In grote steden zoals Amsterdam of Rotterdam kan het tijdens drukke dagen nogal moeilijk zijn om een goede parkeerplaats te vinden. Heb je geen kleingeld bij je of heb je je bankpas thuis vergeten, dan moet je opzoek gaan naar een ATM-machine. Veel mensen stappen daarom langzamerhand over naar parkeren met hun mobiel.  Zij vinden dit makkelijk en ook al heb je geen geld op zak, je kunt toch eenvoudig parkeren. Met een parkeer app ben je in staat om vanaf je smartphone direct de parkeerplek van je auto te betalen. Ook krijg je een overzicht van de verschillende parkeerplekken in jouw buurt. Parkeren met een app betekent dat je ook geen parkeerbon in je dashboard hoeft te leggen en je kunt eenvoudig achteraf betalen. Maar welke zijn de beste parkeer apps? Hier vindt je twee voorbeelden.

Parkmobile

Een van de bekendste en ook beste parkeer app op dit moment is Parkmobile. Parkmobile geeft een overzicht van alle parkeerplaatsen die in jouw omgeving beschikbaar zijn. Op basis van je GPS-locatie kan de applicatie een parkeerzone voor jou kiezen. Wil je parkeren buiten de parkeerzone dan kun je dit handmatig instellen. Parkmobile helpt je om een geschikte parkeerplek te vinden en je kunt gewoon via je telefoon betalen. Het is dus parkeren maar met je mobiele telefoon. Met de Parkmobile applicatie heb je geen contant geld nodig. Het enige wat je moet doen is een sms-bericht sturen om je parkeersessie te starten of te stoppen. Aan het einde van elke maand regelt Parkmobile de kosten per automatische incasso of creditcard. Parkmobile is een gratis applicatie en iedereen kan er gebruik van maken. Met Parkmobile kun je dus eenvoudig parkeren op straat, op de parkeerplaats of in de garage rechtstreeks vanaf je mobiele telefoon.

Ease2Pay

Een andere goede parkeerapp is ease2pay. Met deze applicatie kun je veilig betalen voor parkeerkosten met behulp van je mobiele telefoon. Naast parkeren kun je ook tanken met deze applicatie. Ease2Pay zorgt ervoor dat je overal in Nederland snel en gemakkelijk kunt parkeren zonder je zorgen te maken over bonnetjes. Bij ease2pay hoef je niet na te denken hoelang je wilt parkeren. De applicatie stuurt je meteen een melding wanneer je terugkomt bij je auto. Het voordeel van de ease2pay app is dat je goedkoop kunt parkeren, je betaalt nooit te veel en je kunt ook parkeerboetes voorkomen. Ease2Pay maakt het voor gebruikers heel makkelijk om te parkeren dankzij hun landelijk netwerk. Ook wordt de applicatie bijgehouden als er nieuwe tankstations of parkeerplekken bijkomen.