Staat er een vliegvakantie op de planning? Dan zal de voorpret al vroeg beginnen. En hoewel een vliegvakantie geweldig leuk kan zijn vraagt het ook om best wat voorbereiding. Dus hoe zorg je er nu voor dat jij goed voorbereid en ontspannen op vakantie gaat? We geven je een aantal handige tips.

Vlucht

1. Doe voldoende onderzoek
Wat weet jij al over de locatie waar je naartoe gaat? Heb je al een planning gemaakt, een hotel geboekt, bezienswaardigheden uitgekozen en leuke restaurants opgezocht? Hoe meer je vooraf onderzoekt hoe sneller je tijdens je vakantie kunt gaan genieten. Dit onderzoek zorgt er vervolgens ook weer voor dat jij beter weet wat je in moet pakken: een chique restaurant vraagt natuurlijk om een luxe outfit.

2. Maak het jezelf gemakkelijk

Voorkom haast en stress en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Zodra je naar het vliegveld vertrekt kan de stress al snel intens worden: probeer dit dus zoveel mogelijk te voorkomen. Ga lekker zelf met de auto naar het vliegveld en laat je auto bijvoorbeeld parkeren op de valet parking. Je autoverzekering biedt je ook hier vaak gewoon de normale dekking (bekijk hier de mogelijkheden) zodat jij jouw auto met een gerust hart achter kunt laten. Reis je niet met de auto? Kijk dan of het misschien handig is om een dag van te voren al richting het vliegveld te gaan en in de omgeving te overnachten: scheelt je bij vertrek weer een hoop reisstress.

3. Eet licht en gezond

Zware, vette en ongezonde maaltijden kunnen ervoor zorgen dat je minder energie hebt en minder lekker in je vel zit. Zorg juist voor licht verteerbare en gezonde maaltijden en volop lekkere, gezonde tussendoortjes. Zo maak je het zowel mentaal als fysiek aangenaam om deze reis aan te gaan. Denk bijvoorbeeld aan bakjes met bosbessen, hele granen belegd met groenten, gezonde broodjes met tomaat en komkommer en natuurlijk een flink aantal flesjes water. Probeer suiker en andere ongezonde voedingsstoffen zoveel mogelijk te vermijden zodat je lichaam op de natuurlijke energie en reserve kan functioneren.

4. Zorg voor entertainment

Of je nu een lange of korte reis maakt: het is fijn om jezelf bezig te kunnen houden tijdens het reizen en vliegen. Neem een goed boek mee, download een paar films op Netflix of zorg voor een voorraad puzzelboekjes. Besluit je een aantal leuke films te kijken tijdens je reis? Zorg dan dat je ook in dit geval de juiste items bij je hebt: een goede set koptelefoons en een handige standaard om je telefoon of tablet in te zetten in het vliegtuig bijvoorbeeld

5. Houd je natuurlijke ritme zoveel mogelijk aan

Hoewel je soms op onmogelijke tijden moet vliegen, is het belangrijk om de rest van de dagen je natuurlijke ritme zoveel mogelijk aan te houden. Dit zorgt ervoor dat zowel lichaam als geest gewoon kunnen blijven functioneren op een manier waarop ze gewend zijn

6. Voorkom verrassingen

Wanneer je jezelf verdiept in je locatie is het goed om precies te weten wat je te wachten staat en eventuele onaangename verrassingen te voorkomen. Ga je bijvoorbeeld naar een land waar vaak sprake is van ongedierte; neem dan zelf de nodige producten mee om hier in je hotel of op je kamer (of zelfs buiten op het strand) geen last van te hebben.

7. Zorg dat je genoeg geld hebt

Veel mensen gaan op vakantie, maar twijfelen of ze genoeg hebben om de vakantie door te komen. Het kan daarom een goede uitkomst zijn om geld lenen zonder bkr, zodat je in ieder geval genoeg geld hebt om heerlijk te genieten.