Om te kunnen reizen van en naar Europese landen is het verplicht om een corona test te doen. Er zijn twee testen waar we het in dit artikel over zullen hebben: PCR test en sneltest. Op Schiphol is het mogelijk een van deze testen te doen. Wilt u ook een corona test doen? Dat kunt u doen door hier te boeken.

PCR test vs sneltest

U kunt niet binnen Europa reizen zonder dat u een coronatest doet. Op Schiphol kunt u een PCR test doen. Een PCR test is de test waarbij er met een wattenstaafje een uitstrijk wordt gedaan van slijm uit de neus en keel. Dit wordt vervolgens overgebracht naar het laboratorium om de PCR-test uit te voeren. Een sneltest verschilt niet veel van de PCR test. Er wordt ook een wattenstaafje diep in je neus of keel gestopt. Het verschil ligt in de analyse. Bij een PCR test wordt de analyse in het laboratorium gedaan, terwijl er bij de sneltest het resultaat meteen af te lezen is binnen 15 minuten. Dit is ook de reden waarom het een sneltest wordt genoemd. Een ander benaming hiervoor is de antigeentest.

Waarom testen?

Het is belangrijk om je te laten testen, omdat je dan weet of je besmet bent met corona en kun je de mensen om je heen beschermen door jezelf te isoleren. Een test kun je ook op Schiphol afnemen. U bent verplicht om altijd uw mondkap op te hebben wanneer u op Schiphol bent aangekomen. U mag wel af en toe eten en drinken, maar let er altijd op dat u daarna wel uw mondkap op hebt.

Het is bijzonder te testen op Schiphol, omdat u voorkomt dat u anderen besmet. U kunt kiezen voor de PCR test of de sneltest. Het verschil ligt in de analyse.