Vlucht Vertraagd Schiphol

Het kan een ieder overkomen en zorgt wel voor veel ongerief: een vertraagde vlucht. Daar zit je dan te wachten en is het maar te hopen dat het niet al te lang gaat duren. Ondertussen zal je dan wel moeten uitkijken naar een bezigheid of in sommige gevallen zelfs een mogelijkheid om voor een paar uurtjes wat rust op te zoeken. Gelukkig zijn er te Schiphol tal van faciliteiten te vinden waar er van gebruik gemaakt kan worden in het geval van een vertraging. Gemaakte kosten als gevolg van de vertraging kunnen in sommige gevallen ook verhaald worden op betreffende luchtvaartmaatschappij.

Bereken hier of jouw vlucht in aanmerking komt.

Hoe lang zal de vertraging duren?

Een uurtje wachten levert in de meeste gevallen geen problemen op omdat je de tijd kunt doorbrengen in bijvoorbeeld de tal van cafés en restaurants of gewoon rustig plaats kan nemen op de bank. Anders wordt het wanneer het wat langer gaat duren en het niet comfortabel zal zijn om al die tijd maar zittend door te brengen. Vooral in het geval van gezinnen zal er gezocht moeten worden naar wat afleiding. Er zijn daarom ook op Schiphol een ruim aantal mogelijkheden aanwezig waardoor je eigenlijk wel geen moment zal vervelen. Zo zijn er tal van winkels te vinden waar je voordelig inkopen kunt doen en je al gauw een paar uurtjes kwijt bent met het rondkijken. Je hoeft daarbij niet eens verplicht wat aan te schaffen, maar kan het rondkijken al voor genoeg afleiding zorgen om de vertraging te vergeten.

Het kan echter ook nodig zijn om een hotel in de buurt op te zoeken en zijn er gelukkig tal van opties hiervoor mogelijk.

Schade kan geclaimd worden

Indien de vertraging het gevolg is van een fout bij de luchtvaartmaatschappij, dan kan er schadevergoeding worden aangevraagd tot een zeker hoogte. Speciaal hiertoe zijn er regels opgesteld die de hoogte van het bedrag aangegeven en natuurlijk ook de voorwaarden om in aanmerking te komen . Zo is ook de afstand die je zou afleggen met de vlucht en de tijdsduur relevant voor de hoogte van het uit te keren bedrag. Overigens is er geen haast geboden bij het indienen van de claim omdat er ruim wat tijd (maar liefst 2 jaar) ter beschikking hiervoor is.

Een vertraagde vlucht is nu eenmaal niet iets waar je nou op zat te wachten, maar kan je gelukkig wel nog genoeg doen wanneer het zich voordoet. Bij een lange vertraging is het trouwens ook mogelijk om een hotel in de buurt te betrekken. In sommige gevallen wordt dit zelf door de vliegmaatschappij gearrangeerd. Kosten gemaakt alsgevolg van de vertraging kunnen soms teruggeclaimd worden en is de hoogte van her bedrag weer van een aantal factoren afhankelijk.