Als je met de auto op vakantie gaat dan wil je natuurlijk goed voorbereid op pad gaan. We geven je graag wat tips om ervoor te zorgen dat je onderweg niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook op je vakantiebestemming wil je zorgeloos genieten en ook daar kun je je thuis al op voorbereiden. Of je nu op wintersport gaat, op zomervakantie of een leuke stedentrip gaat doen.

Plan je vakantie op tijd

Een last minute vakantie boeken is een optie, maar het geeft wel veel stress. Ook is het vaak niet eens zo heel veel goedkoper. Een ruim van tevoren geplande vakantie geeft je de mogelijkheid om je goed voor te bereiden. Als je met de auto op vakantie gaat dan bekijk je natuurlijk de te rijden route. Waar kun je pauzeren, waar eventueel overnachten? Als je een overnachtingshotel wilt gebruiken, reserveer daar dan van tevoren een kamer. Zo voorkom je dat je ’s avonds laat van het ene naar het andere hotel rijdt omdat alles is volgeboekt. Zeker in de zomerperiode loop je dat risico.

Goed verzekerd op reis

Er zijn nog steeds mensen die denken dat ze geen verzekering nodig hebben. Want wat kan er nou gebeuren op de camping in Frankrijk? Als je ooit een calamiteit hebt meegemaakt dan weet je hopelijk beter. Met een goedkope autoverzekering via Alpina.nl ga je goed voorbereid en zorgeloos op pad. Als je een aanrijding krijgt, of de auto wordt opengebroken dan kun je rekenen op prima service en snelle hulp. Zeker in een land waar je de taal niet (goed) spreekt is dat een hele geruststelling. Indien nodig kan er repatriëring naar Nederland worden geregeld.

Een reisverzekering, heb ik die echt nodig?

Bij Alpina.nl kun je een prima reisverzekering afsluiten. Misschien denk je dat dat overbodig is. Maar er kan van alles gebeuren als je op vakantie bent. Je spullen kunnen worden gestolen, maar je kunt ook een ongeluk krijgen. Al struikel je maar over een stoep kan dat al een botbreuk opleveren. Zorgkosten in het buitenland liggen vaak fors hoger dan in Nederland. Met een gewone basis zorgverzekering worden die kosten maar gedeeltelijk gedekt. Je wilt vast niet bij thuiskomst worden geconfronteerd met de rekening van een ziekenhuis van duizenden euro’s. Sluit dus altijd een goede reisverzekering af. Je kunt kiezen voor een doorlopende verzekering, daarvoor betaal je jaarlijks premie. Een verzekering voor een losse reis kan ook. Dit is vaak duurder als je meerdere keren per jaar op reis gaat.

Dan nog wat tips voor een voorspoedige reis

Als je met de kinderen een autovakantie gaat doen dan vraagt dat vaak wat extra voorbereiding. Zorg dat ze zich onderweg niet vervelen, neem spelletjes, boekjes of ander speelgoed mee waarmee ze zich kunnen vermaken. Zorg ervoor dat ze niet voortdurend aan het eten en drinken zijn, dit maakt de kans op wagenziekte groter. Vooral jonge kinderen zijn hier gevoelig voor. Neem iedere twee uur een kwartier pauze. Dit is ook voor de bestuurder prettig. Gaan er meer mensen met een rijbewijs mee dan kan er natuurlijk worden afgewisseld achter het stuur. Maar ook dan is het prettig als je om de paar uur even je benen kunt strekken en wat frisse lucht kunt opsnuiven.

De terugreis is minstens zo belangrijk

Veel mensen plannen uitgebreid de autorit naar hun vakantiebestemming. Over de terugweg wordt veel minder nagedacht. Vaak wordt die ‘in één ruk’ afgelegd, want als de vakantie erop zit dan wil je naar huis. Maar bedenk dat dit niet verstandig is. Ook voor de terugreis is het belangrijk dat je op tijd rust neemt. Dus als je de heenweg in twee etappes deed, doe dat dan ook als je naar huis rijdt. Zo eindigt je vakantie net zo relaxt als hij begon.