Wil je graag een autoverzekering afsluiten, maar loop je vast in alle mogelijkheden die er zijn? Veel mensen vinden het lastig om een goede verzekering voor hun auto te vinden waardoor ze uiteindelijk kunnen eindigen met een pakket dat niet optimaal is. Wil je weten wat voor jou de beste deal is, dan moet je op een aantal factoren letten. Ten eerste moet je weten hoe je verzekering opgebouwd is. Ten tweede moet je weten welke criteria je moet hanteren om de polis te kiezen die precies aansluit bij wat je wagen nodig heeft. We laten je in dit artikel graag zien hoe je te werk gaat als je een passende polis wilt afsluiten. Je zult zien dat wanneer je weet waar je op moet letten, je zo een goede polis kunt afsluiten. 

Een verzekering bestaat uit een verplicht en een vrij onderdeel

In Nederland ben je verplicht om een verzekering voor je auto af te sluiten. Zonder verzekering mag je niet op de openbare weg rijden. Je moet daarom een basisverzekering nemen. Deze basis komt in drie opties. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Heb je een nieuwe auto gekocht, dan kan het vrijwel altijd uit om schade die je opgelopen hebt, weer te herstellen. Wordt je wagen ouder, dan zal de dagwaarde naar beneden gaan. Op een gegeven moment bereik je het punt dat je wagen zo weinig waard is dat het vrijwel niet meer de moeite waard is om je wagen te herstellen. De kosten van het schadeherstel zijn waarschijnlijk hoger dan wat je wagen waard is. Vanwege deze dalende dagwaarde, heeft je verzekeraar ook drie basispolissen gemaakt; nieuwe auto’s worden uitgebreid verzekerd, oudere wagens hebben vaak genoeg aan enkel de basisverzekering. Heb je de basisverzekering eenmaal gekozen, dan kun je daarna nog extra, niet verplichte verzekeringen toevoegen zodat je meer voordeel uit de verzekering voor je auto haalt. 

Kies een verzekering die geeft wat je wagen waard is 

Wil je je Univé autoverzekering berekenen, dan is het belangrijk dat je kijkt naar de leeftijd van je auto. Deze kun je achterhalen door op de site van deze verzekeraar je kenteken in te voeren in de tool. Deze laat je meteen zien wat de leeftijd van je wagen is. Heb je een wagen van negen jaar of ouder, dan heb je genoeg aan de WA-basisverzekering. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht. Heb je een auto van zes tot negen jaar oud, dan is de WA+ Beperkt Casco verzekering beter. Met dit pakket kun je vele vormen van schade herstellen, maar niet wanneer je schade hebt opgelopen als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb je een auto die maximaal zes jaar oud is? Dan is de allriskverzekering alles wat je nodig hebt. Dit pakket vergoedt namelijk alle vormen van schade die je maar kunt bedenken, zolang deze niet opzettelijk is aangebracht. 

Haal meer uit je verzekering met deze extra dekkingen 

Tot slot het optionele deel van je verzekering. Hiermee haal je nog meer profijt uit je verzekering. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Dit is een pakket waarmee je altijd assistentie kunt inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Je kunt je ook verzekeren voor rechtshulp. Kom je een keer in een juridisch conflict terecht over je auto, dan kun je altijd een jurist in de arm nemen die met je meedenkt over een oplossing. Zo voorkom je dat een klein geschil een groot probleem wordt. Check de site voor meer info.