Met de voordelige tickets van zogeheten budget vliegmaatschappijen is het vaak goedkoper om op een vliegvakantie te gaan in vergelijking met een autovakantie binnen Europa. Door handig rond te shoppen en op tijd jouw tickets voor vluchten te boeken, kun je jouw voordeel doen met zeer lage tarieven voor een Europese vlucht. Toch is het goed om stil te staan bij de eventuele extra kosten waar je bij een voordelige vliegvakantie rekening mee moet houden.

Bagagekosten bij het vliegen vanuit Nederland

Neem je veel bagage mee of kun je het tijdens de vakantie af met een aantal onderling te combineren outfits die je op reis handig kunt wassen en snel kunt drogen? Wanneer je een langere reis wilt maken en bagage wilt inchecken, is het in veel gevallen handig om jouw vliegreis niet te boeken bij een budgetmaatschappij. Bekijk de ticketprijzen inclusief een koffer of ander stuk bagage in het ruim van het vliegtuig. Bij budget maatschappijen betaal je een flink extra bedrag voor het inchecken van koffers die niet als handbagage meegaan. We kunnen allemaal online energieleveranciers vergelijken en aan het vergelijken van de voorwaarden en bijkomende kosten van vliegmaatschappijen, zouden we minimaal dezelfde moeite moeten besteden.

Andere extra kosten bij vliegreizen

Vaak staan we niet stil bij het feit dat een vliegreis ook inhoudt dat we naar de luchthaven moeten reizen. Heb je een vlucht geboekt vanuit luchthaven Schiphol? Dan is het zeker aan te raden om ver van tevoren te bepalen hoe jij naar de luchthaven reist. Heb je een hele vroege of juist een erg late vlucht? Dan kan het lastig zijn om per trein naar de luchthaven te reizen. Houd tevens rekening met drukke vakantieperiodes die de wachtrijen op de luchthaven be├»nvloeden. Wil je de auto parkeren? Dan kun je kiezen voor de eigen parkeerterreinen van Schiphol, maar ook voor de vaak veel goedkopere parkeergelegenheden rondom de luchthaven. Zo kun je flink besparen op het parkeren van jouw auto tijdens je vakantie. Bekijk voor het boeken van een parkeerplek of een hotel ook de vluchtschema’s van de luchthaven van vertrek.

Optimaal genieten van de reis

Je geniet nog meer van je vakantie wanneer je niet teveel stil hoeft te staan bij jouw budget en zorgeloos op vakantie kunt gaan. Download kortingsbonnen voor op de luchthaven, spaar door het jaar heen wat extra vakantiebudget bij elkaar met energieleveranciers vergelijken en het afsluiten van een goedkope zorgverzekering. Zorg ook voor een goede reisverzekering waarmee je zonder risico kunt reizen. Indien je buiten Europa reist is het handig om de GSM tarieven voor jouw mobiele telefoon in je vakantieland ook even te bekijken. Zo voorkom je een hoge rekening na je vakantie.