Goedkoop en veilig parkeren op Schiphol. Je hebt er veel over kunnen lezen op onze website, want dat is precies waar wij ons hard voor maken. Helaas is het lang niet bij alle parkeeraanbieders in de omgeving van Schiphol zo goed geregeld als bij de aanbieders die wij op onze website hebben staan. Er komen nog regelmatig berichten in het nieuws van mensen die slachtoffer geworden zijn van criminelen na het parkeren op Schiphol. Bijvoorbeeld honderden kilometers extra op de teller plus verkeersboetes op de mat. Of schade aan de auto omdat er tegen de auto aangereden is. En wat te denken van ingeslagen autoruiten, waarbij je er ook nog eens achter komt dat de autoradio en het navigatiesysteem gejat zijn tijdens je vakantie?

Veilig parkeren is belangrijk. Daarom geven we hier wat extra tips en vertellen we je direct wat je het beste kunt doen bij autoruitschade na inbraak in je auto.

Wat kun je doen om het parkeren op Schiphol veiliger te maken?

Er zijn tal van aanbieders naast Schiphol als officiële aanbieder van Schiphol parking. De luchthaven biedt namelijk zelf ook parkeermogelijkheden aan voor mensen die met de auto naar de luchthaven komen, om vervolgens op vakantie te gaan. Kies je voor een goedkopere aanbieder dan Schiphol, dan is het goed om te vergelijken. Dat is makkelijk op onze website, waar je aan de hand van verschillende criteria direct kunt bekijken welke aanbieder van parkeermogelijkheden bij Schiphol het beste bij jou past. Wat belangrijk is, is om de betrouwbaarheid in de gaten te houden. Aanbieders met weinig klachten zijn betrouwbaarder dan parkeeraanbieders die juist tal van klachten op hun naam hebben staan.

Wat kun je doen om het parkeren veiliger te maken? Je kunt kiezen voor aanbieders die camerabeveiliging aanbieden of waar je overdekt kunt parkeren. Een combinatie van beide opties is uiteraard nóg beter. Daarnaast is het verstandig om geen volledige sleutelbos af te geven bij de aanbieder; laat alleen je autosleutel achter. Laat je een complete bos sleutels achter, plus je huisadres, dan maak je het kwaadwillende lieden wel heel erg makkelijk immers.

Een ander punt dat vaak vergeten wordt, is zelf eens door de autoruit je auto in te kijken. Zie je iets kostbaars liggen of iets dat uitnodigt om in te breken? Denk aan een autoradio, navigatiesysteem, een afsloten doos of iets anders van waarde, dan kan een voorbijganger dit ook zien liggen. Alles wat aantrekkelijk kan zijn voor een crimineel, vormt een risico voor jouw auto. Zeker wanneer je auto op een afgelegen plek komt te staan met net wat minder verlichting en minder goede beveiliging. Houd in de gaten dat je bij valet parking bij Schiphol en parkeren met inleveren van sleutels écht niet weet waar je auto uiteindelijk komt te staan.

Het is verstandig om de waardevolle bezittingen thuis al uit de auto te halen. Zo weet je helemaal zeker dat niemand bij deze spullen kan komen en dat is een prettig idee tijdens je vakantie.

Toch schade aan de auto na het parkeren op Schiphol

Zelfs wanneer je alle tips, trucs en voorbereidingen afgevinkt hebt voordat je de auto achterliet op Schiphol, bestaat de kans dat je terugkomt bij een auto met schade. Autoschade na het parkeren op Schiphol kan zeer divers zijn. Bijvoorbeeld blikschade nadat een medewerker tegen je auto aangereden is of tijdens het parkeren van jouw auto iets geraakt heeft. Het kan ook stormschade zijn, schade door omgevallen voorwerpen of schade door een dier. Een vorm van parkeerschade die bijzonder vaak voorkomt, is autoruitschade. Veelal na inbraak, maar het kan ook schade zijn die ontstaan is door het opengooien van een portier.

Nu is het goed om te weten dat er verschillende vormen van autoruitschade zijn, mede omdat er verschillende soorten autoglas zijn. De ruiten in de portieren zijn bijvoorbeeld gemaakt van gehard glas. Wanneer deze ruiten beschadigd raken, vallen zij uit elkaar in duizenden stukjes. Dat is overigens ook direct de reden waarom inbrekers de voorkeur geven aan deze autoruiten.

De voorruit is niet gemaakt van gehard glas. Deze bestaat uit gelaagd glas. Dit betekent meerdere lagen autoglas die bij elkaar gehouden worden door een laagje PVB-folie. Deze ruit verbrijzelt niet bij ruitschade omdat het glas bijeengehouden wordt. Concreet betekent dit dat je wel scheuren en sterren in voorruiten kunt hebben, maar nooit in zijruiten (tenzij deze van gelaagd glas gemaakt zijn, maar dat is bijzonder zeldzaam).

Wat moet ik doen bij autoruitschade na het parkeren op Schiphol?

Kom je terug van vakantie en zie je dat de auto beschadigd geraakt is op de parkeerplaats in de buurt van Schiphol, dan meld je de schade bij de marechaussee op Schiphol of bij de plaatselijke politie. Zorg ervoor dat je direct foto’s maakt op locatie, zodat je bewijsmateriaal hebt wanneer er aangifte gedaan moet worden of wanneer het verzekeringswerk wordt.

Moet de autoruit vervangen worden, bijvoorbeeld omdat de zijruit ingeslagen is of omdat de schade in de voorruit groter is dan wettelijk toegestaan? Dan is het tijd eens te kijken bij de grootste prijsvechter op het gebied van autoglas in Nederland en België. Een nieuwe autoruit koop je namelijk niet bij de dealer. Daar vind je een matige prijs-kwaliteitverhouding omdat er betaald moet worden voor de aanwezigheid van een merklogo dat verder niets voor je voorruit doet.

Kies je voor de autoruit vervangen na schade bij Autoglas Concurrent, dan betaal je veel minder voor de nieuwe voorruit of zijruit. Bij deze aanbieder vind je namelijk uitsluitend after market autoglas. Dat betekent exact dezelfde autoruiten als de ruiten bij de merkdealer, met slechts één verschil waarmee je veel bespaart. Autoruiten hebben namelijk geen merklogo, waardoor je niet extra hoeft te betalen voor iets dat toch niets voor het glas doet.

Het is uiteraard beter om ruitschade te voorkomen. Vergelijk daarom de aanbieders voor parkeergelegenheden rond Schiphol eerst goed op onze website, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Geef alleen je autosleutel af en zorg ervoor dat alle waardevolle bezittingen uit de auto zijn en je bent klaar om met gerust hart op vakantie te gaan.