Een wereldreis maken is voor veel mensen een grote droom. Een wereldreis kan een onvergetelijke ervaring zijn, maar er komt ook veel bij kijken. Hieronder staan een paar zaken om aan te denken wanneer je op wereldreis gaat.

Reisdocumenten

Voordat je op wereldreis gaat, is het belangrijk om te controleren of je paspoort nog geldig is en of je eventueel een visum nodig hebt voor de landen die je gaat bezoeken. Houd er ook rekening mee dat sommige landen eisen dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is na aankomst. Wellicht heb je een nieuwe nodig, hier kan veel tijd overeen gaan bij het aanvraagproces.

Vaccinaties en gezondheid

In sommige landen zijn bepaalde vaccinaties verplicht of worden ze sterk aangeraden om te voorkomen dat je bepaalde ziektes oploopt. Raadpleeg daarom voor vertrek de GGD of een andere instantie voor reisadvies over de benodigde vaccinaties en andere gezondheidsrisico’s in de landen die je gaat bezoeken. Het is ook verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten die medische kosten dekt voor het geval je iets oploopt in het buitenland.

Reisroute en planning

Bepaal van tevoren welke landen en steden je wilt bezoeken en maak een globale reisroute. Hiermee kan je bekijken hoeveel tijd je wil doorbrengen op verschillende plekken en kan je bedenken wat je wil gaan zien en doen op de plekken. Houd er rekening mee dat je sommige accommodaties en vluchten al van tevoren moet boeken, zeker tijdens het hoogseizoen.

Bagage

Als je een grote rondreis wil maken, moet je goed bedenken hoeveel kleding je wil meenemen. Daarnaast moet je rekening houden met de verschillende weersomstandigheden en klimaten die je gaat tegenkomen. Als je veel lange afstanden wil gaan beproeven is het verstandig om te reizen met een backpack.

Internet

Tijdens een wereldreis kan het verstandig zijn om het thuisfront goed op de hoogte te houden. Zorg daarom voor een communicatiemogelijkheid, bijvoorbeeld met een lokale simkaart of een internationaal abonnement. Daarnaast is het handig om te weten waar je gratis wifi kunt vinden en hoe je gebruik kunt maken van het netwerk in een bepaald land.

Financiering

Het maken van een wereldreis kan veel geld kosten. Maak daarom voor vertrek een realistisch budget en houd rekening met de kosten van vluchten en eten, maar ook van eventuele extra kosten zoals wanneer je telefoon kapotgaat. Het financieren van je reis kan op verschillende manieren. Wellicht is crypto een goede manier voor jou om de reis te financieren. Wil je bijvoorbeeld veel waarde krijgen op je crypto en wil je een ethereum kopen? Op anycoindirect kan je gemakkelijk met crypto starten en je waardes in de gaten houden, zelfs wanneer je op reis bent.