Tegenwoordig is bitcoin zo bekend dat het nationaal als internationaal steeds meer gebruikt wordt als betaalmiddel. Bitcoin is een digitale betaalmiddel (cryptocurrency), het wordt niet door banken gedrukt. Het wordt door verschillende computers op een netwerk aan servers gegenereerd middels wiskundige formules. Bij het oplossen van de formules worden er cryptocurrencies gecreëerd. Dit heel proces heet Mining. Je kan het vergelijken met goud mijnen, alleen wordt dit in de virtuele wereld gedaan. Er worden geen pits gegraven met machines, maar wiskundige formules opgelost op computers. Deze computers zijn super snel en gebruiken heel veel energie.

Bitcoin kopen

Voor het kopen van bitcoin kies je als eerst een wallet, je kan een paper wallet kiezen, een mobiele wallet kiezen, een online wallet kiezen, een hardware wallet kiezen of een desktop wallet kiezen. Na het kiezen van de wallet die het beste bij uw wensen past, gaat u na op het net via welke handelsplatform u de bitcoins wilt kopen. Er zijn er heel veel, zoals Bitvavo, BTC Direct en Blox, Litebit, Binance, Coinbase, Kucoin, Bitonic en veel meer. Na het selecteren van een platform kan je overgaan tot het aanschaffen van de bitcoins. Deze kan je betalen middels iDeal, Bancontact, SEPA, en Paypal.

Bitcoin kopen met Paypal

Bitcoin kopen met PayPal kan op een aantal manieren en via specifieke platformen en Crypto exchanges. Echter is PayPal niet cryptovriendelijk. Het kopen van bitcoins met PayPal gaat moeilijk, vanwege hun anti-crypto trade  policy. De meest bekende platformen via welk je bitcoins kan kopen met PayPal zijn, eToro, Paxfull, VirWox Exchange. Bij eToro kan je je handelsrekening van Euro’s voorzien met je PayPal en via deze handelsrekening bitcoins kopen. Bij eToro kan je echter je bitcoins niet naar een externe wallet versturen, eToro beheert de bitcoins voor jou. Als je deze coins wil gebruiken moet je ze omzetten naar normale valuta. Op Paxfull worden kopers en verkopers bij elkaar gebracht, waar je op verschillende manieren kunt betalen voor je coins. Bij VirWox kan je met PayPal Linden dollars kopen, deze kan je dan vervolgens verkopen voor bitcoins.

Wat duidelijk is bij het kopen van bitcoins met PayPal is het feit dat je niet direct bitcoins kunt kopen ermee. Alles gaat via een heleboel links en omwegen.