Zoom is opgericht in 2011 en is een van de winnaars en is behoorlijk gegroeid in deze de crisis. Het is vooral populair in de bedrijfswereld, waar het gebruikt wordt voor interne en externe meetings. Zo kregen ze nieuwe klanten en groeiden ze ook in aantallen. De koers van het aandeel Zoom is op korte termijn zeer gestegen. Zoom biedt een platform voor videocommunicatie en conferenties. Doordat er gratis software pakketten werden aangeboden in deze pandemie zijn er steeds meer mensen overgegaan naar thuiswerken.

Mensen die thuiswerken willen graag meeten en zo is er een groeiende vraag naar videoconferenties en zo het Amerikaans bedrijf ons in die behoefte. Mensen hebben door middel van videoconferenties en chat ervaringen verbinding met elkaar. En zo ontstaat ook de mogelijkheid om content met elkaar te delen. Dus maken de bedrijven flink gebruik van de Zoom. Zoom heeft een aantal programma’s ontwikkelt die wel door duizende mensen ook hun videoconferenties kunnen bijwonen. Zoom kan dan door mensen en bedrijven worden gebruikt of worden beheerd.

Als je te gaan investeren in het is het wel belangrijk om extra denkt te zijn. Het bedrijf kan soms uitgroeien en kan de koers ook fors oplopen. Maar het is een niet je volledige vermogen in Zoom aandelen te investeren. Wel is het belangrijk om te onthouden dat dit soort technologieaandelen soms heel risico kunnen zijn. Wanneer er een concurrentie met een beter programma komt, dan kan het bedrijf een groot aantal van zijn marktaandeel verliezen.

Nu veel mensen thuiswerken en niet meer reizen om elkaar te spreken stijgt de omzet wel. Het is dat in de maanden februari tot en met april de omzet van Zoom video flink is gestegen. Zowel de omzet als de winst waren een stuk hoger dan verwacht. De winst bleef ondanks dat Zoom geld kwijt was aan kosten om de dienst draaiende te houden. De beleggers willen graag genieten van het succes van Zoom. Omdat bijna alle bedrijven noodgedwongen waren om te videobellen naar iedereen. En zo is er dan een behoorlijke vraag ontstaan naar de videocommunicatie.