Maak je een reis naar Amsterdam via Schiphol? Zo ja, dan moet je weten hoe je je auto daarheen kunt brengen. Deze stap-voor-stap gids vertelt je alles wat je moet weten over het parkeren en afzetten van je voertuig op Schiphol. Plus, we geven je een paar tips om het proces zo gemakkelijk mogelijk te maken. Laten we beginnen!

Wat is de procedure voor het parkeren en inleveren van je auto op de luchthaven Schiphol?

Schiphol Airport biedt een aantal mogelijkheden om je auto te parkeren. De eerste stap is het kiezen van een parkeermogelijkheid die het beste bij je past. Er zijn vier verschillende soorten parkeergelegenheid beschikbaar: P1, P2, P3, en P4. Elke soort parking heeft zijn eigen tarieven en voordelen, dus vergelijk ze goed voor je een beslissing neemt. Als je de gewenste parkeermogelijkheid gekozen hebt, krijg je bij binnenkomst een kaartje.

Dit kaartje moet je steeds op je dashboard houden terwijl je auto geparkeerd staat. Als je klaar bent om te vertrekken, rijd je gewoon naar de uitgang en steek je ticket in de automaat. Je kunt dan de parkeergelegenheid uitrijden. Let op: bij het verlaten moet betaald worden; Schiphol aanvaardt geen creditcards voor parkeergeld. Met tips van vraageenreiziger kun je veel leren!

Hoeveel kost het om te parkeren op Schiphol en hoe betaat je dat?

Om je voertuig op Schiphol te parkeren, staan je een paar mogelijkheden ter beschikking. Je kunt kiezen om te parkeren in de P1 garage, die het dichtst bij de terminal ligt, of in de P2 en P3 garages, die iets verder weg liggen maar een lager tarief bieden. Er zijn ook een aantal Oppervlakte Parkeerterreinen die rond de omtrek van de luchthaven liggen.

De tarieven variƫren naargelang de parkeermogelijkheid die je kiest, waarbij P1 het duurst is en Surface Lots het goedkoopst. Je kunt voor het parkeren betalen met contant geld, pinpas of credit card bij de uitrijgates, of je kunt vooraf online een Parking Pass kopen. Voor meer informatie over tarieven en betaalmogelijkheden kun je terecht op de Schiphol website.