TV en streaming zijn geweldig, maar er gaat niets boven de actie live zien. Gelukkig is het eenvoudig om voor die live action ter plaatse te gaan; je hoeft maar je bestemming te kiezen en een vlucht te boeken. Welke Europese bestemmingen zijn de grootste sport-hotspots? 

London 

Welke sport je ook verkiest, Londen kan niet anders dan hoog op je reislijst staan. In het Wembley Stadion worden de belangrijkste voetbalwedstrijden gespeeld, de volgende is de finale van de FA Cup voor vrouwen. Wie zijn de favorieten? Klik hier om ze allemaal te zien. Dan is er Lord’s, de thuisbasis van cricket, en ten zuiden van de rivier, de wereldberoemde tennisclub Wimbledon. Tenslotte is er het wereldberoemde stadion van Twickenham, de huidige “thuisbasis van England Rugby”. 

Monaco 

Na de tumultueuze Grand Prix van Saoedi-Arabië is het bang afwachten hoe het verder zal gaan met ons Formule 1 wonderkind Max Verstappen. Misschien moet je maar eens naar Monaco gaan om hem een hart onder de riem te steken. Naast de Grand Prix van Monaco is het land ook de thuisbasis van een van de zwaarste en meest uitdagende sport manifestaties ter wereld, de Rally van Monte Carlo. Verder kun je in dit dwergstaatje gigantisch genieten van voetbal, rugby, tennis, wielrennen en de denksport schaken. 

Barcelona  

Barcelona lokt jaarlijks toeristen met heerlijk eten, een fijne shopping ervaring en prachtige architectuur. Maar ook sportfans komen hier ruimschoots aan hun trekken, zelfs als ze alleen maar FC Barcelona, kortweg Barça aan het werk willen zien. Toegegeven, de vereniging zit in slechte papieren, maar er speelt nog altijd uitzonderlijk talent in stadion Camp Nou. En het vrouwenelftal blinkt de laatste tijd uit door prachtige prestaties. Doordat Barcelona in 1992 gastheer was voor de Olympische Spelen, zijn er het ganse jaar door leuke en gevarieerde sportmanifestaties om te bezoeken. 

Berlijn 

Sinds de val van de muur is geen stad zo trendy en hip als Berlijn. Niet alleen op gebied van cultuur heeft het zich een reputatie opgebouwd, maar ook als het op sport aankomt. De stad is thuishaven van de voetbalclub Hertha BSC en in het stadion kun je dan ook geregeld Bundesliga wedstrijden volgen. Het wordt vooral spannend wanneer dit elftal aantreedt tegen FC Bayern München, een klapper van wereldformaat. Verder is hockey hier erg populair, maar nog meer basketbal; Alba Berlin heeft acht keer de Duitse nationale beker gewonnen. Ook de jaarlijkse marathon is een reisje naar Berlijn meer dan waard. 

Lissabon  

De stad die het meest tot de verbeelding spreekt als het over marathons gaat, is Portugal’s hoofdstad Lissabon. Dat komt omdat deze begint in het mooie kustplaatsje Cascais en voor een belangrijk gedeelte langs de kustlijn en de oevers van de Taag loopt. Het event krijgt extra flair door de muzikale begeleiding; en uitzonderlijk gaat het niet om de typische fado. Natuurlijk is Lissabon ook een voetbalstad; geen wonder met een ster zoals Christiano Ronaldo. Ook liefhebbers van surfen komen hier aan hun trekken.