Of je nu op zakenreis gaat of een welverdiende vakantie hebt gepland, de kosten van parkeren bij Schiphol Airport kunnen behoorlijk oplopen. Gelukkig zijn er tal van strategieën en tips die je kunt gebruiken om te besparen op parkeerkosten, zonder in te boeten aan gemak en veiligheid.

In dit artikel zullen we enkele slimme tips delen over hoe je de parkeeruitgaven bij Schiphol gemakkelijk kan minimaliseren.

Maak gebruik van de kiss & ride

De kiss & ride is de locatie waar je medereizigers kan wegbrengen en ophalen. Technisch gezien parkeer je in dit geval dus niet. Toch is het noemenswaardig omdat dit de goedkoopste manier van reizen is, je bent enkel de benzinekosten kwijt want de kiss & ride is gratis voor een korte duratie.

Het is in dit geval natuurlijk wel belangrijk iemand te vinden die de tijd en zin heeft om je weg te brengen en op te halen. Het kan je echter wel helpen een leuk bedrag te besparen, met name tijdens het hoogseizoen.

Vergelijk de parkeermogelijkheden online

Mocht er niemand zijn die je kan brengen en halen dan dien je natuurlijk zelf een parkeerplaats te regelen. Vroeger reedt je simpelweg naar de luchthaven en zocht je daar naar een parkeerplaats. Tegenwoordig gaat het allemaal stuk gemakkelijker, je kan online gemakkelijk de mogelijkheden vergelijken.

Door de parkeermogelijkheden te vergelijken heb je gelijk een goed beeld van de mogelijkheden en de bijbehorende tarieven. Daarnaast weet je precies wat er beschikbaar is voor jouw reisperiode. Je zal er al snel achter komen dat je veel geld kan besparen.

Je kan naast de gebruikelijke parkeerplaatsen op loopafstand of de parkeerplaatsen met shuttle- of valetservice ook park, sleep & fly Schiphol overwegen. Hierbij slaap je een nacht in het betreffende hotel en wordt je de volgende dag naar de luchthaven gebracht. Zo kan je comfortabel aan je reis beginnen.

Boek een parkeerplaats direct online

De meeste vergelijkingsplatforms bieden ook een online reservering aan. Dit betekent dat je de gewenste parkeerplaats direct na de vergelijking kan reserveren. Je hoeft enkel Schiphol te selecteren inclusief je reisdata en het beschikbare aanbod wordt getoond.

Vervolgens kan je de gewenste parkeerplaats reserveren, je voert even je gegevens in en betaalt ook direct online. Je ontvangt een reserveringsbevestiging inclusief voucher waarmee je kan parkeren. Zo heb je het goedkoop parkeren Schiphol gemakkelijk geregeld!

Reis tijdens het laagseizoen

Het zal wellicht niet een verrassing zijn dat de vakantieperiodes de drukste periodes zijn. Dit geldt niet alleen voor de vliegtuigen en hotel, maar ook voor de airport parkings. Omdat de parkeerplaatsen gemakkelijk volzet kunnen raken, gooien de parkeeraanbieders de prijzen omhoog.

Dit betekent dat dezelfde parkeerplaats in het hoogseizoen een stuk duurder is dan in het laagseizoen. Mocht het een optie zijn de vakantieperiodes te vermijden dan is dit zeker aan te raden.

Kies voor een shuttleservice

Parkeren met een shuttleservice houdt in dat je naar de luchthaven wordt gebracht vanuit het parkeerterrein. Je wordt getransporteerd in een shuttlebusje, vandaar de naam shuttle parkeren. Dit is een veel gebruikte parkeervorm rondom luchthavens, aangezien een groot aantal parkeerterreinen op enige afstand van de luchthaven liggen.

Naast een shuttleservice kan je ook kiezen voor een parkeerplaats op loopafstand of valet parking bij Schiphol. Deze parkeervormen bieden wat meer comfort en kennen een kortere afhandelingstijd. Hier betaal je echter ook voor, mocht je dus willen besparen dan is een shuttleservice zeker de beste optie.

Maak de boeking op het juiste moment

We noemden al eerder dat je tijdens het laagseizoen goedkoper kan reizen. Ook het moment van boeken kan van invloed zijn. De parkeeraanbieders proberen de prijzen zo ruim mogelijk van te voren te regelen, maar dit is niet altijd het geval.

Mocht je al vroeg weten wanneer je gaat en zit je op dat moment in het laagseizoen, dan kan het zo zijn dat je tientallen euro’s kan besparen. Houdt de prijzen dus goed in de gaten!