Iemand ophalen van Schiphol; dat hebben we allemaal weleens gedaan. Om ervoor te zorgen dat het ophalen zo soepel mogelijk gaat, dien je rekening te houden met enkele zaken. Hier zullen we het vooral hebben over parkeren, tijdstip van afhalen en het maken van afspraken met je passagier.

Ophalen: waar parkeer je op Schiphol?

Schiphol is goed bereikbaar, of je nu met de bus, trein, taxi of eigen auto ernaar toe gaat. Ga je iemand ophalen met je eigen auto, dan is parkeren het eerste waar je aan moet denken.

De meest voordeligste parkeerlocatie voor wanneer je iemand komt ophalen, is P1 Kort Parkeren. Zoals Schiphol dat zelf beschrijft, is deze parkeerlocatie uitermate geschikt voor kort parkeerders: iemand ophalen, wegbrengen of zelf op reis gaan, waarbij je niet langer dan 48 uur wegblijft. Parkeren kost hier EUR 1 per 11 minuten met een maximaal dagtarief van EUR 37.50.

Ervan uitgaande dat je niet heel lang weg zult blijven wanneer je iemand komt ophalen, is het niet nodig om vooraf een parkeerplek te reserveren in de P1. Mede vanwege het kort parkeren, is er altijd een plek te vinden. Hoe kom je op deze locatie aan? P1 Kort Parkeren is makkelijk te vinden door de aanwezige borden: je volgt eerst de borden “Parkeren Schiphol Centrum”, daarna P1 Kort Parkeren. Heb je een navigatiesysteem in de auto, dan voer je het volgende adres in: Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol, Haarlemmermeer.

P1 Kort Parkeren bevindt zich tegenover de terminal; vanuit je auto loop je dan binnen 3 – 6 minuten, via een overdekt pad, de vertrek – en aankomsthallen binnen. Lang parkeren? Vergelijk dan onderstaande opties voor de beste prijs.

Ophalen: hoelang van tevoren op Schiphol zijn?

Een warm onthaal op Schiphol is natuurlijk erg leuk, maar hoelang van tevoren moet je er zijn? In feite bepaal je dit zelf en is het vooral afhankelijk van de plek waar je de persoon wilt ontmoeten.

Iemand verwelkomen in de aankomsthallen? Sta daar dan gereed nadat het vliegtuig geland is. Informatie omtrent de verwachtte aankomsttijd van het vliegtuig kun je makkelijk vinden op de website of mobiele applicatie van Schiphol. Daarvoor heb je wel vluchtgegevens zoals het vluchtnummer, de stad van herkomst of de luchtvaartmaatschappij nodig.

Liever niet in de aankomsthallen wachten? Stem dit dan goed af met degene die je komt ophalen, om bijvoorbeeld op Schiphol Plaza te ontmoeten. Hiervoor hoef je niet gelijk na aankomst van het vliegtuig op de airport te zijn. Op Schiphol Plaza zijn er heel wat centrale ontmoetingspunten te vinden, evenals vele cafes en restaurants. Voor het gemak kun je de plattegronden, te vinden op de Schiphol website, raadplegen.

Andere aandachtspunten

Behalve het parkeren en de ontmoetingsplek, zijn er andere dingen, waar je eventueel ook rekening mee moet houden. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat je met extra kleding (zoals warme jassen en schoeisel) komt, voor wanneer je gasten niet bekend zijn met het klimaat van Nederland en er dus niet op voorbereid zullen zijn.

Hou ook rekening met behoeften van minder – validen. Aangezien de airport heel wat voorzieningen getroffen heeft voor deze doelgroep, kun je daar vooraf naar informeren om het je gasten bij aankomst makkelijker te maken.

Tot slot

Ga je binnenkort iemand afhalen van Schiphol? Met bovenstaande punten zorg je ervoor dat deze ontmoeting behalve plezierig ook super snel, eenvoudig en voordelig geschiedt!