Parkeren Lelystad airport

Elke grote luchthaven beschikt nu over een uitgebreide randinfrastructuur die er niet alleen voor moet zorgen dat ere en vlotte doorstroom van personen en goederen moet zijn, maar de vele bezoekers ook in staat moeten zijn hun auto op een veilige en snelle manier kunnen parkeren. Ook bij Lelystad airport mag er daar op gerekend worden en ligt het in de lijn der verwachting, dat er in de toekomst een grote stroom van particuliere vluchten verwacht mag worden waarbij deze luchthaven zelfs een geduchte “concurrent” van Schiphol zal worden. Er wordt daarom veel gewerkt aan het uitbreiden van de parkeermogelijkheden en zijn er al een aantal aanbieders actief.

Keuze uit P1 en P2 parkeren bij Lelystad

Op loopafstand van de terminals, bevinden zich de P1 en P2 parkings van de luchthaven en is vooraf reserveren daarbij niet nodig. Afrekenen kan ter plekke en ben je al binnen een paar minute al in de terminal. De tarieven zijn aantrekkelijk laag gehouden en biedt P1 parking plaats aan 150 auto’s terwijl de capaciteit van P2 parking 500 auto’s bedraagt. Zij die regelmatig gebruik maken van de parking, kunnen een abonnement afsluiten en kom je zo (nog) voordeliger uit. Het risico bestaat er wel, dat tijdens de drukke periodes, de parking al snel volraakt en je op zoek zal moeten naar een alternatief.

Die zijn er gelukkig ook te vinden en liggen ze verspreidt rond Lelystad Airport. Dat houdt gelijk in, date r gebruik gemaakt zal moeten worden van een shuttle bus, maar brengen die iedereen al binnen enkele minuten naar de luchthaven. Je zorgen moeten maken over alle baggage hoeft daarbij niet omdat daar ook voor wordt gezorgd. Na het binnenrijden op de parking dient iedereen zich aan te melden op het verzamelpunt en vindt de begeleiding van daaruit verder plaats. Ook bij terugkomst van een lange reis, wacht de shuttlebus jouw op. Bagage inladen en kan die weer ingeladen worden op de parking bij het verzamelpunt. Vermoeiend is parkeren met gebruikmaking van een shuttlebus dus helemaal niet en wordt er altijd wel voor gezorgd dat je op tijd bij de incheckbalie arriveert.

Valet parkeren bij Lelystad Airport

Wie echter gelijk door wil rijden naar de vertrekhal, kan ook kiezen voor valetparking. Deze luxe vorm van parkeren wordt ook aangeboden bij Lelystad Airport en worden de sleutels in ontvangst genomen door een medewerker van de parkeeraanbieder. Ook bij het uitladen van de baggage wordt er een handje mee geholpen en kan je gelijk op weg naar de incheckbalie. De medewerkers zijn speciaal opgeleid om met de grootste voorzichtigheid de auto vervolgens naar de parking te rijden en blijft de auto daar veilig staan tot die weer opgehaald dient te worden.

De snelle groei die Lelystad airport aan het doormaken is, zorgt er ook voor dat er zich in een hoog tempo parkeeraanbieders aan het vestigen zijn en valt dit natuurlijk in het voordeel van de parkeerder uit. Met een ruimere keuze gaan niet alleen de tarieven omlaag, maar worden er altijd additionele diensten aangeboden.

De keuze is bij parkeren Lelystad Airport wel snel gemaakt waarbij P1 geschikt is voor parkeren en P2 voor lang parkeren. Reserveren hoeft niet en wordt er dus ter plekke afgerekend. Wie de kans niet will open om voor een volle parking te staan, kan ook gerust een plek reserveren bij de aanbieders rond de luchthaven en ben je zo niet alleen verzekerd van een plek, maar wordt er gratis een shuttlebus ter beschikking gesteld.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.