Parkeren Den Haag

Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Deze stad is de derde en grootste gemeente van Nederland. Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan de Noordzee en heeft een kustlijn van elf kilometer. Den Haag is vooral bekend om haar badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Hier kunnen inwoners en ook toeristen lekker wandelen en genieten. Door de ligging aan de Noordzee is Den Haag sinds de 19e eeuw een internationaal toeristenoord. Ook zijn de Nederlandse regering en het parlement  in de stad gevestigd. Tevens is de stad de residentie van het koninklijk huis.  Al is Den Haag niet de hoofdstad van Nederland, het vervult wel degelijk die rol. Zo staan bijna alle ambassades en ministeries in Den Haag. Daarnaast is de stad standplaats van verschillende nationale en internationale rechtscolleges, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof.

Bijna geen andere stad in Nederland heeft zoveel attracties als Den Haag. Hier kun  je musea bezoeken, de parlementsgebouwen bezoeken of een leuke boottocht maken door de grachten van Den Haag. Aan het eind van de dag kun je lekker ontspannen aan het strand. Den Haag beschikt ook over indrukwekkende kunst. Laat je inspireren door de unieke Haagse musea en prachtige tentoonstellingen in de vele galeries. Ontdek het grootste schilderij van Nederland: Panorama Mesdag. Bewonder de prachtige werken van Rembrandt, Vermeer en Mondriaan in het Mauritshuis en het Gemeentemuseum. Den Haag biedt een unieke combinatie van stadsleven en strandleven. Deze trekken zowel de lokale bevolking als toeristen aan.

Den Haag biedt een historisch stadscentrum, een groot cultuuraanbod, je kunt er lekker shoppen en genieten van het strand. Ga je een Den Haag bezoeken en ben je opzoek naar een parkeerplek voor je auto? In het grootste deel van het centrum van Den Haag en Scheveningen geldt betaald parkeren alle dagen van de week. De prijzen zijn niet al te duur en na 18.00 kan het zelfs verlagen. Het centrum beschikt over diverse parkeergarages met redelijke tarieven. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer goedkope parkeergarages waar je met een app op je telefoon kunt betalen. Goedkoop zijn de twee P+R’s, beiden gelegen aan de A-4 : Transferium ’t Schouw en P+R Hoornwijck. Ook kun je snel met het openbaar vervoer naar Den Haag en Scheveningen. Verder kun je op het parkeerterrein NS P+R Mariahove aan de rand van Den Haag gratis parkeren en met het OV naar het centrum.

Parkeergelegenheden in Den Haag

Betaald parkeren geldt op straat in het hele centrum gebied van Den Haag en buiten het centrum in gedeelten van de stadsdelen. In sommige delen van de stad geldt betaald parkeren op werkdagen. Ook op alle feestdagen geldt betaald parkeren in Den Haag. Betaling van parkeergeld kan alleen nog met de bankpas en met credit card. Betaling met chipknip is niet meer mogelijk. Ook betalen met de mobiele telefoon is mogelijk. Je kunt in Den Haag ook betalen met smartphone, sms-bericht of telefoon.

In een grote plaats als Den Haag kan het voor automobilisten weleens lastig zijn om parkeerplek te vinden. Over het algemeen kan het wel druk zijn en moet je soms een paar rondjes rijden. Over het algemeen zijn de wegen in en rond Den Haag groot en breed opgezet, wat het autorijden al een stuk comfortabeler maakt. Wat parkeren betreft zijn er degelijk veel opties. Met verschillende parkeergarages, parkeerplaatsen en andere opties wordt dat gemakkelijk. Parkeren is meestal vrij duur, vooral in de grote steden. Dit is voor Den Haag ook hetzelfde. In totaal telt de binnenstad van Den Haag om en bij twintig parkeergarages. In  deze parkeergarages in het niet mogelijk om gratis te parkeren. Wel zijn er uitzonderingen en in bepaalde straten mag je op sommige delen van de dag gratis parkeren.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.