Van plan om binnenkort vanaf luchthaven Schiphol te reizen en vraag je je af hoe je naar de airport gaat? Wees dan gerust, er zijn namelijk heel wat vervoersopties beschikbaar. Een van de relatief betaalbare mogelijkheden, is het openbaar vervoer. Hier zullen we het vooral hebben over het openbaar busvervoer naar Schiphol.

Bussen naar Schiphol: wat zijn de mogelijkheden?

Het busvervoer naar Schiphol is nogal goed geregeld; er rijden in totaal 24 directe lijnbussen naar de airport toe. Omliggende plaatsen zijn hierdoor verbonden met Schiphol, waardoor het mogelijk is om vanuit elke plek in Nederland, met de bus ernaar toe te reizen.

De eindhalte van al deze lijnbussen bevind zich op de airport op Schiphol Plaza, recht voor de aankomst – en vertrekhallen, zodat je eenvoudig en snel je reis kunt vervolgen. Bekende lijnbussen die de route naar de airport verzorgen zijn onder andere Buslijn 197 oftewel Amsterdam Airport Express (lijnbus op de route Amsterdam centrum – airport), Bus 310 (route Amsterdam Zuid – airport), Bus 69 (route Amsterdam Sloterdijk – airport), Bus 365 (route Leiden – airport) en Bus 361 (route Noordwijk – airport).

Bussen naar Schiphol: hoe plan je je reis?

Hoe weet je nu precies welke bus je moet pakken? Hiervoor ga je eerst na welke lijnbussen er in jouw omgeving rijden en waar de halte zich bevindt. Deze informatie is in de meeste gevallen online te vinden; Schiphol adviseert haar bezoekers om 9292.nl te raadplegen.

Deze officiele instantie vormt een schakel tussen OV (openbaar vervoer) reizigers en OV -bedrijven. Hierdoor zijn ze instaat reisadvies te geven aan een ieder die gebruik maakt van het openbaar vervoer (trein, tram, metro, veerboot en bus). Om je busreis via hen te plannen, geef je op de website aan wat je aankomst – en vertreklocatie en bijbehorende vertrektijden zijn, Verder vink je, behalve busvervoer, alle andere vervoersopties uit en geef je eventueel aan hoeveel tijd je aan overstappen wilt besteden.

Het zoekresultaat geeft je een overzicht van alle mogelijke busroutes, hun begin – en eindhaltes, tussenstops en actuele overstap/wachttijden. Haltes zijn zo dicht mogelijk bij je vertreklocatie, zodat je geen grote afstand hoeft af te leggen. Ook krijg je te zien wat de reis zal kosten. Heb je een busroute naar keus gevonden, dan kun je via de website van het busbedrijf een OV – chipkaart kopen en opwaarderen.

Voordelen

Wanneer het goed geregeld is, heeft het reizen met openbaar busvervoer zo zijn voordelen. Je bent ten eerste veel minder kwijt aan reiskosten in vergelijking met bijvoorbeeld een taxi. Met een lijnbus naar de airport betekent ook dat je niet naar parkeerplek hoeft te zoeken voor je auto. Doordat deze bussen vlak voor de aankomst – en vertrekhallen stoppen, hoef je je verder geen zorgen te maken over gesjouw met baggage; de airport speelt daar op in door baggagekarren gereed te zetten.

 

Tot slot

Met het openbaar busvervoer naar Schiphol? Dat is goed mogelijk, dankzij de 24 lijnbussen die verschillende routes naar de airport onderhouden. Comfortabel en goedkoop reizen naar Schiphol; dat kan dus ook met de bus!