Om te genieten van een zorgeloze vakantie zijn er een aantal zaken die je van tevoren moet regelen. Een van deze dingen is je parkeerplaats bij Schiphol, zodat jij de auto gemakkelijk kwijt kunt voor een ontspannen begin van je reis. Daarnaast is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Door een reisverzekering af te sluiten, verzeker je jezelf tegen materiƫle schade. Bijvoorbeeld aan je bagage en ook tegen persoonlijke schade. Denk hierbij aan medische kosten, maar ook bijkomende kosten bij ziekte, zoals extra hotelovernachtingen voor bijvoorbeeld je partner als jij een paar nachten in het ziekenhuis door moet brengen. De schade die in deze gevallen door de verzekeraar wordt vergoed, is doorgaans veel hoger dan de premie die je betaalt voor je reisverzekering. Het is dus verstandig om deze verzekering af te sluiten. Hierbij kun je kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering.

Welke periode verzekeren?

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de periode van je vakantie. Deze reisverzekering is voornamelijk aantrekkelijk als je op een korte vakantie gaat en de rest van het jaar geen weekendjes weg of vakanties meer op de planning hebt staan. Je betaalt alleen premie voor de dagen dat je op vakantie bent, waardoor dit over het algemeen de meest voordelige optie is als je minder dan twintig dagen per jaar op vakantie gaat. Voor veel mensen is een doorlopende reisverzekering de beste keuze. Deze verzekering is namelijk het hele jaar geldig waardoor je niet voor iedere vakantie opnieuw een reisverzekering af hoeft te sluiten. Je hebt dus geen omkijken meer naar je verzekering. Check wel regelmatig of je doorlopende reisverzekering voordelig is door deze online te vergelijken. Wellicht kun je bij een andere verzekeraar een verzekering met dezelfde dekking afsluiten tegen een lagere premie.

Heb ik geen dubbele dekking?

Ben je bang voor oververzekering? In de praktijk komt er weinig overlap voor. Het zou kunnen dat bepaalde dekkingsvoorwaarden vanuit de reisverzekering overlap hebben met je zorg-, ongevallen-, of inboedelverzekering, maar een reisverzekering is een stuk uitgebreider dan de andere verzekeringen die je wellicht al hebt. Je zorgverzekering vergoedt vaak wel de medisch noodzakelijke kosten in bepaalde buitenlandse landen. Dit is echter maar tot een bepaalde hoogte, het gebruikelijke Nederlandse tarief voor medische kosten. De kosten die hier boven liggen worden vergoed vanuit je reisverzekering. Mocht je jouw reis door ziekte of een ongeluk vroegtijdig moeten onderbreken worden deze kosten ook niet vergoed vanuit je ziektekostenverzekering, maar vanuit de reisverzekering. Lees altijd goed de polisvoorwaarden door om te weten waar je wel en niet voor verzekerd bent. Neem de gegevens van je zorg- en reisverzekering ook altijd mee op vakantie, zodat je direct contact op kunt nemen met de verzekeraar indien je hulp nodig hebt.