Als jij een mooie auto hebt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat deze veilig staat op het moment dat je op vakantie gaat. Bij Schiphol zijn er verschillende parkeerservices die ervoor zorgen dat jouw auto veilig geparkeerd staat. Je kunt zowel kiezen uit onoverdekte als overdekte parkeerterreinen. Bij een dure, luxe auto valt het aan te raden om te kiezen voor een overdekte parkeergarage. Terwijl jij ontspannen aan je reis begint wordt je auto in een afgesloten en overdekte parkeergarage geparkeerd.

Veiligheid parkeermogelijkheden Schiphol

Natuurlijk kun je ervan uitgaan dat er voorzichtig met je wagen omgegaan wordt. Zo wordt vaak via gps de route en snelheid voor je bijgehouden waarmee het personeel jouw auto heeft geparkeerd en daarnaast maakt het parkeerbedrijf meestal foto’s van de auto. Bij terugkomst van je vakantie staat de auto op je te wachten. Enkele parkeerbedrijven bieden zelfs de optie aan om je auto te wassen, zodat je op de terugweg in een smetteloze auto uitgerust naar huis rijdt na een mooie reis. Met een goedkope autoverzekering met de dekking WA + beperkt casco of allrisk ben je vaak al verzekerd tegen schade aan jouw auto. In het geval dat er iets mis gaat tijdens de periode dat jouw auto op het parkeerterrein staat, ben je verzekerd. Maak van tevoren altijd ook zelf foto’s zodat je bewijs hebt in welke staat jouw auto verkeerde voordat je op vakantie ging. Maakt een ander schade aan je auto met zijn of haar voertuig en is deze daar eerlijk over? Dan kun je de schadekosten van de verzekering van de tegenpartij vergoed krijgen.

Lees beoordelingen van andere reizigers

Voordat je de keuze maakt voor een bepaalde aanbieder van parkeerplekken bij Schiphol is het handig om recensies van andere reizigers te lezen. Zo wordt het parkeerbedrijf onder andere beoordeeld op veiligheid, zoals de aanwezigheid van camera’s, een omheining en een verzekerde parkeerplaats. Daarnaast hebben de aanbieders wisselende faciliteiten, zoals hulp met het uitladen van de koffers, beschikken over toiletten, een wachtruimte, een elektrisch oplaadpunt en een bij te boeken autoschoonmaak. Qua locatie is het per aanbieder verschillend waar de auto’s worden geparkeerd. Sommige aanbieders parkeren je auto binnen in een bewaakte parkeergarage, terwijl bij andere de auto op een buitenterrein wordt gestald. Ook kan het zo zijn dat er een maximale doorrijhoogte geldt en er wel of geen gehandicapten parkeerplekken zijn.

Zorg altijd voor een goede autoverzekering voor het geval dat er onverhoopt toch schade aan de auto is. Rondom Schiphol liggen zeer veel parkeerterreinen vanwaar je binnen enkele minuten tot ongeveer een halfuur op Schiphol zelf bent. Voor een zakenreis is het bijvoorbeeld ideaal om je auto te parkeren met een valet-service, waarbij je gewoon je autosleutel af kunt geven waarna je direct door kunt lopen naar de terminal. Dit scheelt veel tijd en de valet-service biedt vaak extra luxe, waaronder het wassen van de auto of het bijvullen van de ruitenwisservloeistof.