Parkeren Amsterdam Centraal

Parkeren in Amsterdam is niet goedkoop. Met een tarief dat kan oplopen tot €8 per uur heeft de Nederlandse hoofdstad het hoogste parkeertarief van Nederland. Gelukkig kun je in en rondom het centrum van Amsterdam wel parkeren. Parkeer dan in de P1 Parking Amsterdam centraal of P1 Parking Waterlooplein. Beide parkeergarages bieden een gunstig tarief, zijn 24 uur per dag geopend en zijn eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg. In de P1 Parking Amsterdam centraal parkeer je direct in het centrum. Ook zijn er parkeergarage’ naast het Centraal Station, de metro en het centrale busplatform. Vanaf hier kun je gemakkelijk verder reizen naar je eindbestemming.

Als je  in Amsterdam bent en je bent met de auto dan wil je het natuurlijk ergens kunnen parkeren. Je kunt er vrijwel niet gratis parkeren, maar moet betalen. Zo zijn er parkeerautomaten waar je je auto kwijt kunt. In Amsterdam zijn er verschillende parkeergarages waar je zeer goedkoop kunt parkeren. Ook kun je ervoor kiezen in Amsterdam zelf te parkeren op straat of in een parkeergarage. Een andere optie is de P+R locaties aan de rand van de stad. Parkeren in Amsterdam verschilt ook per buurt. In de binnenstad kost op straat parkeren een paar euro’s. Maar vergelijk je dit met garage’s, dan zijn die goedkoper dan op straat.

Goedkoop Parkeren in Amsterdam centrum

Ben je van plan om langer dan 4 uur te parkeren in het centrum van Amsterdam? Boek dan van te voren een parkeerplaats en geniet van een korting op het dagtarief.  Een parkeerplaats boeken kun je gemakkelijk online doen. Door middel van een kentekenherkenning gaat de slagboom automatisch open als je binnenkomt. Online kun je het tarief betalen en vervolgens kun je dus parkeren. Dit is makkelijk, vooral als je weet dat je van tevoren lang zult parkeren. Amsterdam Centrum is een van de drukbezochtste gebieden. Je kunt dus niet gewoon langs de kant van de weg je auto parkeren. 

Wanneer je niet met het OV, maar met de auto naar Amsterdam Centrum komt, parkeer je het voordeligst om de hoek van het station bij Parking Centrum Oosterdok. Wanneer je met meerdere mensen naar Amsterdam komt, kan de auto dus een goedkoper alternatief zijn dan de trein. In centrum zijn er voldoende parkeerterreinen en gelegenheid om je auto te parkeren. Doordat er voldoende plekken zijn is reserveren niet altijd nodig. Omdat er in Amsterdam ontzettend veel te beleven is en het altijd druk is, kan het dus uitdagend lijken om je auto ergens te parkeren. Parkeren op straat rondom Amsterdam Centraal Station is vrijwel niet te doen. Je komt er niet goed met de auto en er is vrijwel geen plekje te vinden.

Bijna overal in Amsterdam geldt betaald parkeren, maar niet overal kost dat hetzelfde. In de binnenstad moet je meer betalen voor het parkeren, dan bijvoorbeeld aan de rand van de stad. In bepaalde winkelstraten kost parkeren goedkoop, maar meestal mag je er voor een beperkte tijd blijven staan. Bedragen verschillen ook per gebied. Woon je zelf in Amsterdam? Dan kun je een parkeervergunning aanvragen. Er zijn vergunningen voor bewoners, bedrijven en ook sportverenigingen. Met je parkeervergunning mag je in een bepaald vergunninggebied je auto parkeren. Ook voor gehandicapten is er een speciale vergunning.

Gehandicapte bewoners en gehandicapte bezoekers van de stad parkeren gratis op parkeerplaatsen op straat. Als je dus in Amsterdam Centrum bent kun je dus liever parkeren bij speciale parkeerplaatsen. Van daaruit kun je dus verder met de ov naar je eindbestemming. Het centrum is vaak druk en je kunt dus niet dichtbij parkeren. Parkeer je iets verderop dan komt het ook goedkoper uit. Als je een hele dag blijft in Amsterdam Centrum dan kun je een dagkaart aanvragen. Dit komt namelijk goedkoper uit.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.