzekering van InShared. Voordelig en betrouwbaar! Bereken vandaag nog de premie.