Er zijn verschillende manieren om van een vakantie in Italië te genieten. Je kan er zelf heen rijden met een caravan achter de auto of met een camper. Je kan met de trein, want dan valt er onderweg nog veel te zien. En natuurlijk kun je voor het vliegtuig kiezen. Dit laatste is een aanrader, omdat je dan snel van al het moois en lekkers wat het land te bieden heeft kan gaan genieten. In Italië zou je op een camping kunnen staan of voor een vakantie in een hotel kiezen. Maar hoe fijn is het om te verblijven in één van de vakantiehuizen in Italië? Lekker je eigen luxe huisje, je eigen keuken, badkamer en wellicht zelfs een eigen zwembad in de tuin.

Prachtig Toscane

Ieder deel van Italië heeft zijn eigen karakter, bezienswaardigheden en natuurschoon om van te genieten. Dat geldt zeer zeker voor de regio Toscane. Het ligt in het midden van het land aan de Tyrreense Zee. Je kan er dus zeker heen voor een strandvakantie. Maar blijf zeker niet alleen aan het strand vertoeven. Toscane kent namelijk een aantal schitterende steden vol geschiedenis en maar liefst 120 natuurreservaten om al wandelend of fietsend kennis mee te maken. Om deze regio echt te ontdekken, is het fijn om een vakantiewoning Toscane neer te strijken. Het vormt de beste basis voor een heerlijke vakantie.

Toscaanse torens

In Toscane ligt het stadje Pisa wat natuurlijk heel beroemd is vanwege de toren die scheef staat. Dit is een bijzonder gezicht. De toren kan gelukkig niet meer wegzakken en is daarom een bijzonder gebouw om te gaan bezichtigen én beklimmen. Het is zeker een uitdaging voor je lichaam om deze toren te bedwingen. Het plein, Piazza dei Miracoli (het plein der wonderen), huisvest tevens een schitterende kathedraal. Over torens gesproken, in het plaatsje San Gimignano vind je er 14. Deze hebben de tand des tijds doorstaan en vormden ooit (samen met nog zo’n 60 torens) de skyline van het dorp. 

Siena; stad van de paarden

Het pittoreske Siena is een bezienswaardigheid op zich. Deze stad wordt gekenmerkt door de rode dakpannen en veel terracotta en geel gekleurde stenen waar de gebouwen mee zijn gebouwd. Start op het Piazza del Campo, wat schelpvormig is, en dwaal door de vele straatjes. Op 2 juli en 16 augustus vindt op dit plein de traditionele paardenraces plaats: Palio. Bekijk de kathedralen, ga naar de markt en ontdek de architectuur van deze bijzondere stad.

Florence; kloppend hart van Toscane

Florence (of Firenze, zoals de Italianen het zelf noemen) is het bruisende hart van Toscane. Het is de plek waar de Renaissance opbloeide en eigenlijk de basis voor het Europa zoals wij het nu kennen werd gelegd. Het is een wereldstad voor kunst en cultuur. Het is de stad van Leonardo da Vinci, Donatello, de familie De’Medici en Caravaggio, en de geboortestad van Florence Nightingale. Ontdek de Duomo, de kathedraal van de stad, ga naar Ponte Vecchio of bezoek de Galleria degli Uffizi om de mooiste schilderijen te bekijken. Maar er zijn genoeg andere bezienswaardigheden in de stad. Zo nemen de straatjes je mee terug in de geschiedenis van de stad. Overigens kun je er heerlijk eten.

Natuurschoon

Toscane is een van de groenste regio’s van Italië. Het is daarom aan te raden om een auto te huren als je met het vliegtuig naar Italië bent gegaan om al dit natuurschoon te ontdekken. Ten zuiden van Siena vind je de streek Val d’Orcia. Het is een glooiend heuvellandschap vol slingerweggetjes, eenzame rijen van cipressen en verschillende dorpjes. Of ga naar Maremme. In het midden van de ongerepte natuur liggen daar de thermen van Saturnia. De baden worden voorzien van water vanuit de rivier Gorello. De heilzame baden zijn altijd 37 graden Celsius.

Genieten van Toscane

Als je een vakantiehuisje kiest in Toscane, dan is dat de perfecte plek om de dag te beginnen en te eindigen. In de ochtend geniet je van een ontbijt op het terras en bespreek je vast de plannen voor de dag en in de avond geniet je na van al het moois wat de regio je te bieden heeft. Een dagje thuis relaxen is tevens belangrijk om de indrukken te verwerken. Net zo onbezorgd is je auto parkeren op een parkeerplaats voor lang parkeren op Schiphol en een auto in Italië te huren om al het moois van de regio optimaal te ontdekken. Zo haal je alles uit je vakantie in een vakantiewoning in Toscane.