Parkeren Maastricht airport

Het gemak om zonder enige zorg naar de luchthaven te rijden en je geen zorgen hoeven te maken over het vinden van een parkeerplek, is zeker weggelegd voor zij die gebruik wensen te maken van de faciliteiten van Maastricht airport. Daar is een gedegen planning aan vooraf gegaan en heeft dat geresulteerd in een aantal parkings rond de luchthaven. Die worden allemaal beheerd door particulieren en werkt de onderlinge concurrentie in het voordeel van de parkeerders. Die kunnen tegen gunstige tarieven al een plek reserveren en daarnaast ook nog gebruik maken van vele additionele voorzieningen.

Maastricht airport parkeren vergelijken

Het gaat er relatief eenvoudig aan toe bij het parkeren op Maastricht Airport. Bij het binnenrijden kan er een keuze worden gemaakt tussen twee parkings: P1 voor kort en P2 voor lang parkeren. Dat laat dus geen ruimte over voor twijfel en is het niet verplicht om vooraf te reserveren. Het gevaar dat je hierbij loopt is wel, dat in de drukke periodes je wel voor een volle parking kan komen te staan en het vinden van een alternatief niet zo snel geregeld is. Reserveren is daarom aangeraden en kan dat online plaatsvinden. Het betalen geschiedt bij terugkomt waarbij je de parkeerkaart In de betaalautomaat stopt. Er worden ook mogelijkheden geboden om via de booking van de reis automatisch aanspraak te maken op een parkeerplek.

De P1 en P2 parking bevinden zich op loopafstand van de terminals, maar zit het anders met de P5. Die zit op ongeveer 20 minuten rijden (met de pendelbus) van de terminal en moet er daarom wel voor gezorgd worden dat je op tijd bij de parking bent. Om het reizen met de pendelbus eenvoudiger te maken, wordt er geadviseerd om passagiers en baggage eerst bij de terminal af te zetten. Ook wanneer je alleen reist, is er een speciale baggage drop off waar alles veilig afgegeven kan worden.

Parking Maastricht airport

Wie er de moeite voor over heeft, kan het ook slim aanpakken en de auto parkeren bij station Maastricht Noord of Beek-Elsloo.  Met de bus ben je al binnen 20 minuten op de luchthaven. Voor deze vorm van parkeren kan er gekozen worden wanneer je bijvoorbeeld iemand moet ophalen en er niet al te veel baggage is. Afgeraden wordt het, om de auto te parkeren in een wijk van de stad en van daaruit met het openbaar vervoer of taxi naar de luchthaven af te reizen. Het veiligst is het nog altijd om het op de parking van Maastricht Airport zelf te houden.

Bij Maastricht Airport zijn de parkeermogelijkheden dus nog relatief  beperkt in vergelijking met andere luchthavens, maar zijn de aanwezige mogelijkheden (P1 en P2) wel voldoende om aan de vraag te voldoen. Bij sommige boekingen wordt er automatisch een plek beschikbaar gesteld en is online reserveren ook mogelijk. Denk daar vooral aan om te voorkomen dat er in de drukke periodes geen plek meer beschikbaar zal zijn.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.