Heb je nog een oude auto in de garage staan die daar maar wat stof staat te verzamelen? Heb je jezelf al tien keer horen zeggen dat je ‘m echt te koop moet gaan zetten, maar komt het er maar niet van? Dan is dit het teken om je auto toch echt te koop te zetten. Maar we laten je niet in de steek. Met de handige tips uit deze blog wordt het verkopen van je auto makkelijker dan ooit. Voor je het weet heb je weer plek in je garage en heb je ook nog eens wat extra centjes in je spaarpot. Hoe mooi is dat?

Maak je advertentie aantrekkelijk

Het klinkt logisch, maar toch zijn er heel veel advertenties te vinden voor auto’s die te koop aangeboden worden met slechte foto’s en weinig informatie. Wil je je auto of motor verkopen? Steek dan een beetje extra moeite in je advertentie en de kans is groot dat je met kop en schouders boven al die andere advertenties uitsteekt. Je hoeft echt geen professionele foto’s te laten maken hoor, maar wacht even tot het zonnetje schijnt. Poets je auto of motor en zorg voor wat goede foto’s met details en zorg dat je advertentie alle nodige informatie gelijk duidelijk overbrengt.

Wees eerlijk in je advertentie

Autoverkopers hebben nou eenmaal niet de beste reputatie. Er wordt vaak gesjoemeld met de details waardoor je eigenlijk al een streepje achter hebt als je je auto wil verkopen. Het is dus belangrijk om echt eerlijk te zijn als je je auto gaat verkopen. Veel mensen kopen liever van een particulier dan van een garage, dit voelt vertrouwder. Ga je een schadeauto verkopen? Zeg dat dan eerlijk. Er zijn genoeg mensen die alsnog interesse hebben, maar je hebt er niets aan om dingen mooier te maken dan ze zijn. Uiteindelijk komt dat toch wel uit en dat levert je alleen maar meer hoofdpijn op.

Een realistische vraagprijs

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk verdienen aan je auto of motor, maar het is wel belangrijk om een realistische prijs te vragen. Anders komt er sowieso niemand naar je auto kijken. Kijk dus even naar soortgelijke voertuigen en de vraagprijs hiervan en ga hier niet met honderden of duizenden euro’s boven zitten. Dan gaat het zeker geen storm lopen. Je hoeft ‘m niet voor niets weg te doen, maar met een eerlijke prijs trek je gegarandeerd meer geïnteresseerde mensen aan.