Op vliegreis gaan naar een mooie bestemming voor een vakantie, of op weg gaan naar de luchthaven voor een zakelijke reis? Met een perfecte voorbereiding weet je zeker dat jouw reis naar de luchthaven toe en de reis zelf perfect verlopen. We geven je wat handige tips om zonder zorgen op reis te gaan.

Wat kun je regelen voor je op reis gaat?

Voor je op reis gaat is het handig om een aantal apps te downloaden op je smartphone. Denk bijvoorbeeld aan de Uber-app, waarmee je goedkoper een taxi regelt. Ook de app van de vliegmaatschappij waar je mee vliegt is onmisbaar. Je kunt hiermee niet alleen online inchecken en eventueel extra bagage bijboeken, maar via deze app word je ook op de hoogte gehouden van vertragingen en dergelijke. Medicatie houd je altijd bij je in je handbagage. Net als opladers en belangrijke gegevens en pasjes.

Reisverzekering afsluiten

Een goedkope (eventueel tijdelijke) reisverzekering afsluiten? Vergelijk de verzekeringen en kies voor een goede dekking wanneer je bijvoorbeeld cash geld, een laptop of andere waardevolle spullen meeneemt. Ook het toevoegen van een medische dekking voor ongevallen en dergelijke in het buitenland is handig. Maak een goede vergelijking tussen de aanbieders van een reisverzekering. Soms is het handiger om een dergelijke verzekering af te sluiten wanneer je vaker op reis gaat voor je werk bijvoorbeeld. Net zoals energieleveranciers vergelijken kun je veel geld besparen op de noodzakelijke kosten van een goede verzekering.

Op de luchthaven

Hoe ga je naar de luchthaven? Reis je met de auto? Zorg dan voor extra tijd om te rijden en kies van tevoren een goede parkeerplek, eventueel op wat afstand van de luchthaven. Vanaf veel goedkope aanbieders van parkeerplaatsen kun je met een gratis shuttle naar de vertrekhal van Schiphol rijden. Bekijk ook de Schiphol-pagina met alle actuele informatie wat betreft de drukte op de luchthaven. Hier zie je bijvoorbeeld een schatting van de wachttijden voor het inchecken. Kun je thuis alvast inchecken? Doe dit dan via de app van jouw vliegmaatschappij. Dan hoef je hiervoor niet in de rij te staan. Laad je telefoon dus altijd maximaal op voor je op reis gaat.

Bagage perfect inpakken

Pak je bagage perfect in en zorg ervoor dat je jouw cosmetica alvast in verpakkingen van maximaal 100 ml in een doorzichtig zakje hebt verpakt. Zo kun je het zakje bij de controle direct uit je handbagage op de band leggen. Dit geldt ook voor je telefoon en elektronica. Download kortingsbonnen voor de winkels na de paspoortcontrole en geniet van voordelig shoppen!