Parkeren Rotterdam airport

Het belang van een ruime en veilige parking mag niet onderschat worden en hebben ze er daarom ook alles aan gedaan om bij Rotterdam Airport te zorgen voor ruime parkings die allemaal op loopafstand van de terminal liggen. Dat komt dus altijd wel voordelig uit en is het niet nodig te wachten op een pendelbus. Deze vlotte wijze van parkeren en kunnen inchecken, zorgt voor tevreden bezoekers en is da took te merken aan de groei die deze luchthaven aan het meemaken is. Aan ruimte is er geen gebruik omdat er een aantal parkings te vinden zijn en kunnen die de drukte, zelfs in de piekperiodes wel aan.

Reserveer parkeerplaats Rotterdam airport

Het is wel eenvoudig gemaakt bij Rotterdam Airport en kan online ruim van te voren een plek worden gereserveerd. Dat levert altijd een fiks voordeel op het tarief op en ben je verzekert van een gunstig gelegen parkeerplek. Er hoeven zo ook geen oprij tarieven betaald te worden. Deze tarieven worden uitsluitend betaald door zij die zonder een reservering op zoek zijn naar een parkeerplek. Op de P1, P2, P3 en P6 parkings kan er altijd zonder een reservering geparkeerd worden, maar is dat niet mogelijk voor de P10 parking. Die is speciaal voor budget parkeren en zijn de tarieven er verrassend laag. Op de P2 en P6 parking bevinden er zich oplaadpunten voor elektrische auto’s en is het verstandig om altijd zo een plek te reserveren om teleurstelling te voorkomen.  Reserveren kan natuurlijk gewoon online en zijn alle mogelijkheden er te vinden. De tijdsduur voor het geparkeerd laten staan van de auto mag variëren en kan die gerust voor de duur van de hele reis achtergelaten worden. De beveiliging geschiedt middels camera’s en wordt er regelmatig gepatrouilleerd.

Voorzieningen Rotterdam airport parking

Naast het “standard” parkeren, zijn er ook voorzieningen getroffen om gebruik te maken van valet parking. Dat houdt in, dat er vanuit de P2 parking naar binnen wordt gereden en de sleutel vervolgens overhandigd dient te worden aan de ter plekke aanwezige medewerker. Die rijdt de auto vervolgens naar een gereserveerde plek op de parking en wordt die daar opgehaald bij terugkomst. Dat verloopt vlot en ben je altijd binnen een paar minuten al op weg. Betalen geschiedt vooraf en krijg je altijd een kaart bij de slagboom bij het oprijden. Omdat er gebruik wordt gemaakt van kentekenherkenning, verloopt het process altijd vlot en draagt dit alles bij aan een vlotte afhandeling van het verkeer op de parking.

Naast de valet parking service, zijn er speciale plekken beschikbaar voor personen die invalide zijn. Deze plekken bevinden zich ook bij de P2 parking en op korte afstand van de balie. Reserveren vooraf is verplicht en kan er additioneel ook voor assistentie worden gevraagd om mee te helpen voor de baggage. Er worden stricte regels hierover gehandhaaft waarbij minimal 36 uur van te voren het duidelijk gemaakt dient te worden dat assistentie vereist is.

Het parkeren op Rotterdam Airport is dus wel goed geregeld en zijn er ook een ruim aantal bedrijven aanwezig die parkingservices aanbieden. Omdat ze wat verder van de luchthaven liggen, worden er altijd shuttlebussen ingezet. Deze hebben vaste vertrektijden en kan er altijd om assistentie worden gevraagd voor het in- en uitladen van de baggage. De scherpe tarieven van deze aanbieders zijn de moeite van het bekijken wel waard en is reserveren meestal nodig. Vergeet niet te vragen naar de voorwaarden die er gelden voor het annuleren of wijzigen van de reservering.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.