Staat er binnenkort eindelijk weer een vliegreis op het programma? Dan begint de voorpret nu eigenlijk al. Niet alleen de voorpret, maar ook het treffen van de nodige voorbereidingen. Er zijn genoeg dingen die je van tevoren moet regelen. Daarnaast moet er ook al aan enkele dingen worden gedacht. Hoe reis je bijvoorbeeld naar Schiphol? Wanneer je dit met de eigen auto doet, betekent dit ook dat je deze ergens moet parkeren. En parkeren amsterdam is in de meeste gevallen erg duur. Wil jij niet óók nog eens naast je vliegreis heel wat geld kwijt zijn aan enkel parkeren? Hier zijn 3 tips om goedkoper uit te zijn!

1.      Parkeer verder weg van Schiphol

Natuurlijk is het duurder om vlak voor de deur van Schiphol te parkeren. Probeer P1 en P2 dan zeker voor langere vakanties te mijden. Anders kunnen de parkeerkosten flink in de papieren lopen. Gelukkig beschikt Schiphol over een groot aantal parkeerplekken. Hierbij geldt: hoe verder weg je parkeert, hoe goedkoper je uit bent. Wees niet bang dat dit direct betekent dat je met zware koffers moet sjouwen. Bij de meeste parkeerplaatsen is namelijk ook een gratis shuttleservice beschikbaar. Deze haalt jullie op en brengt jullie met bagage en al naar de ingang van Schiphol.

Lukt het jullie of één van jullie gezinsleden niet om een tijdje te wachten of een stukje te lopen? Dan is het ook nog eens mogelijk om van valet parking gebruik te maken. Hierbij mag je de auto vlak voor de ingang van Schiphol plaatsen, waarbij de auto vervolgens door een ander wordt opgehaald en elders gestald wordt. Dit gebeurt wel tegen voor een meerprijs, maar is nog altijd stukken goedkoper dan wanneer je de auto op P1 of P2 plaatst. Zo geniet je niet alleen van 100% reisgemak, maar ook nog eens van veel lagere kosten.

2.      Parkeerplek reserveren

De meeste mensen kiezen ervoor om ter plekke een parkeerplek te vinden. Met name in het hoogseizoen kan dit echter knap lastig zijn. Daarom is het aan te raden om niet op de bonnefooi naar een parkeerplaats van Schiphol te rijden, maar online een parkeerplek te reserveren. Dan weet je zeker dat je over een parkeerplekje beschikt. Bovendien is online reserveren dikwijls goedkoper dan wanneer je daar zelf een parkeerticket koopt.

3.      Vergelijken

Besef je goed dat Amsterdam bomvol parkeergarages zit. Daarom kan het zeker lonen om eens wat vergelijkend onderzoek online te doen. Vergelijk de tarieven en bekijk direct of er mogelijk een shuttle service aanwezig is, zodat je eenvoudig naar Schiphol kan worden gebracht. Je kunt er ook voor kiezen om de auto voor enkele dagen op een P+R te plaatsen. Let hierbij wel op of het is toegestaan om hier meerdere dagen te staan. Vervolgens kun je het openbaar vervoer pakken om naar Schiphol toe te gaan. Dat veroorzaakt natuurlijk wel wat extra gesjouw en regelwerk, maar zo bespaar je wel al snel tientallen euro’s.