Een paar bankbiljetten of een bankpasje, het zijn allemaal midellen om betalingen mee te verrichten. dat ook nog relatief veilig en moet vooral in het geval van digitaal betalen, de garantie er wel zijn, dat de gegevens niet in de verkeerde handen zullen vallen. met de technologie ontwikkeld  voor toepassing van blockchain,  is het gelukkig wel mogelijk om zonder enige vorm van vrees, overal te kunnen genieten van het niet alleen kunnen verrichten van betalingen, maar andere vormen van informatie uitwisseling.

Dat speelt een grote rol bij de mobiliteit

Wie veel in beweging is, zal het wel gemerkt hebben, dat het in sommige gevallen wel lastig is om zaken gedaan te krijgen. Denk maar aan een vakantie met de auto waarbij er verschillende landen zullen worden aangedaan. Steeds weer zal er verificatie moeten zijn van de voertuiggegevens en komt er veel papierwerk erbij kijken, ook in dit digital tijdperk. Met blockchain zal dat allemaal tot het verleden behoren omdat onafhankelijk van een network, verificatie van gegevens mogelijk is. Ook het plegen van aanpassingen levert geen problemen op en zijn die altijd uniek. Ruimte voor fraude laat dat niet over.  Niet alleen de autogegevens zijn zo vast te leggen, maar alle andere gegevens gerelateerd eraan. Denk maar de onderhoudsgegevens en eventueel ook informatie over de autofinanciering. Bij de aanschaf of verkoop van de auto kan men alle gegevens gelijk bezichtigen en is de garantie er, dat alles authentiek is.

Omdat alles ook nog eens los van een network kan plaatsvinden, is er geen wachttijd aan verbonden. Het ziet er dus naar uit dat in de toekomst er meer gebruik gemaakt zal worden van blockchain, van de verzekeraars tot aan de autofabrikant. Inderdaad een gouden combinatie waar alle partijen er voordeel aan hebben.

Meer te lezen op www.bitcoinexchangenederland.nl