Schiphol Airport is de thuisbasis van een aantal budgetmaatschappijen met directe verbindingen van en naar bekende Europese bestemmingen. Het beschikt over een groot aantal internationale luchtvaartmaatschappijen Deze bieden regelmatig vluchten van en naar Schiphol Airport aan. De luchthaven heeft directe vluchten naar ruim 220 bestemmingen, het heeft dus een directe verbinding met de rest van de wereld.

De luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS) is de op drie na grootste luchthaven van Europa met ongeveer 55 miljoen reizigers per jaar. Schiphol ligt tussen het recreatiegebied de Westeinderplassen en de hoofdstad Amsterdam, bekend van het Rijksmuseum. Iedereen kijkt weleens uit naar een vakantie of om een weekendje eruit te kunnen. Je vakantie begint ook bij Schiphol. Je moet ervoor zorgen dat je optijd aanwezig bent, inchecken en daarna kan je vakantie beginnen. Schiphol is gelegen in de Haarlemmermeer tussen Haarlem en Amsterdam in. Vanaf Schiphol gaan er verschillende vluchten naar allerlei vakantie bestemmingen.

Bij aankomst op Schiphol Airport is er een groot aanbod aan restaurants, bars en cafés. De luchthaven is modern ingericht met voorzieningen zoals wifi, een last-minute vaccinatieservice, banken, wisselkantoren, en verschillende lounges. Een aantal drie- en viersterrenhotels zijn via een overdekte wandelgang verbonden met de internationale terminal op een paar minuten loopafstand. Ook kun je eenvoudig je auto daar parkeren. Van tevoren kun je zelfs een reservering maken om te parkeren bij Schiphol. Je kunt kiezen uit Short Parking, Long Term Parking of je kunt kiezen voor alternatieve parkeer aanbieders. Deze parkeeraanbieders zitten om en nabij Schiphol.

Schiphol drukte

Dat Schiphol heel erg druk is verbaasd niemand meer. Velen vragen zich daarom ook af ‘Wanneer is het druk op Schiphol?\ Er zijn namelijk tal van internationale vluchten die zich meteen verbinden met Schiphol. In de maanden juli en augustus is op Schiphol de drukte verwachting heel hoog. Dit zijn namelijk de zomermaanden en dagelijks zullen honderden passagiers vertrekken en aankomen. Een groot gedeelte van deze groep reizigers zullen na het inchecken door de security heen moeten. Dit is de grootste bottle neck van Schiphol geworden.  De lange wachttijden kunnen zorgen voor veel irritatie onder de reizigers. Sommige reizigers missen zelfs hun vlucht. Maandag 29 juli, vrijdag 9 augustus en vrijdag 16 augustus 2019  beloven de drukste dagen van Schiphol te worden. Schiphol verwacht meer dan 10.000 reizigers en dit zullen de topdagen zijn voor de airport. Een deel van de reizigers zijn wel overstappers en een ander deel heeft Schiphol als eindbestemming.

De zomer is het startschot voor hele lange rijen op Schiphol. Veel mensen  komen aan en vertrekken op Schiphol. De vrijdag en zaterdag zijn de populairste vertrekdagen op Schiphol. Veel mensen willen namelijk al hun vakantiedagen benutten en meteen weg als het kan. Vakantievluchten gaan uiteraard ook op andere dagen, maar veel losse accommodaties worden nog steeds van zaterdag tot zaterdag verhuurd. Op vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus is het dus doorgaans het drukst. Dit merk je meteen bij de incheckbalies en de security check. Deze dagen zijn dan ook de drukste momenten van de dag op Schiphol.

Ook in april en mei, rond de meivakantie, zijn er altijd een paar drukke dagen op Schiphol, en ook in juni en september kan het druk zijn. Deze maanden zijn nou eenmaal de populaire maanden. Veel mensen boeken een zonvakantie of tripje naar het buitenland. En ook in de herfstvakantie en kerstvakantie is het vaak weer extra druk. Schiphol waarschuwt reizigers daarom om op tijd van huis te vertrekken. Ook het openbaar vervoer rond de luchthaven is dan extra druk. De luchthaven raadt mensen aan om via de Schiphol-app hun vlucht te volgen en te controleren. Op die manier kunnen zij ook een beeld krijgen hoe druk het is en wat de actuele wachttijd is. Reizigers kunnen daarom het best het advies van hun luchtvaartmaatschappij volgen.