Non-Fungible Tokens (NFT’s) zijn digitale eigendommen die vaak worden verhandeld op blockchain-platformen. Bitvavo, een toonaangevend Nederlands cryptocurrency-handelsplatform, biedt gebruikers de mogelijkheid om NFT’s te kopen en verkopen. Dit artikel bespreekt de stappen die je moet volgen om een Bitvavo NFT te kopen. Hoe koop ik een bitvavo nft?

Maak een account aan

De eerste stap om een Bitvavo NFT te kopen is het aanmaken van een account op het Bitvavo-platform. Dit proces is eenvoudig en vereist enkele persoonlijke gegevens en een identiteitsverificatie om te voldoen aan de regelgeving.

Verifieer je identiteit

Nadat je een account hebt aangemaakt, moet je je identiteit verifiëren. Dit is een standaardprocedure op gereguleerde platforms zoals Bitvavo om de veiligheid van transacties te waarborgen. Je moet documenten zoals een paspoort of rijbewijs uploaden en mogelijk een selfie maken om je identiteit te bevestigen.

Zet een digitale wallet op

Een digitale wallet is nodig om NFT’s op te slaan en te beheren. Bitvavo ondersteunt meerdere wallets, en het opzetten hiervan is meestal een kwestie van enkele klikken. Je kunt kiezen voor een interne wallet op het Bitvavo-platform of een externe wallet afhankelijk van je voorkeur.

Stort geld op je account

Om NFT’s te kopen, moet je geld op je Bitvavo-account storten. Dit kan via verschillende betaalmethoden zoals bankoverschrijving, iDEAL, of creditcard. Zorg ervoor dat je voldoende saldo hebt om de gewenste NFT te kopen.

Verken de NFT-marktplaats

Bitvavo biedt een geïntegreerde NFT-marktplaats waar je door verschillende beschikbare NFT’s kunt bladeren. Hier kun je gedetailleerde informatie vinden over elke NFT, inclusief de maker, eigenschappen, en prijs.

Doe een aankoop

Als je een NFT hebt gevonden die je wilt kopen, kun je eenvoudig een aankoop doen door de instructies op de marktplaats te volgen. Bevestig de transactie en de NFT wordt overgedragen naar je wallet zodra de betaling is voltooid.

Bewaar en beheer je NFT

Na de aankoop wordt de NFT opgeslagen in je digitale wallet. Je kunt je collectie beheren, NFT’s verkopen of ruilen op de Bitvavo-marktplaats, of zelfs naar andere wallets verplaatsen als je dat wenst.