Plannen om een reisje te maken met de kinderen naar het buitenland? Of gaan jullie gewoon een dagje gezellig naar Schiphol? Alles is gereed voor een leuke vakantie met de kinderen buiten Nederland. Of voor een dagje uit naar Schiphol. Is echt alles gereed? Want jullie gaan met een taxi of zelf rijden naar de luchthaven. Als het nou een lange rit of een korte betreft, je kindje hoort veilig in een autostoel te zitten. Hoe speel je dat nu klaar? Want je neemt de autostoel niet mee op reis. En op een dagje uit, ga je toch niet rondsjouwen met je autostoel?

Een auto met autostoel huren

Ga je zelf rijden? Huur dan een auto met autostoel. Weliswaar huur je een auto of busje voor de rit naar de luchthaven. Maar dan inclusief autostoel. Je doet er veilig aan je kindje in de auto of busje plaats te laten nemen in een autostoeltje. Uiteraard kies je voor de beste autostoel want jouw kind moet veilig in de auto of bus zitten. Dat wil zeggen dat de autostoel voldoet aan de ECE-R44 of de nieuwe R129 (i-Size) norm. Ook al gaat het om een ritje van enkele minuten, jouw kindje zit veilig.

Taxi huren met autostoeltje

De taxibedrijven bieden je ook de mogelijkheid een taxi of busje te huren inclusief autostoel. Je moet wel aangeven om hoeveel kinderen het gaat. De specificaties van de beschikbare kinderzitjes zijn natuurlijk van belang voor het selecteren van het geschikt kinderzitje. Woon je niet ver van Schiphol dan kun je wellicht gebruikmaken van de Schiphol taxi. Die doen er kosteloos een kinderzitje bij. Het enige wat je moet doen is contact maken en vragen dat het zitje voldoet aan de ECE-R44 of de R129 (i-Size) norm.

Onderweg naar Schiphol voor een reis met het vliegtuig of een dagje gewoon lekker wandelen. Jouw kindje gaat veilig mee in de auto of busje netjes vast in de autostoel. Let vooral op dat de autostoel voldoet aan de ECE-R44 of de nieuwe R129 (i-Size) norm. Op 10beste.com vind je in ieder geval de 10 beste kinderzitjes die voldoen aan deze ECE-normen.