Parkeren Utrecht

Utrecht is de vierde grootste stad en meest bevolkte stad van Nederland. Deze stad ligt in het oostelijke hoek van de randstand. Het stadscentrum van Utrecht beschikt over veel oude gebouwen, sommigen gaan zelfs terug tot de Middeleeuwen. Ook is Utrecht het belangrijkste religieuze centrum in het land. Utrecht was de belangrijkste stad van Nederland tot de Nederlandse Gouden Eeuw. Utrecht is de thuisbasis van de Universiteit Utrecht, de grootste universiteit van Nederland. Door zijn centrale positie in het land is het een belangrijk transportknooppunt voor zowel het spoor als het wegvervoer. Na Amsterdam heeft Utrecht  het op één na hoogste aantal culturele evenementen in Nederland.

Parkeren in Utrecht is net als de andere steden, betaald parkeren.  De bewoners en toeristen wandelen hier  langs de mooiste grachten van Europa. Het gezellige centrum van Utrecht is als een openluchtmuseum. Hier vindt je verschillende historische gebouwen en mooie monumenten. Je kunt zelfs parkeren in Utrecht bij de populaire bezienswaardigheden of bij evenementen. De stad is zelfs verschillende keren uitgeroepen tot mooiste grachtenstad van Europa.

Parkeerplek in Utrecht

Utrecht is de op een na duurste stad van Nederland. Ga je een dagje met de auto naar Utrecht en ben je opzoek naar een parkeerplek? Parkeren in het centrum van Utrecht is zoals in veel steden met een historische binnenstad zeer beperkt en duur. Als je toch veel goedkoper wilt uitkomen kun je kiezen om te parkeren in een parkeergarage. Die zijn veiliger dan de straat en bovendien bent je er goedkoper uit. Utrecht Centrum heeft weinig parkeerruimte, mede daardoor zijn de tarieven ook duurder. In een groot deel van de stad geldt op maandag tot en met zaterdag betaald parkeren en in het centrum ook op elke zondagmiddag. Betaald parkeren geldt voor zowel de binnenstad als de schilderswijken rondom het centrum. Er geldt geen beperking ten aanzien van parkeerduur.

Utrecht heeft verschillende parkeergarages in en rondom het centrum. Deze zijn ook  goedkoper dan de parkeerplaatsen op straat. Veel parkeergarages zijn te vinden bij het winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar niet in elke wijk gelden dezelfde tarieven voor parkeren. Parkeer je in het centrum dan is het veel duurder dan wanneer je parkeert in de buitenwijken. Ook de tijden van betaald parkeren verschillen. Het is mogelijk om eenmalige uitrijkaarten te bestellen voor diverse parkeergarages in Utrecht. Ook kun je kiezen voor P+R parkeren. In sommige P+R parkeergarages kun je ook een combikaart kopen.

Ook kun je parkeren bij het centraal station. Parkeren op straat is in de omgeving van het centraal station is wel erg duur. De meeste mensen blijven er dan ook niet lang staan, en halen of zetten iemand heel snel af.  Met de auto naar Utrecht kan best een uitdaging zijn. Bekijk van te voren waar jeje auto wilt neerzetten en voorkom zo onnodig rondjes rijden. Je kunt het goedkoopst parkeren in Utrecht door te kiezen voor een P+R terrein. Verder is op straat parkeren duurder dan in een parkeergarage. Wel moet je rekening ermee houden dat de parkeertijden en -tarieven van elkaar kunnen verschillen. De locaties bepalen namelijk voor een gedeelte de prijs.

Het transferium Westraven ligt aan de Ring Utrecht Zuid. Hier kun je je auto parkeren en dan verder met het openbaar vervoer. Bijna iedere 7 minuten vertrekt er een sneltram vanaf halte ‘Westraven’ naast het transferium. In iets minder dan een kwartier bevindt je je in het hart van Utrecht. Het is de snelste en betrouwbaarste manier om naar het centrum van Utrecht te gaan. In het centrum is het 7 dagen per week betaald parkeren . In de buitenzones is parkeren op zondag gratis. Ga je iets verder van het centrum weg dan is parkeren zelfs helemaal gratis.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.