EasyJet is een Britse lowbudget vliegmaatscahppij met een sterk groeiende afzetmarkt waarin je kan beleggen. Dat klinkt heel erg interessant. Het bedrijf werd opgeischt door een Griek. Hij is namelijk een zakenman genaamd dhr. Stlios Haji-Ioannou en hij was pas 28 jaar jong toen hij zo een risico heeft genomen.

Beleggen in EasyJet aandeel is niet voor iedereen geschikt. Investeren in vliegmaatschappijen brengt zo zijn voor-en nadelen met zich mee. Het is daarom verstandig om een actieve houding aan te nemen wanneer je gaat beleggen in een vliegmaatscahppij als EasyJet. Je kunt er voor kiezen om actief te beleggen in EasyJet aandelen. Een voordeel hiervan is dat je effectief kunt inspelen op de laatste ontwikkelingen. Want met een crash of een mankement aan een vliegtuig kan het aandeel EasyJet koers flink onder druk komen te staan.

EasyJet is een van de goedkope luchtvaartmaatschappij dat in Europa heel actief is. Ze zoeken manieren om de kosten zo lag mogelijk te houden om hun klanten lage tarieven aan te kunnen bieden. EasyJet doet dit zonder de service te verlagen richting hun klanten. Het reizen wordt dan gemakkelijk en het zorgt ook voor de groei. Groei is iets dat zo geliefd wordt door de aandeelhouders. Dan kan het wel aantrekkelijk zijn om EasyJet aandelen te kopen.

Op lang termijn kan de economische situatie een belangrijke rol spelen. Mensen vliegen meer, wanneer ze veel geld hebben te besteden. Ook zijn er meer zakelijke passagiers wanneer het ondernemersklimaat gunstig is. Maar ook de oliprijzen spelen een heel belangrijke rol, aangezien benzinekosten een groot deel van uitgaven vormt binnen het bedrijf.

Easyjet gebruikt verschillende technieken om de omzet en de klantloyaliteit te verhogen. Door optimaal om te gaan met de data die men heeft is het mogelijk voor ze om op de langere termijn een geode realatie op te bouwen met de klant.

EasyJet is actief bezig om de sterke posities op de Europese luchthavens verder te ontwikkelen en te verbeteren. Het gebeurt onder andere door de frequentie te verhogen. Op dit moment gaat EasJet de concurrentie aan met de oudere luchtvaartmaatschappijen. Op basis van het kostenvoordeel kunnen ze meer klanten aantrekken.